Hogy vegyem rá magam a több víz fogyasztására? Baj az, ha csapvizet iszom?
1,5-2litertől nem tudok többet menginni, pedig a súlyom és a magasságom miatt többet kellene..és fogyni is szeretnék.
Már nagyon unom az ásványvizet..
Szia!!!
Próbálj meg kevesebbet enni és akkor több víz fér beléd és nem is hizlal. A csapvízról csak annyit mondanék hogy hűtőben palackokban hagyd állni min. 1-1,5h-t
Nekem a napi 5 litert kellene meginnom.
Nekem ez a módszerem:
Reggel mikor felébredek, mindig iszom egy bőgre 2,5-3dl gyógyteát. Amikor bemegyek a munkahelyemre ott is a reggeli előtt ugyan ennyi rooibos teát iszom. Majd 1,2 liter zöld teát délig. Csak citrom lével édesítem. Amikor megittam egy bögre teát, kitöltöm a másik adagot és magam elé teszem az iróasztalra. igy mindig szem előtt van. déltől estig pedig szénsavmenetes ásványvizet iszom, hogy ne fájduljonmeg a gyomrom. Sajna a szénsavastól és a kloros viztől hamar megfájdul.
Igyekszem gyakran levest enni, mert ugye az is "lé". A gyümire is odafigyelek. Nem egyszer délután nyomom a dinnyét, na abban aztán van víz bőven:)
Én is a dinnyére szavazok! Itt a szezonja, és finom is.
Ami megkönnyíti a 2 liter folyadék bevitelét, hogy ne nagy adagokban akart bevinni, hanem egész nap legyen a kezed-szemed ügyében innivaló, és ha csak 1-2 kortyot iszol belőle egyszerre, az is jó.
Ha erőlteted az ivást, gyorsan vízundorod lesz :)) Fel lehet dobni azért - kis cukormentes szörp, zöldtea előre megfőzve, behűtve(az amúgy is fogyaszt:P)
Valamint ne hagyd ki a főétkezéskor a levest, mert nem sok kalória van benne, telít - tehát a főételből eleve kevesebbet fogsz enni, meg hát az is legalább 3-4 decivel megdobja a napi folyadékot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!