Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Reggelente borzasztóan éhes...

Reggelente borzasztóan éhes vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Normális esetben, ha mindig úgy és annyit ehetnék, amennyit szeretnék, akkor így nézne ki a napom: reggel brutális mennyiségű kaja (ilyenkor fél kiló kenyeret simán bevágok), ebédnél persze nem tudnék mást enni, csak egy kis salátát, majd vacsoránál normál.mennyiségű kaja. Csakhogy ez nagyon egészségtelen és hizlaló, meg reggelente nincs is nagyon időm így étkezni. Hatkor kezdem a munkát, egy órával hamarabb kelni, hogy rendesen ehessek, nincs erőm. Ezért általában csak egy szendvicset eszem, aztán egész délelőtt ájuldozom. Nem számít, mennyit ettem előző este és hány óra telt el a vacsora és a másnapi reggeli között, volt, hogy hajnali kettőkor fejeztem be a vacsorát, mert nagyon későn értem haza, másnap a szokott időben, fél hatkor keltem és ugyanilyen éhes voltam. Az éhség hétvégén is gyakran felkelt hajnalban, ezért mindig tartok az ágyam mellett néhány szem kekszet. Ilyenkor ha lenyelek pár falatot, meg iszom rá vizet,,pár percre enyhül az éhség, amíg visszaalszom. Van ötletetek erre, hogy mit tehetnék ellene?

21\L

2013. nov. 11. 09:58
1 2
 11/11 anonim válasza:

Atyavilág...ha a szegény kérdező ezek szerint a tanácsok szerint kezdett el élni, félek, hogy már nincs életben, de azért még megpróbálom. Néhányan óriási fogalomzavarban vannak itt. Külön szeretnék gratulálni annak, aki az alacsony cukorszintet 3-4ek cukorral tenné helyre. Bravo!

Először is elmondanám a sok dietetikusnak hogy nem egy féle szénhidrát(=cukor, mert ez sem esett le valakinek) létezik, lehet utána nézni. Amire a kérdezőnek van szüksége, azok a lassan felszívódó szénhidrátok, és gondolom elhízni sem akar, így a kenyeret úgy ahogy van el kéne felejteni. Ami marad tehát: burgonya, teljes kiőrlésű kenyér, zabpehely, barna rizs. Ezekből annyit ehetsz amennyit csak akarsz, javaslom hússal. És egyél is, mert különben ahogy mondtad "ájuldozni" fogsz. Cukorbetegséget még én sem diagnosztizálnék ennyiből, egyszerűen csak nem jut elég tápanyaghoz a szervezeted. Ha még egy kis plusz energiára lenne szükséged (okosoknak: energia=kalória!!) akkor edd a reggeli zabpelyhet mézzel, vagy tolj be egy banánt, ez lassítja az emésztést, és rengeteg kcal van benne.

2014. aug. 4. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!