Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek hozzá a fogyókú...

Hogyan kezdjek hozzá a fogyókúrához?

Figyelt kérdés
160 cm és 56kgos lány vagyok. 6kg-ot szeretnék leadni de nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Segitene valaki? Nem tudom milyen ételeket szabad ennem. Lehetőleg ne a legszigorúbb diétát szeretném elvégezni.Igazából csak fogyni szeretnék (bár tudom hogy izmosodas nélkül nincs fogyókúra). Valaki leírná hogy mikor,mit,mennyit egyek? Valami receptet is irhatnatok. Meg sportban tudtok segíteni? mi lehet a számomra legmegfelelőbb sport? Előre is köszönöm a segítséget!
2013. okt. 6. 19:00
 1/1 anonim ***** válasza:

Hogy mivan? Fogyókúrában nem különösebben van izmosodás... Az izom többet éget, segít, de kalóriadeficittel csak nagyon kezdő szinten tudsz izmot fölszedni, az a cél, hogy ne veszd el, ami van...

Honnan tudjuk, mi számodra a megfelelő sport? Mindenképpen valami olyasmi kell, amit szeretsz, nem adod fel :) S jó, ha az egész testedet megmozgatja.

Ami a legfontosabbat, az étkezést illeti... Itt is rengeteg verzió van, olyan étrend kellene, ami Neked a legalkalmasabb. Nem mindenkinél ugyanaz a hatékony s ami egyik embernek teljesen jó, attól a másik szenved. Olyan kell, amit tudsz tartani, jóllaksz és élvezed, plusz minél egészségesebb is... Életmódot kell váltani.

Nagyvonalakban azt mondhatom, hogy előnyös a szénhidrátbevitel erőteljes csökkentése, a kenyér elhagyása. Ez nekem még elég szolid lépésnek tűnik, de ha Neked ez is sok, akkor első körben csak minimalizáld. Senkire sem akarok ráerőltetni semmit, én sem fogadnék el szabályokat, amikre nem érzem késznek magam.

Én akkor eszem, amikor éhes vagyok, illetve ráérek enni, azt, amit épp kívánok és van, annyit, hogy jóllakjak. Nem hiszem, hogy ezt fixen le lehetne írni, nincs is rá szükség :) Azt sem írom elő magamnak, hogy hány kalóriát egyek, egyik nap 1400, másik 3000, bár többnyire 1900-2000. Nem vagyok gép, mások a napjaim. A makrotápanyagokat már jobban figyelem, de azok is az én saját számaim, teljesen máshogyan is lehet.

2013. okt. 6. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!