Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi felesleg van rajtam?

Mennyi felesleg van rajtam?

Figyelt kérdés
171 centi vagyok, 14 éves. Jelenleg 68kg vagyok de szeretnék lemenni úgy 60ra. Erős csontozatú vagyok és szerencsére kevesebbnek nézek ki mint amennyi vagyok. Milyen diétát tanácsoltok, és mennyi idő alatt sikerülhet elérni a célom? Köszönöm a válaszokat előre is! :)
2009. nov. 16. 22:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Én is pont így vagyok, mint Te. Ugyanilyen számokkal. Jól gondolod, hogy kb 60 kg lenne az ideális. Diétát a korod miatt nem javasolnék. De már ilyen fiatalon elkezdhetsz egy egészséges életmódra rátérni. Csökkentsd a szénhidrát, zsír és cukorbeviteled. Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt (inkább csak délelőtt, és kora délután, este már ne a gyümölcscukor miatt), egyél sok fehérjét (tej, tojás, sovány húsok). Kerüld az édességet, mekis kaját. Nem azt mondom persze, hogy néha-néha ne csúszhatnának be ilyenféle dolgok, főleg mivel ilyen kis fiatalka vagy. Ha az étrendet kiegészíted némi mozgással (lehet futás, otthon elvégezhető torna, úszás, tánc) akkor 2-3 hónap múlva eléred a célodat. Heti 0,5-1 kg fogyás egészséges és tartós! Hajrá!! Remélem tudtam segíteni!
2009. nov. 16. 22:18
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Még jöhetnek válaszok :)

Általában ez az étrendem:

Ébredés után megiszok egy capuccinot.

Suliban úgy háromnegyed 10-kor eszek egy vajkrémes, gyulai kolbászos KORPÁS kiflit.

Ezután legközelebb 2körül ebédelek ami van itthon.

Délután eszek puffasztott búzaszeletet, kefirt ilyesmit.

Este úgy 6körül vacsorázok vagy rántottát puffasztott búzaszelettel vagy pedig valami pékárut, pogácsát.

Aztán 9-10körül kefirt eszek.

Néha becsúszik az édesség, de nem jelentős mennyiség :)

Ma pl. gumicukrot ettem mert jó jegyeket hoztam:D

Sportolni nem sportolok, de itthon naponta tornázok egy órát.

Mikor hazaértek ebéd után felsőtest-alsótest bemelegítés, aerobik bemelegítő. Ez úgy 10perc. Aztán 6perces combformáló gyakorlatok, amik elég fájdalmasak, a térdemre nézve. Ezután 2x4-5 perc hasizom majd belső comb úgy 10perc. Aztán újra Rubint Réka van öt perced hasizom, háromszor megcsinálom. Így kijön a napi egy óra mozgás. Néha ha van kedvem akkor este nekiállok táncolni abban rendesen leizzadok :)

És ott van még a heti háromszori tesióra ami nálunk elég megerőltető tud lenni.

2009. nov. 16. 22:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia, jó amit csinálsz, de a pékárut, pogácsát ne este 6-kor edd, hanem inkább a kapuccsínóhoz reggel. A többi jó, amit eszel, és amit mozogsz :)
2009. nov. 16. 23:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Ahogy olvastam az étrended, szemet szúrt, hogy sem gyümölcs sem pedig zöldség nem igazán szerepel benne. Ezen szerintem változtatnod kellene. Hiszen ezek elég kevés kalóriát tartalmaznak, és felturbózzák az anyagcserédet, ami fontos a fogyásnál. A gyümölcs fogyasztással kapcsolatban csak annyit, ahogy már fentebb is mondtam inkább a nap első felében. Az jó tanács, amit az előttem válaszoló írt az esti péktermék elfogyasztásáról.

És ne mondd, hogy nem sportolsz:) a torna, amit csinálsz lefedi a fogalmat!:)

2009. nov. 16. 23:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha valóban kevesebbnek tűnsz, mint amennyi vagy, nem biztos hogy neki kell állni a diétának. Nem a mérleg a mérvadó, és nem mindenkinek ugyanaz az ideális testsúlya. Írtad, hogy rendszeresen tornázol, és erős csontozatú vagy, ez azzal jár, hogy a csontjaid és az izmadi miatt a mérlegen "nehezbb vagy az ideálisnál" de nem feltétlenül jelenti, hogy az a + pár kiló a felesleg...

Szerintem ezen gondolkozz el, különben is 14 éves vagy, tehát ne görcsölj, lehet hogy a "gyerekháj" amit te soknak látsz, úgy fog eltűnni rólad, hogy észre sem veszed... :)

2009. nov. 17. 12:18
 6/8 A kérdező kommentje:

Tényleg kifelejtettem a gyümölcsöt... általában almát eszek naponta egy jópárat.

És ezzel a diátával mennyi ideig tartana elérni a 60kg-t?

2009. nov. 17. 15:22
 7/8 anonim ***** válasza:
A puffasztott ételek nem jók fogyókúra alatt!
2009. nov. 18. 21:21
 8/8 anonim ***** válasza:
2-4 hónap
2009. nov. 18. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!