Mennyi almat lehet ennyi egy nap "következmenyek nelkül"?
Mas is ennyire kivanja?
Figyelt kérdés
Az öszi idöszakban mindig veszettül kivanom az almat, most is... De most dietazok, kaloriat szamolok, es tudom, hogy egy alma kb 100 kcal, aminek nagy resze cukor. Igy alig merek enni, ha megis, igyekszem delelött.
De neha aaaaanyira kivanom, este siman be tudnek nyomni 3at...:/
Van erre valami felsö hatar, hogy mennyi alma egeszeseges egy nap, es mikor erdemes/kene enni? Vagy gyümölcs, szoval nyugodtan?
Szerintem, ha nem a fotelban ülsz egész délután, almából megehetsz egy kosárral. Ha ott ülsz, vizet se nagyon igyál, mert az is hizlal!
2013. okt. 13. 22:26
2/11 anonim válasza:
Kizárt, hogy egy normál alma 100 kcal legyen... Szerintem kicsit magas értékeket találtál a neten.
Egyébként meg egyed nyugodtan, tízóraira meg uzsonnára simán jó választás.
2013. okt. 13. 23:12
3/11 anonim válasza:
100 g almában 52 kcal van, egy nagyobb alma simán megvan 100 kcal. Ez kb. az a mérték, amit tízóraira, uzsonnára érdemes enni, így ha egyet-egyet megeszel a főétkezések között, attól nem lesz bajod.
2013. okt. 14. 06:49
4/11 anonim válasza:
Mondok egy jó hírt, az alma un. negatív kalória a szervezetnek, ugyanis az emésztéshez a szervezet több energiát használ el, mint amennyi energiát az alma tartalmaz, tehát anyit ehetsz, amennyi beléd fér, nem figsz hízni.
Nincs olyan, hogy negativ kalorias etel, mint hogy lugosito etel sincsen.
2013. okt. 14. 09:18
6/11 anonim válasza:
Ez olyan, mint a vízzel működő autó: ahhoz, hogy elektrolízissel bontsuk a vizet hidrogénre és oxigénre, pontosan annyi energia kell, mint amennyit nyerünk a bontással. Az csuda egy dolog lenne, ha létezne ilyen kaja, amit több energiába kerül megemészteni, mint amennyit ad.
2013. okt. 14. 11:07
7/11 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan eheted az almát. Most azért is kívánod mert megvonod magadtól, miközben egy nagyon egészséges étel.
2013. okt. 14. 13:01
8/11 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, hogy az alma magaban meg ehesebbe tesz, igy altalaban valami sajttal, joghurttal ilyesmivel erdemes enni. Na mind1, akkor igyekszem megtalalni az aranyközeputat. :)
2013. okt. 14. 14:29
9/11 anonim válasza:
Persze, hiszen savas, almasav van benne.
2013. okt. 14. 14:32
10/11 anonim válasza:
Hát nem tudom, én ha megeszek egy nagy almát akkor azzal akár egész délelőtt elvagyok xd Szerintem az alma pont, hogy telít.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!