Azok akik fogyózni kezdtek, és sikeresen fogynak is, azok mit esznek? Mi a reggelid, ebéded, vacsorád?
Nálam is hasonló, mint az első válaszolónál. Főként a szénhidrátot csökkentettem és növeltem az étkezések számát. Ma már naponta 5ször eszem, valamint edzek heti 3szor, 4szer, mikor hogy jön ki. Ezenkívűl nagyon odafigyelek a mennyiségre és a minőségre.
Abban is igazat adok az előttem hozzászólónak, hogy ha elhatározod, akkor nagyon könnyen fog menni. Régen én is azt hittem, hogy én csak hízni vagyok képes és biztos a gének a hibásak, aztán vettem egy mély levegőt és a kilók szó szerint repültek rólam. 16 kiló környékén volt egy két hetes kilengés. Elutaztunk és így sem az étkezésre, sem a mozgásra nem tudtam még csak picit sem úgy odafigyelni, mint az első 3 hónapban, de szerencsére semmi baj nem történt... pedig a túró rudit ebben a két hétben szó szerint kilószám toltam az arcomba, mégsem híztam egy dekát sem, és térfogatban sem szedtem fel semmit.
Úgyhogy programozd át magad és tuti menni fog. :)
Sok sikert és kitartást!
Teljes mértékben megértelek, mert én is ilyen voltam.
Ezer féle fogyókúrát kipróbáltam, szigorú szabályokkal, hogy mit ehetek és mit nem. De ezeket egytől egyig utáltam, és pontosan ezért mindet sorra feladtam. (pl. én nem eszem meg a szárnyas húst, na innentől kezdve minden diéta kútba esett). Tehát meg kellett találjam azt, ami nekem jó, ízlik és teljesen a magaménak tudhatom.
Most legutóbb februárban kezdtem el fogyózni, és végre ráéreztem arra, hogy mi jó nekem. Megtaláltam azt az étkezési formát, ami 100%-ban megfelel nekem, mert csak azt eszem amit szeretek. De ehhez az is kellett, hogy pszichésen doppingoljam magam.
Ha ezt neked is sikerül elérned, akkor fogsz tudni mértéket tartani, mert akkor majd nem az evés körül fog forogni a világ. Erre szokták mondani, hogy agyban dől el.
Ebben is tudok segíteni, ha kell.
Azonban most az általad említett két dologról írnék.
A cukrot teljes egészében lehet mellőzni. Szerintem, azzal van a legkevesebb gond. Édesítőszerrel minden helyettesíthető.
Ha egyedül élsz, akkor vagy a legkönnyebb helyzetben, mert egyszerűen ne legyen otthon cukor csak édesítő, és akkor nem esel kísértésbe.
A kenyérrel nincs semmi baj, ha néha eszel egy keveset.
De első nekifutásra próbáld meg mellőzni olyan ételeknél, aminél jól lehet lakni enélkül is. pl. egy főzelékhez nem kell kenyeret enni.
A reggelinél azonban nagyon jól ki lehet váltani valamivel.
Ettél már pászkát? Ez is ropogós, de nem olyan fujtós mint a puffasztott búzaszelet. Én nagyon szeretem különféle pástétomokkal, kockasajttal, körözöttel. Minden olyannal, amivel vastagabban is meg lehet kenni. Persze szoktam enni hozzá paradicsomot, uborkát, stb...
Nagyon fontos a folyadék!!! Igyál sok-sok buborék mentes ásványvizet. Ha nem csúszik le a víz, akkor javaslom, hogy reggel 2 literbe facsarj bele egy citromot. Nem tudom milyen a munkád, de mindig legyen előtted, melletted, a táskádban vagy a zsebedben, akárhol.... legalább egy fél liter.
Ha rendszeresen iszol, akkor az éhség sem tör rád olyan erővel.
És egyél naponta legalább 3-szor. De legjobb volna 4-5-ször, és mindig keveset.
Hogy állsz a mozgással??? Akinek 30-40 kilós súlyfeleslege van, azokat nyilván nem bíztatok intenzív mozgásra (bár nekik is van megfelelő). De jó lenne ha beiktatnál valami olyan mozgásformát, amiben örömödet leled.
Én speciel utáltam mindenféle intenzív sportot. Az egyetlen mozgás amire rá tudtam venni magam, az a gimnasztika volt. Tudod mi az amit most megtaláltam? Bezárkózom az egyik szobába, bekapcsolom a zenét és a tükör előtt táncolok. Egyedül bolondozok, mintha én lennék a bálkirálynő.
Most persze ki lehet nevetni.... de legalább mozgok, és ami lényeges, hogy ÉLVEZEM. Tehát nem nyűggel csinálom, ezért nem unom meg. És a lényeg!!!!
És még valami: próbáld meg beszerezni Edita Sipeky: A fogyás magasiskolája című könyvét. Nekem nagyon sokat segített. (Eddig 18 kg-ot adtam le, és még 10-et szeretnék. Tavaszra meglesz az is)
Neked is sikerül, csak bíznod kell magadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!