Terhesség után vagyok jelenleg 3kiló plusz van rajtam (hasamon) már csak de azt sehogy nem tudom leadni! Tapasztalatok?
Nekem is 2012. novemberi a fiam :)
Gyógytornászt kéne megkérdezed, hátha ismer valami számodra optimálisat.
Amiket én tudok gyakorlatok, azok mind felülés-szerűek, de azért bemásolom, hátha valamelyiket mégis bírja a derekad:
"1. Lábak talpon, két térdet lassan behúzod a hasadhoz, majd lassan vissza talpra
2. U.a., mint 1., csak egyszer jobbra húzod fel a két térdedet, egyszer balra
3. U.a., mint 1., csak nem középen teszed le a talpad a behúzás után, hanem egyszer jobbra, egyszer balra
4. Fölnyújtod a két lábat a függőlegesbe, és megtolod a medencédet a plafon felé, majd visszaengeded (lábad marad a függőlegesben)
5. Hasnál behúzva a két térd, kinyújtod rézsút jobbra a levegőbe mindkettőt (derék leszorít, nyilván az ellenoldali oldalad egy picit elemelkedik, az nem baj), majd vissza hashoz, aztán balra nyújtod, vissza. Minél laposabban nyújtod, annál nehezebb.
6. Egyik térdedet behúzod a hasadhoz, és ott tartod (derék lent!). Másik lábat nyújtva emeled a föld fölött kb 30-40 fokig, majd vissza a föld fölé (ne tedd közben le). Utána csere
7. Egyik láb hasnál behúzva, másik a föld fölött 5-10 cm-re. Derekat lent tartva cseréled a két láb helyzetét laposan"
Esetleg még labdás-, vagy vízben végzett gyakorlatokat tudok elképzelni, amik kímélőbbek a deréknak, de mégis hasra gyúr.
Valamint a pajzsmirigyet érdemes kivizsgáltatni, mert az is megnehezítheti a fogyást.
Sok sikert és jó babázást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!