Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Futhatok hidegben is?

Futhatok hidegben is?

Figyelt kérdés
Nemsokára tél,egyre hidegebb van és nem tudom,hogy ilyenkor is kimenjek-e futni.Nem akarok megfázni.Ti ilyen hidegbe is kimentek futni??

2013. nov. 27. 07:12
1 2
 11/19 anonim válasza:

Az öltözködés evidens.

Kockázata inkább a hideg levegő terhelés alatti gyors belélegzésének van, amit ilyenkor általában ráadásul már nyitott szájjal végez a delikvens, tekintve a fizikai igénybevétel által megkívánt levegőmennyiséget.

Tehát, amint #9-es írta, inkább felsőlégúti problémák lehetnek.

2013. nov. 27. 12:55
 12/19 anonim ***** válasza:
55%
Én nem szoktam nyitott szájjal futni O.o
2013. nov. 27. 13:11
 13/19 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló:Én se szoktam.

Köszi mindenkinek a válaszokat!:)

2013. nov. 27. 14:28
 14/19 anonim válasza:
Én rendszeresen szoktam futni, sportolni. Persze hogy futhatsz, minden megszokás, viszonyítás kérdése...de persze nagyon hidegben már nem javaslom. Én pl. nulla fok alatt már nem megyek, az már tényleg hideg a tüdőmnek is....mellesleg ha jó kondiban vagy, az ellenállásod is sokkal jobb lesz, a betegségekre, vírusokra. Márpedig ha jó kondíciót, közérzetet akarsz, akkor rendszeresen kell mozognod! Évszaktól függetlenül....
2013. nov. 27. 14:45
 15/19 anonim ***** válasza:

Szerintem mehetsz, csak jó melegen öltözz fel, és sapka, sál legyen rajtad.:)

Ilyenkor meg különösen fontos, hogy megfelelően melegíts be, mert hidegben egyrészt nehezebb, így nagyobb a sérülésveszély.

2013. nov. 27. 15:57
 16/19 anonim ***** válasza:

9. vagyok.

10. válaszoló, látom, nem sikerült értelmezni, amit írtam. Nem pólóban voltunk kint, nem a meleg ruha hiánya volt a baj, hanem ahogyan akkor is írtam, a zihálásból lett a baj, a hideg levegő ártott meg. Az alacsony hőmérsékleten történő sportolásnak ez az igazi kockázata, mivel hiába öltözöl fel, amit belélegzel, azt nem tudod felmelegíteni.

2013. nov. 27. 19:13
 17/19 anonim ***** válasza:
A hideg levegőben a zihálás valóban árthat, de azt akkor érzed is, mert azonnal fájni fog tőle a torkod, legalábbis nekem szokott. Szóval érezni fogod, ha már túl hideg van a torkodnak, akkor válts sétára. Azt is segít, ha az orrodon veszed a levegőt (és ott is fújd ki, különben meg az fagyna le.).
2013. nov. 27. 19:31
 18/19 anonim ***** válasza:
16-os: ha az ember nem most kezdi a futást, akkor nem zihál, nem fut nyitot szájjal...
2013. nov. 27. 19:33
 19/19 anonim ***** válasza:
Azért egy rendszeresen sportoló, futni járó embert nem lehet iskolásokkal összehasonlítani, akik még játszani is csak nyivákolva állnak neki tesiórán. Hidegben ugyanúgy lehet futni, sőt, pont azok lesznek hamarabb betegek, akik egész nap bent kuksolnak a fűtött szobában.
2013. dec. 22. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!