Hogyan tudok lefogyni?
Nem tudok semmit a fogyókúráról... Eddig mindent megpróbáltam azzal hogy minden nap tornázok. Tudom hogy ez nem elég. Amúgy meg 54-55 kg vagyok és 160 cm magas...
Lehet, hogy sokan azt gondolják, hogy nem is vagyok kövér. Pedig igen.(csak behúzom a hasam) De leginkább csípőre...
Azt meg pláne nem tudom, hogyan tudok azon a részen lefogyni...
A súlyod teljesen optimális. Maximum 2-3 kg-ot fogyj! Ha valakin nincs felesleg, nyilván nehezebb leadnia a nemfelesleget :D De nem is érdemes megbontani az egyensúlyt. Ha a tested tónusával vagy elégedetlen, tehát nem érzed magad elég fittnek/feszesnek, az más tészta, akkor mozogj!
Tippek:
- ne járkálj behúzott hassal inkább húzd ki a hátad! cicit ki, vállakat le! nézd meg magad a tükörben, így sokkal vékonyabbnak és magasabbnak tűnsz és a hasad is feszül. próbáld meg figyelni, hogy mindig így járkálj!
- válassz magadnak egy táncot, amire szívesen járnál. a hastánc például csodákat művel és hihetetlenül jó szórakozás.
- csípőgyakorlatok: tele van velük az internet, de mondok párat
1. tesióráról ismerős: nagyterpesz állás, egyik kéz a magasba, másik a csípőre. Ellentétes láb felé hajolgatás felváltva.
2. polifoamon: oldalt fekszel, könyöködön támaszkodsz, bokáid kereszben. felemelkedsz, majd vissza úgy, hogy a lábfejeden és a könyöködön támaszkodsz, az oldalad kell, hogy feszüljön.
3. egyenesen állsz zárt lábakkal. kezed a melled előtt ökölben. lassan emeled az egyik lábad oldalra, amennyire csak tudod és lassan vissza, majd cserélgesd.
Nem vagyok edző, így nem tudom pontosan, mennyi kell ezekből a gyakorlatokból, de érezni fogod, hogy jó helyen feszül-e, és váltogatva ezeket napi fél óra szerintem elég. A hastánc pedig tényleg minden lépésében ezekre a problémás testrészekre fókuszál. Az biztos, hogy cardio edzéssel együtt érhetsz el látványos változást, tehát olyan sporttal, amiben alaposan megizzadsz (futás, bringa, stb), majd utána ezek a gyakorlatok, ugyanis így fog csak eltűnni a zsír.
Hajrá!
Köszi mindent!
A hastánc az nem érdekel A tesómnak van 1-2 CD-je, majd az alatt tornázok. De én csak napi 20 percet tornázok, szerintem az is elég. Amúgy is járok focizni. én pl. ezt is szoktam csinálni: járkálok vagy futok föl alá a szobában és közben gugolok, az is jól kiizzaszt. néha elmegyek 1-2 óráig biciklizni is, legtöbbször hétvégén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!