Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha nem mozgok, hízni fogok?...

Ha nem mozgok, hízni fogok? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Fogyókúrázok, mozgok rendesen, és már le is ment néhány centi, és az lenne a kérdésem, hogy miután elértem a kívánt eredményt, és abbahagyom a tornát (de nem szokok vissza a zabálásra, meghagyom a napi 5x-i étkezést, és főleg egészséges kajákat eszek) akkor elképzelhető hogy vissza fogok hízni? Még egyszer kihangsúlyoznám: CSAK a tornát hagyom abba. Előre is köszi a válaszokat :)

2013. nov. 15. 15:58
 1/5 anonim ***** válasza:
36%

Nem.

A mozgás-fogyás elmélet populáris, sokan hangoztatják de nem létezik. Mozogni (ráadásul nem is mindegy hogyan) az egészség megőrzéséért kell, nem a testsúly kontrollálásáért. Tehát aki nem mozog, az nem a mozgás, edzés hiánya miatt hízik.

Ha úgy eszel.. 'ahogy kell', akkor nem hízol mozgás nélkül sem. Csak az izomzatodnak, csontvázadnak de még az ízületeidnek is szükségük lenne hatékony edzésre.

2013. nov. 15. 16:03
 2/5 anonim ***** válasza:
45%
*rosszul írtam: létezni létezik ilyen elmélet, csak kapcsolata nincs a valósággal, nem igaz.
2013. nov. 15. 16:03
 3/5 A kérdező kommentje:

köszi a választ, hasznos volt. Tudom hogy általánosságban is fontos a mozgás, de sajnos olyan iskolába járok, hogy nem nagyon engedhetem meg magamnak :(

amikor hazaérek már nagyon fáradt vagyok, és tanulni is sokat kell...

de ettől függetlenül hétvégente próbálok edzeni (meg persze amikor van időm)

2013. nov. 15. 16:11
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Erre nem tudok mit mondani. Eleget kell enni, hogy legyen energiád. Sok tápanyagot, mikrotápanyagot.. és tudni kell lerendezni egy célzott edzést akár fél 20-30 perc alatt.. hogy megcsinálod-e, vagy hogy hetente mennyit edzel nekem 8. Én csak azt akarom, hogy elfelejtsék a mozgás fogyaszt elméletet, és megértsék hogy a mozgás általánosságban fontos, de nem ez a fogyás kulcsa.
2013. nov. 15. 16:13
 5/5 anonim ***** válasza:

#3: Az jó, szerintem nem gond, ha nem mindennap edzel, de valamikor igen. A mozgás fontos, de láthatóan Te is tudod.

Szerintem sincs valami sok köze a fogyáshoz (azért nagyobb mennyiségben éget is kalóriát), nálam nem szokott számítani, hogy kifejezetten mozgásszegény lesz az életmódom (mert beüt a kánikula, brrr) vagy elkezdek gyalogolni napi 2 órát, hegyen. Ettől sose változott a súlyom. S van, aki több mozgás mellett kevesebbet, van, aki ugyanannyit, van, aki többet eszik. Lehet, hogy valakit feldob a mozgás és amiatt nem vigasztalja magát csokival egy esős napon.

Úgyhogy nem lehet tudni, de nem hiszem, hogy sokat számítana, főleg a táplálkozáson múlik a hízás.

2013. nov. 15. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!