Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen ez az élet, hogy lehet...

Milyen ez az élet, hogy lehet így élni? Nem beteges kicsit?

Figyelt kérdés

Az életmódváltás egyik "fajtájára" értem. Tudom,hogy mennek a dolgok,én kalóriaszámlálással és sporttal fogytam le,és bocsánat,ha sértő vagy hülyeség a kérdés. Nekem egy év alatt sikerült fogynom 16 kg-t és tartom is,persze most is sportolok. Már fél év alatt teljesen belémrögzült a dolog,pedig nem terveztem,most már nem kell táblázatot keresgélni,méricskélni,nem néz a család gyogyósnak,hogy viszem a mérleget,ránézésre tudom 50-100 kalória eltéréssel még étteremben is szinte,hogy mi mennyi,vagyis mi fér bele,mi lesz sok.Nem bántom meg a családomat ünnepeken,hogy nem kóstolom meg a bejglit,vagy a szülinapi tortát,mert tudom,hogy mennyit ehetek,és az se gond ha egy nap kicsit másképp alakul.Így van ez mozizásnál,vagy bárhol,ha barátokkal elmegyünk meg ilyesmi. Nem vagyok "kirekesztve" a kajálásból,mert megeszem velük én is egy szelet pizzát,igaz,hogy nem egy felet,mint régen,de így is jó.És ez így még (talán) elmegy. Ők sem érzik maguk kényelmetlenül,nekem se kell grillhúst meg salátát ennem külön,és nem beteges,vagy kényszeres,nem pánikolok,ha több,általában ~1800-ig belefér. Tartom is a súlyom szerencsére. DE. Mi van azokkal akik úgy váltanak tudatosan életmódot,hogy mérleggel méricskélik nap mint nap a szénhidrátot a fehérjét és a zsírt? Akik nem esznek egy gombóc fagyit se,mert "az már nem fér bele a szénhidrátkeretükbe? Megértem én,hogy ne finomlisztes cukros masszát egyek,na de fogyókúra UTÁN ezt csinálni? Vagy nem tud kiszállni belőle? Betáblázva élni és szigorú étrendet meg edzéstervet követni életünk végéig? Ha valaki innen ezt csinálja,és rosszul látom,kérem,oktasson már ki,de teljesen kiakadtam tegnap,mikor az egyik ismerősünk,aki látogatóba jött egy hétre,elkezdett a pincérnek nyavalyogni,hogy ő nem kér cukrot a sorbetbe,ne legyen sok olajon sütve a hús,és a franciasalátából is kikotorta a krumplit.Már szüleim is zavarban voltak teljesen,hogy "miatta szégyenkezünk" egy étteremben,mivel egyikünk se tudott erről,csak azt tudtuk,hogy "abbahagyta a fogyókúrát" már február óta,és szépen lefogyott. Mi lesz legközelebb? Hozza a grammra kimért fehérjeturmixát,hogy meglegyen a napi x étkezése,x g fehérjével,és ne rontsuk el a napját,vagy mi? De nem csak nála szembesültem ezzel. Sok más ismerősöm is ezt csinálja,van aki sportol,van aki csak számol. És mi lesz,ha lesz családjuk? Vagy akármi? Örökké nem mérlegelhetnek. Akkor meg bepánikolnak,mint az anorexiások,akik ha többet esznek 300 kcalnál,meg akarnak halni? Bocsánat ha nem látom át,de ez nekem érthetetlen és felfoghatatlan.

22/L

2012. júl. 7. 20:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Én főként a testépítőkről tudom elmondani hogy ez nem teljesen igaz. Tényleg nem esznek semmi fölöslegest a szálkásítás alatt ami 8-12hét. De 1évbe min 9hónapot tömegelnek. Akkor pedig 1-1gombóc fagyi, szelet pizza, egy kis alkohol náluk is belefér de csak mértékkel. Persze a legtöbb étkezést így is próbálják kimérni de ez szerintem elfogadható. Azt nem értem, mért megy olyan étterembe aki diétázik? Még ha testépítő és tömegel akkor oké mert belefér 1kis plusz, de ha valaki fogy vagy berögzül arra hogy nem ehet sokat akkor maradjon otthon minthogy ott nyavajogjon 1étterembe.
2012. júl. 7. 20:34
 2/3 anonim ***** válasza:

a legtöbb tudatos ember úgy van vele,ahogyan te is.

annyit mértem már,hogy ránézésre tudom kb-re az adagot,ezért felesleges mérni.

ha szálkásítás van,mert kicsit faragni akarok a testzsírból,akkor jön elő megint a mérleg.

az ismerősödnek meg valszeg nincs szakács,vagy felszolgáló ismerőse.

mert ha lenne,akkor tudná,hogy az ilyeneknek beleköpnek a kajájába,a 10 csillagos étteremben is megcsinálják.

szóval ha szórakozni akar a pincérrel,azt csak azután szabad ha már kihozta a kaját,piát.

2012. júl. 7. 21:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Sajnos a szar kajákat nem nagyon lehet elkerülni a legjobb étteremben sem, ráadásul még a jó alapanyagokból is a gyengébb minőségűt használják mindenhol. Fogyókúra után a mérlegelés szerintem már túlzás, és ha néha nem tudom elkerülni az éttermet, akkor adok engedményeket magamnak: ha olajban sütnek, egye fene, cukros dolgot nem kérek, se krumplisat, helyette lehet mást. Még a mekiben is ki lehet szemezgetni a normális kajákat.
2012. júl. 7. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!