Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha naponta futok 4-6km-ert,...

Ha naponta futok 4-6km-ert, és fokozatosan növelem a távolságot, akkor tudok fogyni, és feszesedni?

Figyelt kérdés
Mellé napi max két szelet kenyérrel, és sok zöldséggel?

2013. okt. 2. 17:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Egyébként igen, erre van a taichi. Nem légzőgyakorlat a biztos levegővételért, nem nyugdíjas egészségmegőrző torna, hanem közelharcra kiélezett taktikai harcrendszer. Most mi a baj? :D
2013. okt. 2. 23:09
 12/20 anonim ***** válasza:

Ennyit ennél összesen? Ez lósz.ar, valószinű nem is fogod tudni tartani magad ehhez, energiád se lesz, feladod, elkezdesz zabálni... Hol a zsír, hol a fehérje? Nézz utána rendes étrendnek.

A futással viszont csak zsírt égetsz, nem igazán izmosodsz, magyarul önmagában az kevés, ha ilyen überjól akarsz kinézni, építs némi izmot is. De futni jó, bírom az embereket akik leszólják.

Meg ne vállald már túl magad... egyrészt mindennap egy futó sem fut. Túl sokat vállalsz egyszerre, hosszútávon nem tudod magad ahhoz tartani = fel fogod adni. (szívesen a bíztatásért, de ez így van) Napi 3-4 kardió is bőven elég, ha eddig nem csináltál semmit, ez is fog változást hozni.

2013. okt. 3. 09:44
 13/20 Makoscsiga ***** válasza:

"ÉS A TÖBBI?? Nyilván soha az életben nem foglak kinyírni, bőven lesz.arom mit gondolsz a tájcsíról. Én egészen boldogan elvagyok a tudattal, hogy elég erős vagyok hozzá."

Szóval az a kiszólás egy vicc volt, abból a fajtából, ami igaz. :-D És ezt te komolyan is gondolod. Szóval te egy olyan ovodás szinvonalán vagy, aki tisztában van az erjével, de csak jóra használja. Meg olya mitugrászok ilyesztegetésére, mint én. :D Beszarás, hogy lehet valaki ilyen idióta.

"De a témában valami konstruktív kritika? Nem mondhatod, hogy nem futja rá.. aludj egyet, és hozz össze valamit.. mert ez így egy küzdősportolóval, harcművésszel még valamire való beszélgetés is lenne, de veled.."

TE mégis miről hadoválsz???? Nyilván napi 5o-6o válasz során nem lehet mindenre odafigyelni, úgyhogy csak szerényen emékeztetenélek arra az utolsó esetre, amikor én veled érdemben leálltam vitatkozni: azt állítottad, hogy glükóz keletkezik zsírból, és a paleolit diétával meg lehet gyógyulni az Type 1 diabéteszből. Mire kifejeztem kétkedésem, amire sommás leszólogatás és pár link volt a válasz. Nézzük, mi volt a linkeken: wikipédia link a glükoneogenezisről és egy link Szendi honlapára, ahol ugyancsak egy ember ÁLLÍTJA, hogy meg lehet gyógyítani az egyes típusú diabéteszt paleolit diétával + egy blog, amit egy amierikai kislány írt, aki kipróbálta a paleo-t a diabétesz ellen. Hát, lehet, hogy az átlag beszélgetőpartnereid minden fasságodat beszopják, de akinek van egy kis esze az nem: a citált wikipédia cikkben explicite ki van mondva, hogy nincs bizonyíték arra, hogy zsírból keletkezik glükóz emberben, a szendi oldalán lévő blog utolsó bejegyzése az, hogy a paleo szart se ért az egyes diabétesz ellen. És te ezt képes voltál mondanivalód alátámasztására odaböfögni!! :-D De a legviccesebb most jön: szájkaratés harcművészünk erre bejelenti, hogy neki mindegy, ő nem fog ezen a fórumon _minőségi_ érveket felhozni, mert itt nem lehet kellő színvonalon vitázni! Ezek után a gerinctelen féregség netovábbja neked bárkitől az "érdemi" hozzászólást kifogásolni. Ja, meg persze a termodinamika tagadása, természetesen mindenféle bizonyíték vagy komolyanvehető érv nélkül... istenverte szánalmas ember vagy te hallod. Remélem nincs gyereked.

