Csk én stresszelek azon, h karácsonykor a sok hizlaló kaják miatt hizni fogok?
Nem kötelező mindenből enni.
Tudom, hogy a tapintatlan/buta rokonok nem segítenek a fogyni vágyóknak azzal, hogy "ezért főztem/sütöttem, hogy ne egyél?!" de el lehet udvariasan és határozottan utasítani a kínálást, vagy épp csak megkóstolni a süteményt.
Mire nem jó az életmódváltás, bizonyos ételek elhagyásával... Ami nem az étrendem része, az extrém kivételesen csábíthat el, akkor is kis mennyiségben. Nem is esne jól a sok, csak megbánnám.
Nem tudom, én sosem értettem a karácsonyi hízásokat, igaz, én sosem voltam képes évi 1-2 kilónál többet hízni. De a gyomrom az akkora, amekkora, karácsonykor se fér bele sok. A nem sok pedig annyira nem vészes. Igaz, én mindennap tömény ételeket eszem...
Talán készítsd az akaraterődet és a motivációdat, hogy ne szaladjon el Veled a ló. Nem tudom, Te ismered magad, az óvatosság nem árt. De pár nap alatt nem tudsz sokat visszaszedni...
Én múlt karácsonykor is fogytam inkább, mint híztam, pedig volt kaja bőven. Azt furcsálltam is, habár én futok, úgyhogy a probléma megoldva.
Mozogj Te is rendszeresen, hidd el, nem nagy dolog megtartani. :D
#9: Ez nem is rossz ötlet. Ha a kérdezőt elcsábítja mondjuk a süti, de már jóllakott vagy már megkóstolta, akkor menjen ki és fusson vagy gyalogoljon evés helyett :D Csak ne olyan irányba, ahol élelmiszerbolt van nyitva :D
Menet közben akár eldöntheti magában, hogy valóban meg akarja-e enni azt az ételt. Biztos vagyok benne, hogy bizonyos, impulzív személyiségű embernél ez segíthet valamit.
De az emberek oly különbözőek. Van, akinek elkezdeni nem szabad, mert akkor nincs megállás, másnak pedig lemondani róla, mert tűr, tűr, majd felzabál egy tállal, pedig tudott volna egyet is enni az elején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!