Holnaptol kezdem, november 1től a fogyokurát! Életmodváltással és rendszeres sporttal. Hány kilo adok le márciusig ha kitartó leszek nem csalok?
Életmódváltás: nincs tészta,csoki,torta,péksüti stb....
csak húsfélék,zöldségek bárhogy készitve,saláták, néha rizs,teljes kiörlésű kifli gyümölcsök...tehát egészségesen étkezem+ aerob mozgás heti 4-5x egy óra vagy kicsit több.
62-63ról kezdem és min. 10et akarok leadni márcra. sikerülne?
Kérlek segitsetek nagyon leszeretnék már fogyni és végre elhatároztam magam látom a célt !!
8-as!
Fingod sincs mi az a keményítő, igaz? Megsúgom: az a rost és a rostokban gazdag táplálkozás egészséges, segíti a fogyást is.
A lakosság sz.ar állapota bizony a gabona és tejevésre vezethető vissza.
A zab olcsó szemét, nem emberi kaja. A keményítő pedig nem rost, hanem glükóz polimer. Az ember nem cukorevő élőlény (az az élesztőgomba, ne legyen ekkora identitászavarunk!) a 'rostot táplálkozás egészséges' halandzsát nemtelen idióták terjesztik. De nézz meg egy Orbán V. videót: hülyeségeket beszélni tényleg bárki-akárki tud. Nem kellene komolyan venni csak azért mert többször is hallottuk ugyan azt a butaságot.
Pontosan ezt csinálod te.
Olvastál valamit egy informatikus (Szendi Gábor) könyvében, véletlenül pont te is laktóz- meg gluténérzékeny vagy, ezért rád is illetek a könyvben leírt dolgok, ezért azt hiszed, hogy a könyvben olvasottak mindenkire igazak.
Óriásit tévedsz!
Tudod mi a különbség az okos és a h.ülye között?
Nem mindegy, hogy az okos h.ülyéskedik vagy a h.ülye okoskodik...
Az emberek általános rossz állapota ezernyi dologra visszavezethetők, de rákenni a tej- és gabonafogyasztásra, baromság.
Az igaz, hogy SOKKAL több ételintoleráns ember van, mint aki tud róla és az is igaz, hogy a leggyakoribb a laktóz- és a gluténintolerancia, de emelett van kb. 200(!) féle ételintolerancia is.
"A rostok olyan növényi eredetű szénhidrátok, amelyeket a szervezetünk nem képes megemészteni, ezért eljutnak a vastagbélbe."
Tehát minden olyan keményítő, amit nem tud a szervezet megemészteni, az rost.
Ilyen keményítők vannak a gabonákban is.
Ételintolerancia vizsgálatkor külön nézik a gabonákat és a glutén, vagyis gluténmentesen vizsgálják a különböző gabonákat.
Sokszor előfordul, hogy adott esetben az ember érzékeny valamelyik gabonára (legtöbbször a búzára), de a gluténra nem.
Na, az ilyen esetben ha emberünk vizsgálat nélkül, "csak úgy" elhagyja a gabonák fogyasztását, akkor nagy mértékben javul az egészségi állapota.
Büszkén hirdeti, hogy elhagyta a glutént és az milyen jó.
Közben meg elég lett volna csak a búzát elhagyni és nyugodtan ehetne zabot, rozst, stb. - az eredmény ugyan az lenne.
Ráadásul szent meggyőződése, hogy gluténérzékeny, közben pedig nem is az - elvi hiba.
Én meg a sárgaborsót nem bírom (vagy csak a vegyszermaradékokat?), folyton megy a hasam tőle... Szeretem, de épp ezért nem eszem, na bumm.
Kedves kérdező, egyél nyugodtan gabonákat is, ha nem bírod, este a saláta mellé is elnyammoghatsz egy szelet tk kenyeret. Néha-néha egy kis csoki/süti is belefér, csak ne sokat egyél egyszerre.
Az aerob mozgás megy nagyon jó, mellé még heti 1-2 erősítő edzés (20 perc is elég) is jótékony hatással lenne :) Márciusra meg simán sikerülhet!
Értelmetlen csak a búzát elhagyni, hiszen a többi gabonában is vannak lektinek, stb. amik csak gondot okoznak. Nem erre lettünk kitalálva.
Sosem olvastam egyébként Szendi könyvet. Mégis miért kellene tőle könyvet olvasnom?
Más kérdés, hogy lehet össze-vissza vagdalkozni, kitalálni hogy nem gluténérzékeny minden ember, kitalálni hogy létezik értelmes tej- gabonaevés, valójában minden ember csak jobban lesz, ha elhagyja ezeket. Szendi éppenséggel azzal, hogy ezt a nézetet közvetítette az emberek felé, momentán több embernek segített valódi egészséget találni, mint rengeteg orvos aki csak hátráltatja az emberiséget, csak a gyógyszeripart szolgálják ki.
Jómagam nem vagyok (különösen) gluténérzékeny. De mégis, miért enném? Hiszen mindenképpen csak egy plusz teher a testünknek, viszont egy kivédhető teher. A tej talált, az tényleg 'halálos' nekem bár.. én inkább csak szenvedek tőle, van olyan is aki képes lenne belehalni.
Táp.
Egyszerű. Mert nem lehet úgy élni, hogy a tejterméket szeretem.. de a rákos daganatot meg nem. El kellene dönteni, hogy mit szeretek igazán.
Mert ha én tejtermékeket akarok szeretni, akkor béküljek ki a tejfogyasztással járó krónikus betegségekkel is.
Úgy csinálunk, mintha csak hébe-hóba előforduló, ritka betegség lenne egy tehéntej vagy búza (glutén?) érzékenység, egy a 198 másik kimutatható intoleranciával.
Hehe.. hogyne. Vagy mégsem, és az étel intoleranciák 198 esete pusztán a glutén és tehéntej fogyasztáshoz köthető rengeteg esetben, illetve a gluténérzékenység kimutatására nincsen megfelelő, megbízható módszer. Tehát az alapállítások hibásak, és ezek miatt még a végén azt hihetnénk, hogy létezik ember aki jól tolerálja mondjuk a gabonaevést. Ez veszélyes gondolat, és eddig már elég sok kárt okozott. Mennyit fog még?
Hagyd már abba!
A tejfogyasztás következménye a rák??!!
Akkor régen miért nem volt annyi rákos ember?
Akkor a 93 éves nagymamám miért nem rákos? (Minden nap megiszik fél-1 liter tejet.)
A rák különben is hiánybetegség, erre már nagyon sokan rájöttek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!