2013. okt. 4. 00:47
 14/20 anonim ***** válasza:

"Szóval te egy olyan ovodás szinvonalán vagy, aki tisztában van az erjével, de csak jóra használja. Meg olya mitugrászok ilyesztegetésére, mint én. :D Beszarás, hogy lehet valaki ilyen idióta. "

Ezt tényleg nem értem. Mindenki arra használja az erejét amire jónak látja, de mese hogy én 'jóra' használom az erőmet. Magam érdekében használom, hogy az jó vagy sem az szubjektív..

Ijesztgetni meg nem szoktam, sem pontos sem L betűs jével. Ne mondd már hogy megijedtél.. csak jelzés volt a taichira való utalásod kapcsán, teljesen helyén volt.

"arra az utolsó esetre, amikor én veled érdemben leálltam vitatkozni: azt állítottad, hogy glükóz keletkezik zsírból, és a paleolit diétával meg lehet gyógyulni az Type 1 diabéteszből."

1. igen

2. az eddig ismert egyetlen kezelés, ami nem állapotromlással jár. én úgy tanultam tünetmentesíthető a betegség, új hasnyálmirigy béta sejtek nem keletkeznek.. semmilyen étrend hatására.

"a citált wikipédia cikkben explicite ki van mondva, hogy nincs bizonyíték arra, hogy zsírból keletkezik glükóz emberben"

Akkor gondolom illene most összefognunk, és megválaszolnunk a kérdést (amiért nagyon sok pénzt kaphatnánk) -> honnan van a vércukor. Számomra ez unalmas kérdés és lerágott csont, de Te még mindig érdekesnek állítod be, hátha igazad van. Hajrá.

A blogban írtak meg sokat nem bizonyítanak sem pro, sem kontra. Mégis hogyan éljen egy cukorbeteg: rengeteg inzulint lőve magának, vagy lehetőleg keveset? Ennyi a kérdés. Ha gyógyszergyártással foglalkozol, akkor arra szavazol hogy sokat használjon (és ehhez fogsz étrendet ajánlani kedves Csiga) ha nincs érdeked a betegségiparban, akkor minél kevesebb gyógyszerfogyasztást fogsz ajánlani, ehhez lowcarb kell, és valami paleo-közeli. Lehetőleg ketogén paleo, ahogy HASZNÁLNI SZOKTÁK.

"És te ezt képes voltál mondanivalód alátámasztására odaböfögni!! :-D"

Jah. Alkalmazott módszerről van szó.

"_minőségi_ érveket"

Cukorbetegek használják, hogy jobban legyenek. Ennyi a minőségi érv.

Még mindig azon a szinten vagy, hogy cukorfüggőnek képzeled az embert. Na látod, ez alapján én pont olyan primitív véglénynek érzékellek, mint amennyire te lenézel engem. Fel nem foghatom, hogy lehet valaki ilyen. Gondolom hasonlót érezhetsz te is.

A termodinamikát mi, ki tagadja? Mérnök vagyok, értelmiségi ember, a termodinamika nekem alap.. A hülyeséggel állok csak hadilábon.

" istenverte szánalmas ember vagy te hallod"

Te pedig Csiga, egy gyökér. De legalább akkora mint amilyennek te gondolsz engem. Ugyan úgy elvakult vagy a saját nézeteidben csak.. azzal amit te képviselsz, semmi sehol sem lesz jobb. Hónapok óta nem tanultál semmit arról, hogyan szintetizálódik cukor az emberi szervezetben. Ezután mit akarsz a témáról beszélni..? Edd a cukrot, legyél boldog. A gyerekeimhez mégis mi közöd lenne? :)

