A dió mennyire "hízlal", ha mondjuk elrágcsálgatok 2-3 marékkal?
Az még önmagában nem hízlal. Az számít, mit eszel még mellé aznap, mennyi mozgáshoz, milyen testzsírszázalék és anyagcsere mellett, miegymás.
Én úgy heti egy kiló olajos magvat eszek meg. Eddig (lassan) fogytam, most már megállt, mert már nincs olyan sok feleslegem, de erről sem az olajos magvak tehetnek.
Mindenki döntse el (a testével is konzultálva), hogy melyik makrotápanyakot milyen mértékben kívánja bevinni - vagy csak egyen, ahogy neki tetszik, egyesek a fitátokra és az omega6 tartalomra gondolnak. Ez már nekem komplikált, de valamit ennem kell, s inkább az olajos mag, mint amiket a fogyózók tipikusan esznek. Eszem mást is, de olajos mag adja a kalóriabevitelem igen nagy részét. Nekem ez így kellemes, másokról nem tudok nyilatkozni.
(Harmadik voltam.)
#4: Passz, én csak akkor eszem diót magában, ha nincs nálam más és éhes vagyok (ha elmegyünk valahova, mindig van nálam aszalt szilva és dió). A pörkölt kesut és a pisztáciát szeretem, azokat eszem marokszám :)
De a jó dió igen finom, 1-2 darabkát be is kapok, de nem vágyom többre. Ételbe teszem inkább.
#9: Simán tudok többet kívánni almából, mint dióból... Az alma roppant csábító, édes-savanykás, leves cucc, mostanság naponta eszem, míg diót nem.
Plusz a dió laktat, míg az almától éhes leszek inkább. Egyetemista koromban naponta megvettem egy kiló almát és meg is tettem. Nagy élmény volt.
Ma már kevesebb az igényem, de az a kevesebb is élvezetes.
Az alma és a dió valóban jó kombó...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!