Ez már tényleg beteges?
20 éves, 180 centi magas 70 kilós lány vagyok. Kiskoromban mindig súlyproblémákkal küzdöttem, 8. osztályos koromig nagyon duci voltam. Sokszor bántottak, szekáltak a súlyom miatt, amitől legtöbbször sírógörcsöt kaptam és evéssel "nyugtattam le" magam. Ahogy bekerültem középsuliba már egyre jobban zavart, hogy én nagyobb darab vagyok. Folyamatosan sanyargattam magam, lefogytam és ismét visszahíztam. Mára már ott tartok, hogy napi rendszerességgel mozgok:futok, aerobikozok, erősítek. Odafigyelek arra is, hogy miből mennyit és mit eszek. De így sem vagyok megelégedve magammal. Belenézek a tükörbe és még mindig azt a duci lányt látom magam előtt, aki régen voltam. Nem érzem jól magam a bőrömben,sok ruhát fel sem nem merek venni, mert úgy érzem egy bálna vagyok benne. Szerintetek mit tudnék tenni, hogy ne legyek ennyire "szigorú" magammal?
20/L
20 éves
180 cm
70kg
nő
Az Ön testtömegindexe
21,6
Kategória: normál
Kedves Hölgyem! Gratulálunk, az Ön testtömeg-indexe az ideális tartományba esik! Sem fogyókúrára, sem hízásra nincs szüksége. Csak arra kell vigyáznia, hogy ezt az eredményt meg is tartsa. A normált testtömeg-indexû emberek várható élettartama a leghosszabb, a táplálkozással összefüggõ krónikus betegségek kockázata pedig a legkisebb. Sportoljon, mozogjon minél többet, táplálkozzon egészségesen, és tartani fogja normális testsúlyát.
A legtöbb hölgynek ilyen idõsen még normális a súlya, ám ez az évek elõrehaladtával sajnos romlik. Ha sportol valamit, ne hagyja abba, ha pedig még nem tette volna, a legjobb idõben van, hogy elkezdjen valamilyen rendszeres, egészséges mozgásformát!
tessék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!