Nem látom vidám és barátságos helynek a világot, nem vallom hogy gyerekeket ki kellene tenni ennek a világnak. De ez magánügy, gondolom. :)

2013. okt. 4. 11:42
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Gergő valóban futásellenes, de itt kelek a védelmébe!!! A paleolit táplálkozás igenis egy rendkívül egészséges formula. Én is ezt követem, de én azért el-elhajlok, hisz azért nem vagyok hajlandó minden finomat és finomítottat örökre megvonni magamtól. Már nem is bűnöző napoknak hívom, ha pl. megeszem egy habos-babos tortaszeletet. Minden egyes nap futok, havonta 360-420 km-t. Elégetek én annyi kalóriát, hogy nyugodtan ehetek bizonyos napokon ezt-azt. 'De! Aztán visszatérek a jól bevált étkezésemhez. Mákoscsigával is sok mindenben egyet is értek. Azt ajánlanám, ha adogatjátok egymásnak a labdákat, tegyétek privátban. Meggyőződésem, hogy a futás fejleszti az állóképességet, lehet fogyni vele, sőt izmosodni is. Élő példa vagyok rá, pedig már nem vagyok fiatal.-51- Felveszem a csőfarmert, mert nőknél kifejezetten csinos lábat "csinál" a rendszeres futás. A csípőről, karról is faragja a zsírt. A hasról szerintem nem, illetve nálam nem. Nincs rajta sok zsír, de miután több hasi műtétem volt, átvágtak hasizmokat is, nem is próbálkozom még felüléssel sem. Az ízületeket a futás lehet, hogy szétbaszcsizza, de a tenisz akkor százszorosan. Tápl.harcm. fiatal kora ellenére fegyelmezett, kitartó és rendkívül elhivatott. Remélem nem haragszik meg, de egy privát levelezésünk alkalmával leírta, bizony a barátnőjével ők is bekapnak ritkán egy pizzát. Azt vallom, aki sportol, bármit is, legyen benne öröme, büszke lehet magára, mert nem a gép előtt ül, addig sem dohányzik, stb.

A kérdezőnek ajánlom: - Ne a távot növeld, hanem az intenzitást, valamint az időt.

Miután nekem már többen mondták, hogy akkor és annyit fussak, amennyi jólesik, hát... Egy métert nem futnék. Minden sport egy kemény ipari munka. Egyszer írta valaki, hogy ő imád futni. Hetente egyszer, 3 kilcsit. Azt lehet imádni, de próbáljon meg évente 365 napot végig nyomni, mellette dolgozni, háztartás, férj, barátok, akkor bizonyára nem imádna annyira. Persze én is egy cél érdekében futok, sajnos én nem valamiért, hanem valami elől. Súlyos pánikbetegséggel küszködtem, csak a futás segített. Tápl.harcm. már nálam ezt el is fogadta. Nem óvodás szinten van ő, hanem szerintem még a korosztályában is kiemelkedő kitartással rendelkezik. Nyilván vannak táplálkozás-tudománytani hiányosságai. Melyikünknek nincs? Még az orvosok is 50 féle elvet vallanak. Lényeg, hogy sportoljunk és odafigyelve táplálkozzunk, valamint kinek a pap, kinek a papné...Mindenkinek meg kell találnia a neki legjobb megnyugtató és hosszan tartható életmódot, életvitelt.

Üdv.: Rea

2013. okt. 7. 14:37
 16/20 anonim válasza:
Bocsi,hogy kozbevagok, de mi a baj a futassal?
2013. okt. 7. 17:06
 17/20 Makoscsiga ***** válasza:

Rea:

"Gergő valóban futásellenes, de itt kelek a védelmébe!!! "

