Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az újabb terhesség mellett...

Az újabb terhesség mellett fog menni azért a kisbaba szoptatása? (tapasztalatok? )

Figyelt kérdés
Megerősíthetem, lehet teherbe esni szoptatás mellett is. Ha a baba még csak 4 hónapos, fogom tudni szoptatni a terhesség ellenére? a terhességet is csak úgy vettem észre, hogy elkezdett pangani a tej, emiatt kerestem fel orvost.(sokat nem mondott, csak hogy noss, a baba érzi a tesót, akkor a sokktól nem tettem fel további kérdéseket, majd legközelebb) Én szeretném még a picit amíg lehet szoptatni. tapasztalatok? vélemények?
2013. júl. 23. 17:31
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia! Menni fog, csak igyál többet! Mert most a pocilakónak, Neked és a tej miatt a 4 hónaposodnak is szüksége lesz a folyadékra. Ebből a szempontból több odafigyelést igényel. Sőt, ha már nő a pocid, egyes szopis pózok úgy kezdenek el kényelmetlenek lenni. Próbáld megtalálni a megfelelőt.

Ami még nehéz lesz, hogy a kicsit emelgesd, ezzel óvatosan!

Plusz ugye le kell szoktatni a picit a szopiról, még mielőtt a kicsi megszületne, mert nem sok anya képes két külön korú gyermeket szoptatni.

Sok boldogságot!

2013. júl. 23. 17:40
 2/8 anonim ***** válasza:
20%

Persze hogy teherbe lehet esni szoptatás alatt is!Ki mondta ezt a hülyeséget hogy nem lehet??

Ti meg nem védekeztetek?Hát sok eszed van,mondhatom!

2013. júl. 23. 17:42
 3/8 A kérdező kommentje:
igen, én is tudom, hogy teherbe lehet esni szoptatás mellett, de azért tény, hogy nehezebben és viszonylag ritka. bár nem egészen így terveztük, de örülünk az újabb picinek.
2013. júl. 23. 17:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, ilyenkor elapad a tej, de lehet, hogy rosszul tudom.
2013. júl. 23. 17:55
 5/8 A kérdező kommentje:
sajnos én is így tudom, de mindent megteszek, hogy amíg lehet addig tudjak...1-2 hónapig még nagyon jó lenne...
2013. júl. 23. 18:06
 6/8 anonim ***** válasza:

HAsonló tapasztalatokkal:

az elején kizárólagos szopi is mehet, de érdemes méregetni, ugyanis a tej a pocibabához alakul, vagyis a 23-4. héttől már inkább előtej jellege van, a mennyisége is kevesebb, legalábbis nekem így volt. Pótolni kell tápszerrel, de lehet végig szoptatni, sőt a szülés után mindkettejüket (nálunk volt mindegyikknek egy melle, és csak abból szopiztak és a tejem s pár hét után rájuk idomult!Csak arra kell figyelni, ha te is így teszel majd, h a picinek mindkét arcát érje inger, szv egyszer hónaljtartásban, egyszer mell előtt tartva szoptass!

2013. júl. 24. 10:05
 7/8 xStefix ***** válasza:

A terhesség miatt így az elején, de később is bármikor lecsökkenhet a tejed mennyisége. Ha most még nem, akkor legközelebb a 16. hét környékén lehet vele számolni (ekkortól újra előtej kezdhet termelődni), illetve ha ekkor sem, akkor közvetlenül a szülés előtti hetekben ismét esélyes. Ez sajnos hormonálisan szabályozódik, úgyhogy ha megtörténik, nem nagyon lehet mit csinálni...

Egyrészt a kevesebb tej, másrészt a tej ízének a megváltozása miatt is dönthet majd úgy a babád, hogy leválasztja magát.

Illetve te magad is úgy érezheted majd idővel, hogy egyre kényelmetlenebb lesz pocakosan szoptatni, esetleg zavaró tüneteid is lehetnek miatta. De alapjáraton nem ellenjavallt terhesen szoptatni, ha a terhességeddel minden rendben van; maga a tény még nem oka az elválasztásnak (de ezt azért tisztázd egy nőgyógyásszal is, remélhetőleg ő sem fog lebeszélni a szopiról).

A tejmennyiség fenntartásáért azokat nyugodtan próbálhatod, amiket feljebb írtak (gyakori szopi, emelt folyadékbevitel és amennyi pihenés megoldható). Mivel teljesen egyéni, hogy pocakosan hogyan alakul a szopi, szerintem talán az a legkíméletesebb, ha előre nem éled bele magad abba, hogy simán fog menni, de azon se aggódj előre, hogy mi lesz, ha elapadsz. Próbálj valahogy higgadtan hozzáállni, ha sikerül, és örülni minden egyes napnak, amikor még tudod szoptatni a "nagyot". :) Egyáltalán nem kizárt, hogy akár végig is szoptasd őt, vagy akár később tandemben is menjen a dolog, ha jól érzitek magatokat úgy is. Bárhogy is legyen, te biztosan a legjobbat fogod adni mindkettőnek. ;)

És még egy: ha úgy látod, hogy 6 hónapos koráig nem sikerül csak tejet adnod a babádnak, tudd, hogy ebben az esetben a tápszer a megfelelő alternatíva az anyatej mellett vagy helyett, nem a korai hozzátáplálás. A babád csak fél évesen válik éretté arra, hogy hatékonyan megbirkózzon a szilárd táplálékokkal.

2013. júl. 24. 12:30
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a tanácsokat és válaszokat. az orvostól és a védőnőtől is hasonló tanácsot kaptam. azt mondták ne adjam fel és tartsak ki, mert tudok még egy darabig biztos szoptatni, csak mivel megváltozott az összetétele a tejnek, ezért akarja a kicsi nehezebben elfogadni, és emiatt is apad. (kereslet-kínálat) de azért kitartok egyelőre.és megfogadom a tanácsokat.természetesen én is a legjobbat akarom mindkét gyerekemnek, ezek szerint is igyekszem majd eljárni.
2013. júl. 26. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!