Fogyni szeretnék 12 kgt egészségesen, lassan. Valaki segítene étrend összeállításában?
Mi a gond az étrend kitalálásával, ha tudod az alapokat? Valahogy biztosan eszel, azt nem tudod megnézni kritikus szemmel, hogy megfelelő-e vagy valami? Vagy írod, hogy fehérje és zöldség. Akkor fogj valami fehérjét, amit szeretsz, zöldséggel, amit szeretsz... Az a helyzet, hogy egészséges, fogyásra alkalmas étrend is sokféle van, nem tudhatom, Hozzád mi passzol. Én pl. viszonylag sok zsírt és kevés szénhidrátot próbálok enni elegendő fehérje mellett, egypár ételcsoport kihagyásával, de van, aki egészen máshogyan csinálja.
Az baj, hogy csak szomjasan iszol? Én is akkor szoktam (vagy nassolásból, teaként :D), de a szomjúságérzetem jól működik, a zöldség-gyümölcs is ott van s ha edzek, akkor úgyis lemegy egy extra liter... Sok litert eszembe sincs bevinni. Ha szereted a jóféle teát, vehetsz valami nagyon finomat (jázminos zöld tea, körtés fekete, erdei gyümölcstea, ami Neked bejön. rendes teafüvet, sokkal jobb és megfelelő helyen, megfelelő kiszerelésben véve olcsóbb is, mint egy felkapottabb filteres, s ízesíteni sem kell pluszban), s ha elöl van a zacskó/doboz, talán kedved támad rá. Nem tudhatom, de rám hatna, az tuti :)
Igazából, az a bajom szerintem, hogy nem vagyok tisztában a mennyiségekkel és már szinte rettegek enni bármit amiben szénhidrát van pl. akár teljes kiőrlésű kenyeret.
Napokig bírom, aztán rámtör a zabálhatnék és akkor válogatás nélkül nyomom a finomított ch-ot.
Szinte érzem, hogy hiányom van. Fáj a fejem, és elepedek egy kis chért és nem feltétlen édességért.
Most tudatosan figyelek rá, hogy igyak eleget. Minden nap viszek magammal a munkába másfél liter vizet vagy teát (min. édesítővel és sok citrommal)és rákényszerítem magam,hogy megigyam. Plusz még iszom 1-2 kávét tejjel és leves ebédre, az esti magnéziumot is 3dl vízben oldom fel....nagyjából megiszom a szükséges napi adagot. Így nem annyira kívánom a ch-t.
De én nem fogyókúrázni szeretnék, hanem átállni egy más életmódra. A mozgás már megvan napi rendszerességgel, de az étrendben nem találom a megfelelőt.
Mindig olvasok minden baromságot, jó ha reggelizel bőségesen, aztán olvasom,hogy nem jó, egyél csak tojást reggelire...minden nap más "okosság". Reggel általában jó az étvágyam és beválni látszik ha akkor fogyasztom a ch-t. Így este annyira talán nem kívánom, főleg ha este edzek. Ez talán tartható. De írjatok, ha szerintetek rossz úton járok. Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!