Szuperül védelmedbe vetted! Leírtál 4-5 dolgot, aminek ő a szöges ellentétét prédikálja. :D Véded a paleót, de itt nem a paleoról van szó, az szerintem közhely, hogy alacsonyabb szénhidráttal könnyebb fogyni, és egészségesebb leszel (bár én szerintem a paleo rigorózussága teljesen felesleges, és mint látom, ezzel nem én vagyok egyedül ;-). Ő ennél sokkal messzebbre megy, és olyan eszement baromságokat hirdet, hogy az ember haja égnek áll. És semmivel, az égvilágon semmivel nem bizonyít semmit. Te is látod, hogy a futással kapcsolatban micsoda ótvaros tévképzetek rabja. Még, hogy nem lehet a futástól fogyni. Én annyi embert láttam (köztük magamat), hogy futással fogy, miközben semmit nem változtat az étkezésen... energiamegmaradás... de ez is teljesen triviális. De ez a jóember tagadja. :D És nem vagyok hajlandó privátba értekezni vele, mert azt akarom, hogy lássa minden erre tévedő, hogy milyen ember, milyen érvei vannak. (rá, személyesen egy karaktert nem vesztegetnék!) Ez is egy olyan nyilvánvaló baromság, ami már károkozásra is alkalmas. Arra buzdít, hogy aki mindenáron futni akar, akkor sprinteljen, mert az kevésbé sérülésveszélyes. Vele kacsolatban megelevenedik az az intelem, miszerint a butaság és a szorgalom veszélyes kombináció.

" Minden egyes nap futok, havonta 360-420 km-t."

Ez nagyon komoly edzésmennyiség! Ennyit még akkor sem futottam, amikor terepszázra és az Ultrabalaton párosára készültem! Szoktál indulni ilyen futásokon?

"Bocsi,hogy kozbevagok, de mi a baj a futassal?"

Semmi, a futás király dolog, amit, ha nem megfelelően űz az ember, akkor ártalmas. Persze van valaki aki szerint csak így lehet csinálni. :-D

2013. okt. 7. 18:37
 18/20 anonim válasza:
akkor megnyugodtam, mert en is futok es eddig csak azt vettem eszre, hogy jobban vagyok azota. :D
2013. okt. 7. 19:20
 19/20 anonim ***** válasza:

Kedves Mákoscsiga!

Védem Gergőt egy-egy ponton, mert legalább hisz abban, amit csinál és következetes. Ír baromságot, nem preferálom, hogy ezt a "maroknyi" embert is próbálja lebeszélni a futásról, de nem fog megváltozni. Tényleg kevesen sportolnak hazánkban. A napokban olvastam egy felmérést hazánkról, amiben az amatőr sportolást foglalták ilyen-olyan összehasonlító táblázatba más európai országokkal. Siralmas, mint, ahogyan az is, hogy az egyetemen-ott tanítok- ülnek a hallgatók és szétfolynak. Vannak, persze, hogy vannak sportos, egészséges fiatalok, de akiken az én szemem "ledöbben", hát... RETTENET!

2 havonta járok kardiológushoz. Kérdezi a futást, elmondom. Rákérdezek:- Főorvos Úr! Nem káros ez valamilyen szervemre nézve, hogy én minden egyes nap ennyit futok?

- Nem, nem. Fusson Rea továbbra is. Szerintem, aki nem ismer, illetve nem családtag, barát, NEM HISZI el.Pedig pontosan tegnap csak 8,2 km-t futottam. Sírva hívtam a férjem, nem bírtam többet. Nem fájt semmit, olyan diszkomfort érzetem volt. Úgy éreztem, üt a cipőm, ami nem lehet, hisz a cipőim tényleg a legjobbak. Fáradt vagyok, ma lehet nem is megyek ki.

Te mennyit futsz? Gratulálok a versenyekhez. Én félmaratont futottam, a középmezőnyben értem be. Velence tavi kört is nyomtam már, na ott 3. lettem.

Légy szíves adj már tanácsot, hogy az én koromban mennyi-időben- az ideális f.edzés? Látom én a maratonisták edzésterveit, de a felét nem is értem, amit leírnak. Intervallumozni szoktam, de általában még a köridőim is egyformák időben.

Ha most megy el tél előtt a kitartásom, hát akkor bizony nyomorult hónapoknak nézek elébe.

