Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit esztek? Mit nem?

Mit esztek? Mit nem?

Figyelt kérdés
Mi az,amit egyáltalán nem? Mit mértékkel? Hány naponta? Mennyit sportoltok? Fogyókúrázók? Súlytartók?
2013. szept. 21. 11:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem magától alakult ki, nekem ez jó:

Amit nem vagy csak nagyon minimálisan (havonta): édességek, pékáruk, finomított lisztes dolgok, iparilag feldolgozott húskészítmények (virsli, felvágottak, konzervek, stb...)

Mértékkel: teljes kiörlésű termékek, hús - korábban heti 2-3 alkalom, sajnos most majdnem naponta... házi húskészítmények (pl.: kolbász)

Naponta: sajt vagy tojás (azért mértékkel), gyümölcsök, zöldségek, magok

Nekem ez bevált, főleg most érzem, mikor kicsit "kiengedtem", hogy mennyivel jobb volt nekem ez az étkezés.

2013. szept. 21. 12:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy lenne ételcsoport, amit soha, semmiképpen nem eszem, de bizonyos dolgokat nagyon intenzíven kerülök, sosem vennék, s legfeljebb igen kivételes esetben fordul elő (szó szerint nincs más, az a buli fénypontja, nagyon-nagyon kevés van belőle az adott ételben):

ipari hús (nem házi vagy vad), sajton kívül minden tejtermék, normál cukor (kristálycukor, nádcukor, ilyesmi), gluténtartalmú cuccok, száraz hüvelyesek, zabpehely (ez már határeset, annyira nagy ívben nem kerülöm, havonta, kéthavonta előfordulhat 1 evőkanálnyi)

Ritkán, hetente vagy havonta egy kevés:

rizs, méz (na jó, ez olykor gyakoribb, szerintem nem lehet jó csokiszószt készíteni méz nélkül s most csokiszószos korszakom volt), hús (vad, hal vagy termelői)

Olyan szerintem nincs, hogy heti többször, de nem naponta... Legfeljebb a tea, de az majdnem mindennapos.

Szigorúan mindennap (amennyiben nincs válsághelyzet, nevezetesen elfogyott):

gyümölcs (nyersen), zöldség (szinte minden étkezésnél, s napi többször nyersen. mindig többféle van itthon, esélytelen, hogy elfogyjon), tojás (majdnem minden étkezésnél), olajos magvak (majdnem minden étkezésnél), kókuszzsír, sajna itt van a kávé is (nem hiszem, hogy ártana, de nem tartom értelmes dolognak, hogy sokat kávézzak, cukorhoz hasonló pótlékkal).

A gomba alkalomszerű. Biztos kihagytam valamit, de ezek jutottak eszembe.

Ja, alkohol. Azt havi párszor csupán és keveset.

Célom a fogyás, de nem viszem túlzásba (erről árulkodnak a 3000 kalóriás napjaim. ha az ember éhes, enni kell :) a tipikus napjaim 1800-2000 kalóriásak). Mozgás? Napi félóra körül? Néha tornázom, jobbára csak elbiciklizek a boltba vagy sétálok. De végre itt a kirándulóidő a nyár után, ha nem esik, egy hét múlva nyomok 32 km-t elég jó kis szintkülönbséggel, az azért már nem semmi ;)

2013. szept. 21. 14:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első hozzászólás ráébresztett sajátom hiányosságaira.

Gyakran, de távolról sem mindennap és nem sok: sajt (szinte mindig kemény)

A teljes őrlés nekem semmit se jelent, úgyhogy én nem különböztettem meg a többi gluténbombától.

Az ilyen bolti mindenfélét tartalmazó vackok az első, szinte sosem evett csoportba tartoznak, kivéve, ha van bennük édesítőszer vagy ízfokozó, mert akkor soha. Arra harapok. Nyilván a cukor, a glutén és a hidrogénezett növényi zsiradék is többnyire kikapcsol (alapesetben csak alapanyagokat veszek boltban, már évek óta), de azoknál még létezhet olyan agyi állapot és kitérdekel-hangulat, hogy mégis egyek egy csöppet.

2013. szept. 21. 14:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Szinte sosem, max évi 1-2alkalom

tészta-édes/sós, pékáruk(kakaós csiga pogácsa ilyenek) fehér kenyér, rántott dolgok, kolbász, szalámi, csokoládé, tej, cukros joghurt/krémtúró, müzli-az a cukros, cukros, lisztes, zsíros ételek, üdítő

Mértékkel

teljes kirőlésű kenyér, tojás, hús, hal, olajos magvak, rizs, főtt krumpli, köles, zabpehely, natur joghurt, kefír, túró, sovány sajt, zöld fűszerek, fahéj

mértéktelenül, minden étkezéshez

zöldség, nasinak gyümölcs-mindegyik megy

2013. szept. 21. 19:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Mindent... édességet max hetente egyszer, mert nem szeretem, kb ugyanilyen gyakorisággal a sós nasikat, mert azokra meg oda kell figyelni. Péksüteményeket heti 3-4 alkalommal, felvágottakat, sajtot mellé... tejeskávét sokat iszom... főtt étel meg változó, egy héten 3-4x van, húsok, tészták, zöldségek, mindig más. Mindent eszem, de mindent mértékkel. Ha úgy tartja kedvem, szalonnát sütök, ha úgy, akkor sült krumplit, de egyikkel se tömöm tele magam. És így tartok most a 17. leadott kilónál... persze a mindennapi mozgás megvan, és sok vizet iszom. De a lényeg, hogy semmit nem kellett megvonnom magamtól.
2013. szept. 22. 06:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!