Hogy ne zabáljak folyton?
Folyton eszem, eszem és eszem.
Szerintem a stressz miatt van, és emiatt folyamatosan hízok.
Stresszevés ellen tippeket tudtok? A körülöttem lévők olyan nyugodtak, én is szeretnék nem mindig idegeskedni
Jah, 1 hónap alatt hítam 11 kilót.
Segítsetek légyszi. Nem vagyok a régi én, ő valahol a földkéreg alatt van. Emiatt önbizalmam sincs már.
Bocsi a kiakadásomért.
lehet hormonális oka is a dolognak. 1 hónap 11 kg, az nem normális.
ajánlom, hogy menj el a háziorvosodhoz, és kérj hormonvizsgálatra beutalót. a lelki problémáidat, meg ha úgy érzed, pszichológussal tudod megbeszélni.
a rengeteg evéssel az a gond, hogy kitágul a gyomrod, ezért egyre több étel kell az éhséged csillapítására.
kicsit radikális megoldás ugyan, de próbálj 2-3 napos "léböjt kúrát" tartani. Igyál egész nap 100%-os gyümölcs, zöldség levet, vizet, és cukor nélküli teát.
semmit ne egyél! nagyon nehéz ugyan, de utána újra összeszűkül a gyomrod, és nem fogsz annyit enni. fontos, hogy ne edd túl magad. ha már nem vagy éhes, ne egyél többet. étkezz napi 3szor, lehetőleg ugyan abban az időben.
Az a gond, hogy ennyire rengeteget hízni már maradandó, még ha utána le is fogysz, látszani fognak a nyomai egy jó ideig. Ezért nagyon fontos, hogy minél hamarabb változtass.
Sok szerencsét hozzá!
Én 14 évesen estem ugyanebbe a hibába, 24 évesen tudtam csak lefogyni úgy, hogy újra jól érezzem magam a bőrömben (kb. 67-ről 55-re) A kövérség hazavágta a jókedvemet, az önbizalmamat, az egészségemet.
Gondolj erre, amikor egy újabb adag kenyérért, csokiért, csirkecombért nyúlsz.
Tudom, hogy milyen jól tud esni, amikor mindent összeeszel, mondva, hogy majd holnaptól rendesen eszem", meg "majd kijavítom". Nem fogod kijavítani. Egyszerűbb, ha meg sem eszed a sza.r kajákat, ill. ha mértéket tartasz.
Edd meg a Snickers szeletet, de három részletben, 3 napra beosztva. Repetázz az ebédből (mondjuk bableves), de akkor vacsorára meg valami könnyű,energiaszegény dolgot egyél.
Ha nagyon rád tör a falásroham, igyál meg egy fekete kávét, forrázottat. Na az pl. elveszi jó időre az éhséget is. Vagy egyél meg egy marék diót pár szem mazsolával. Finom is, édes is, laktató is és nem is leszel tőle még jobban beindulva az édességre, mint mondjuk egy kis szelet sütitől (az meg megint más dolog, hogy egészséges is).
Oké, köszi a válaszokat
Ám tudtok valamit ajánlani a léböjthöz, mert a gyümi leveket annyira nem, de teát, ízesített vizet már inkább szeretem.
A léböjttel megint mellé nyúlsz, el se kezd. Gondolj bele, eddig zabáltál, most koplalni fogsz, de pár nap után feladod és újból zabálsz, belekerülsz egy körforgásba és még rosszabb lesz.
Először is szüntesd meg a stresszt ami kiváltotta a helyzetet. Majd táplálkozz normálisan, szélsőségek nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!