Sok éve futok, de ilyen még nem volt, hogy -tegnap- szó szerint káromkodva autóztam ki, de már idegbajosan cibáltam magamra a futócuccom.

Most rápillantottam a kérdezőre. Feszesedni? Bizony lehet. Én egy nagyon jó krémet használok, gyakran kenem be az egész testem, de nem hiszem, hogy ettől um. szép ez az 51 éves bőr. Sokan mondják, jól nézek ki, de tisztában vagyok a korommal. Most letagadhatnék egy tízest is, de minek?

Felnőtt gyermekeink vannak, -30 és 29- várjuk Lillát, az unokánkat februárban. Tehát pontosan tudom mennyi van mögöttem.

Egyébként ilyenkor már futni szoktam, hisz 10 h-ra általában bent vagyok az ELTE'-n, de van amikor csak du.-ra megyek, de akkor is "letudom" reggel.

Bizonyára fiatal vagy. Én már nem szállok vitába Gergővel, Gergőkkel. Bölcsész vagyok, legalább ennyit profitálok belőle, feleslegesen fel sem húzom magam, hisz Tápl. harcm. megváltoztathatatlan dogmákat szajkóz, akár tévesen is, ebből kimozdítani rációval NEM LEHET.

Megköszönöm előre is a válaszod.

Üdv.: Rea

2013. okt. 9. 08:25
 20/20 Makoscsiga ***** válasza:

Rea!

Gratulálok, korod ismerve egészen elképesztő, hogy mennyit tudsz futni! Szerintem a tegnapi rossz hangulat sok minden miatt előfordulhat, és biztosan múlandó! Amit minden nap csinál az ember azt meg is unhatja. Szerintem nem lenne azzal semmi baj, ha csak pár napig nem erőltetnéd a futást. Pár nap elteltével az ember másként látja a dolgokat, kívánni is kezded a mozgást. Legalábbis én tapasztaltam ilyet. Versenyek után, amit hosszabb felkészülés előzött meg, nekem is kicsit csömöröm szokott lenni, ilyenkor inkább kondizni szoktam. Neked van esetleg más olyan sport, tenisz, bringa, amire át tudnál váltani (rövid időre)? De, mint mondtam, én ilyen sokat sose futottam, mint te, szerintem abszolút nem vagyok kompetens neked tanácsot adni. Esetleg fordítva lehet! :) Amennyire én tudom, és amennyire nekem tanácsolták, a maratoni edzéstervet úgy kell felépíteni, hogy legyenek benne olyan edzésnapok (heti 1-2) amikor a táv felét/kétharmadát/háromnegyedét lefutod. ezek készítenek fel a rendkívül hosszú futásra. Lehet kevesebb kilóméterrel is felkészülni, de a hosszú futásokat nem szabad lespórolni. Érdemes lehet a hosszú futás után pihenő napot tartani, vagy csak valami rendkívül könnyű, átmozgatás szintű edzést beiktatni. Szerintem maratonra intervallummal csak akkor van értelme készülni, ha valami kifejezett idő tervvel mész pl. 3 és fél óra. Vagy gyorsulni szeretnél. IIyen esetben fontos, hogy az állóképességet megfelelő tempóval is társítsd. Különben milyen ezreket futsz?

Gratulálok a félmaratonhoz! meg a tókörhöz! Az ELTÉre jársz futni (vagy meló)? Az a lágymányosi kampusznál, a Bogdánfi úti sporttelep? Amikor még egytemista voltam, mi is oda jártunk futni, nagyon szerettem, de amint hallottam, most kissé szétbarmolták a rekortánt.

"Felnőtt gyermekeink vannak, -30 és 29- várjuk Lillát, az unokánkat februárban."

Nahát, én is harminc vagyok, és mi is január végére várjuk a babát.

Jó futást, és én biztos vagyok benne, hogy vissza fog térni a motivációd hamarosan! Pláne, ha elolvasod ezt a cikket: [link] A fickó tavaly igazoltan 7367km-t túrázott!!! :D

2013. okt. 9. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!