Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerinted mi az elhízás? Hogy...

Szerinted mi az elhízás? Hogy fogalmaznád meg, hogy micsoda maga a jelenség?

Figyelt kérdés
Tudom ez így tág témakör, de rájöttem, hogy nem tudom hogy megfogalmazni :D lustaságnak nem mondanám, betegségnek sem (és most tegyük félre azt, aki betegség miatt kövér), rossz döntéseknek sem, nem tudnám hogy megfogalmazni. Mi is az elhízás? Mit jelent kövérnek lenni?
2013. nov. 14. 20:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem az elhízás az, amikor a rohanó, kapkodó, semmire sincs idő világban, mozgásszegény életmód mellett és a rengeteg mű, finomított ételekből több kalóriát viszünk be, mint amennyire a testünknek, szervezetünknek szüksége lenne, és a fel nem használt tápanyag zsírként raktározódik.

Kövérnek lenni annyit jelent, hogy magasabb a testzsírszázalékod, mint amennyinek lenni kéne. És ez esztétikailag és egészségügyileg sem jó,mert számos anyagcsere betegséget, szívterhelést, fogszuvasodást, izületi problémákat, csontritkulást, depressziót, állandó pszichés elégtelenséget okoz, beszűkül egyes embereknél a látókör, nem találnak magukra ruhát, amilyet ők szeretnének.

2013. nov. 14. 21:42
 2/2 anonim ***** válasza:
Igénytelenség. (És nem feltétlenül igénytelen az illető a külsejével kapcsolatban, nem így értem, hanem igénytelen táplálkozás, mozgás hiánya, tehát... igénytelen életmódnak nevezném.)
2013. nov. 15. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!