Reggelente borzasztóan éhes vagyok. Mit tegyek?
Normális esetben, ha mindig úgy és annyit ehetnék, amennyit szeretnék, akkor így nézne ki a napom: reggel brutális mennyiségű kaja (ilyenkor fél kiló kenyeret simán bevágok), ebédnél persze nem tudnék mást enni, csak egy kis salátát, majd vacsoránál normál.mennyiségű kaja. Csakhogy ez nagyon egészségtelen és hizlaló, meg reggelente nincs is nagyon időm így étkezni. Hatkor kezdem a munkát, egy órával hamarabb kelni, hogy rendesen ehessek, nincs erőm. Ezért általában csak egy szendvicset eszem, aztán egész délelőtt ájuldozom. Nem számít, mennyit ettem előző este és hány óra telt el a vacsora és a másnapi reggeli között, volt, hogy hajnali kettőkor fejeztem be a vacsorát, mert nagyon későn értem haza, másnap a szokott időben, fél hatkor keltem és ugyanilyen éhes voltam. Az éhség hétvégén is gyakran felkelt hajnalban, ezért mindig tartok az ágyam mellett néhány szem kekszet. Ilyenkor ha lenyelek pár falatot, meg iszom rá vizet,,pár percre enyhül az éhség, amíg visszaalszom. Van ötletetek erre, hogy mit tehetnék ellene?
21\L
Előző este készítenék a helyedben főtt tojásokat/rántottát. Ha elég zsírt eszel, zöldségekkel persze nem kenyérrel akkor amit most kellemetlen éhségként élsz meg egészen pozitív irányba fordulhat.
De ez akkor működhet, ha nem szendviccsel eszed, hanem zöldségekkel. Viszont az étkezés ilyen komoly megváltoztatása megszokást is igényel, tehát bármilyen pozitív változásra is számítana az ember, egészen bizonyos hogy lesz pár fura napja mikoris nagyon hiányozhat például a kenyér. Nem baj, több tojást, zsírt kell enni addig aztán átáll a szervezet a normális működésre.
És láthattuk a nagyon laikus, bár érthető hozzáállást.
Ezzel az a baj, hogy minél jobban aláadunk a rossz vércukor szabályozásnak (kintről viszünk be cukrot) az annál rosszabb lesz. Öngerjesztő folyamattal tesszük egyre inkább tönkre.
Ha reggelre kórosan alacsony lenne a vércukorszint, az már betegség amit nem további megbetegítő szokással (a nyugati táplálkozás szénhidrátban gazdag, édes, zsírszegény reggelijeivel) illene 'kezelni'.
#2: Nem igazán tűnik számomra természetes dolognak kanálszámra enni a cukrot reggel vagy bármikor. S Te írod, az energiabevitel a fontos. Akkor miért pont cukrot egyen? Egyen zsírt :) Legalábbis próbálja meg, ki tudja, a kérdezőnek mi válna be.
Gyerekkoromban én is be tudtam vágni fél kiló kenyeret, egyáltalán nem laktam vele jól. Féléve is azt tapasztaltam, hogy a sok szénhidrát inkább éhessé tesz, a zsír laktat és ad energiát. Persze a másik két makrotápanyag is esszenciális, én se magában eszem a zsírt, sőt többnyire rejtett zsírként.
Próbálkozni kell, kitapasztalni, mi az, ami segít.
Ha kevés az otthoni reggeli, vinni lehet magunkkal ételt, nem szenvedni.
Ha valaki rengeteg cukrot eszik reggel, egész nap ingadozni fog a vércukorszintje, ami a lehető legrosszabb.
Számomra nagyon laktató a natúr, cukormentes müzli pl. kókusztejjel vagy a zabkása szintén növényi tejjel elkészítve, természetesen cukor nélkül. Érdemes fehérjét is fogyasztani reggelire (tojás, hús, minőségibb fehérjepor), az sokáig laktat. Munkába pedig lehet vinni teljes kiőrlésű kenyeret (nem színezett valamit, hanem ami tényleg az), sok hússal és zöldséggel.
Egyébként meg időben kell lefeküdni és akkor fel tudsz korábban kelni, de amúgy 1 óra szerintem nem kell azért pluszban, hogy tudj reggelizni.
Az ilyen kekszféléket pedig felejtsd el.
2esnek koszonjuk az ostoba hozzaszolasat (maradt volna csondben) reggelente sokaknak meg magasabb is a cukra mert a maj ejjel is eloallitja foleg ha hajnali 2kor szenhidratot evett az illeto... amikro en szenhidratot ettem este 6kor reggel 8kor meg mindig magas volt (6.5) amiota elhagytam nincs 5 folott.
A te problemad az hogy cukorbeteg vagy meg akkor is ha ez nincs diagnosztizalva... (elenek az orvosok) gyakorlatilag tonkreteszed magad ezzel az etkezessel. Semmi taplalot nem eszel es rengeteg szenhidratot egyszerre viszel be a szervezetedbe ami szepen elraktarozodik minel tobb szenhidratot eszel annal jobban fog fajni utana a fejed leszel rosszul es emelyegsz mert a szervezeted nem tudja mit kezdjen hirtelen a felhalmozodott energiaval. a legobb lenne egy tisztitokurat csinalnod ami azt jelenti hogy elhagysz minden "cukrot" belertve a kenyeret is tesztat, rizst csak zoldseget enni esetleg neha gyumolcs (de nem ajanlom) hagy el a tejtermekeket is mert nekem az is megdoba a cukrom egyel csak zoldseget tojast husokat magokat (mondhatni paleosan) legalabb 2 hetig hidd el utana sokkal jobban fogod erezni magad ha 2 hetig birod utana visszaveheted a tobbi etelt csak mertekkel bar ha fogyni akarsz akkor nem ajanlom
# 6/8
Reggel mindenkinek (!) alacsonyabb a vércukor szintje. Lehet, hogy te vagy az egyetlen a hétmilliárd ember közül, akinek nem, hála a paleoblabla étkezésednek.
Nagyon nagy felelőtlenségre vall,, hogy valakit cukorbetegnek titulálsz, holott -felteszem- nem vagy orvos.
Nem felelőtlenség valakit cukorbetegnek titulálni.
A lakosságnak már egy jelentős része legalább inzulinrezisztens. Egy szívességet teszel vele, ha valakinek annyit segítesz, hogy erre felhívod a figyelmét, és mondjuk legalább gyanítod róla, hogy a cukorbetegséget megelőző állapotnál tart.
Egyébként ha reggelente nagyobb az emberi testben az inzulinrezisztencia, azaz alacsonyabb az inzulin érzékenység, akkor simán lehet, hogy a reggeli vércukorszint nem olyan alacsony. Főleg ha már hormonzavar is kezd emellett kialakulni, akkor a reggeli természetes IR járhat együtt magasabb vércukor értékkel. De ezen fölösleges vitázni, ezek mérhető dolgok. Az inzulinszint is, a vércukorszint is.. Sőt, ezeket mérik is, és születnek új kutatások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!