Sikeresen fogyózók, HELP! Egy anorexiás lány?
Kicsit hosszú lesz a sztori, légy szíves, olvassátok végig. Csak szeretném tudni, hol rontottam el a fogyózást, mi a különbség köztem és a sikeresen lefogyottak (akik tartják a súlyukat, és nem hízták vissza a leadott kgokat) közt.
Novemberben kezdtem fogyni, 63 kgról (168 cm vagyok). Tetszett egy srác, és tudtam, hogy neki a vékonyabb lányok jönnek be. Először csak kevesebb csokit, csipszet, mekis kaját ettem, aztán szép fokozatosan elhagytam őket. Több gyümit, zöldséget ettem. Március végefelé voltam 52-53 kg. Mikor elkezdtem fogyózni, az volt az álomcél, viszont még picit nagynak találtam a fenekem és a combom, hát folytattam, és május közepén olyan 48 kg-ra lefogytam. Sok csirkehúst ettem, kevés szénhidrátot. A 48 kg volt az ideális súlyom, így visszanézve. Viszont a srác összejött egy másik csajjal, egyre kevesebbet beszéltem vele, júniusban már semmit. Nem is érdekelt többé. Viszont nem tértem vissza a régi étrendemre: ugyanúgy ettem, és végül június végére 45-46 kg voltam.
Horvátországba mentünk nyaralni, és elkezdtem parázni: mi van ha visszahízom azt amit leadtam? ha annyi kaját meg fogok kóstolni horvátban, fagyi, ételkülönlegességek, biztos hízom 1-2kgot, hát fogytam még 1 kg-ot, csak hogy "bebiztosítsam" magam. De nem híztam. Aztán haverokkal elterveztük a balcsit, és ismét elkezdtem félni: mi van ha hízni fogok a jó zsíros lángostól, vagy a cukros palacsintától, amit a balcsin kapni? Hát leadtam még 1 kgot, hogy tényleg, ha visszahíznám, akkor se legyen baj. Ettem is lángost, fagyit, csomó egészségtelen cuccot, de mikor hazaértünk, és megmértem magam, mégsem híztam. Aztán időközben egyre kevesebb lettem, mert nem ettem olyan sokat, nem is kívánom már egyszerűen azt a mennyiséget, amit anno megettem. Ha nagyon szükséges lenne édességet ennem (pl. bnőm rámtukmálja, hogy úgyis milyen gebe vagyok, egyek egy szelet csokit) rögtön elkezd kattogni az agyam: "mi van ha visszahízom? uristen..." és másnap gyüminapot tartok.
Most 42 kg vagyok, és tudom, hogy ez így beteges. Jövő héten megyek dokihoz anyuval, de még mielőtt látna a doki, szeretném ÉN, saját magam megérteni, hol rontottam el. Segítsetek, kérlek.
16/l
Azt hiszem te már rájöttél a problémára.Nem tudod elfogadni magad.Gondold végig,hogy mikor érezted magad jól a bőrödben,és akkor hány kiló voltál.Az orvos biztos segít helyrerakni a dolgokat benned.Anyukád idejében észrevette,hogy baj és segíteni fog neked,hogy rendbegyere.Kitartást neked!
Ja,egy pasi miatt soha ne csinálj ilyesmit,mert ha nem fogad el olyannak amilyen vagy meg sem érdemel!
Ha egy fiúnak tetszel, akkor úgy tetszel neki, ahogy vagy.
17/F
Szia!
Szerintem vissza kellene rázódnod az igazi életbe, ahol nem az ételek-fogyás-hízás van a középpontban. A probléma az volt, hogy túl sokat kezdtél el foglalkozni egy dologgal - ugyebár a fogyással -, és idővel akaratlanul is mindig ez kattogott a fejedben. Sokan azt mondják, hogy az anorexiásoknak a kontroll a legfontosabb, de ha a másik oldalt nézzük akkor pont a normális(abb) lét irányítását vesztik el, s nehéz visszakapaszkodni... Szerintem mondogasd magadnak minél gyakrabban, hogy egészséges vagy, jól érzed magad (igen, így jelen időben), hiszen ha folyton az jár a fejedben, hogy beteg vagy, hiába próbálkozol, mivel még mindig nem a gyógyult állapotod képzete van a fejedben. SZóval valóban akarnod kell a változást, hiszen a kórházakban alkalmazott feltáplálás is csak tüneti kezelés, a probléma gyökere pedig lelki eredetű. Érdemesebb lenne magaddal többet foglalkoznod, hiszen így lesz egyfajta pozitív - nem megjátszott - kisugárzásod, ami vonzza majd a rendes emberkéket is, akik nem azt nézik, hogy 45 vagy 55 kiló vagy... Remélem rendbe jön minden. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!