Kukorica hízlal, borsó nem?
mostanában lecseréltem a krumplit/rizst főt zöldségekre, úgymint brokkoli, répa, karfiol és barátai. És borsó és kukorica is. Ellenben meglepve tapasztaltam, hogy a kukoricát még hizlalónak is kikiáltják, holott jóval kevesebb kalória meg szénidrát van benne, mint mondjuk a barnarizsbe, amit meg valaki diétásnak tart. A borsónak kb. ugyanazok az értékei mint a kukoricának, arra nem találtam ilyet, de most akkor mi a helyzet?
Hát nem sokkal diétásabb (háromszor) enni köretnek párolt kukoricát mint mondjuk barnarizst?
A kukorica es a borso nagyjabol ugyanaz a kategoria, egy mareknyiban van kb. 130 kcal. Mindkettonek magas a kemenyito (osszetett szenhidrat), rost es (viszonlagosan) a feherje tartalma is. Ha szenhidratszegeny dietan vagy, akkor nem erdemes enni, de kiegyensulyozott dietaba mindketto belefer, akar rizzsel keverve is, persze mertekkel.
Fott barnarizs, 100 g: 111 kcal, feherje: 3, szenhidrat: 23
Fott kukorica, 100 g: 96 kcal, feherje: 3, szenhidrat: 21
Fott borso, 100 g: 101 kcal, feherje: 5, szenhidrat: 15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!