Milyen edzőgépet vegyek itthonra? Comb, fenék, has, esetleg vádli formázására, fogyasztására.
5-6 kg felesleg van csak rajtam, inkább alakformálásra, izmosodásra lenne szükségem.
Futópad? Stepper? Szobabicikli..? Melyik mit formál, fogyaszt?
Szerintem elég egy pár kézisúlyzó.
Vádli: lépcsőzésnél jobbat szerintem még nem találtak ki. Igazából még lépcső se kell, elég ha leteszel egy téglát, fadarabot, és úgy indulsz, hogy a sarkad a padlón, lábujjait a téglán, és lábújjhegyre állsz, meg visszaereszkedsz a sarkadra. Ha nem fáradsz el eléggé, akkor csináld úgy, hogy közben fogod a két jólmegpakolt súlyzót a kezedbe. Ha extrém vádligyakorlatra vágysz, akkor ültesd a nyakadba a testvéredet/haverodat/bárkit, és ezzel a kis plussz súllyal csináld az előzőeket.
Comb: Guggolás. Ez egy alap gyakorlat. Csinálhatod súlyokkal, kis terpeszben, nagy terpeszben, rengeteg variáció van. Csinálhatsz olyat is, hogy oldalt fekszel, és emeled a lábad. Nyújtva, körülbelül 45 fokos szögben, és "rezegteted" Nem emeled fel teljesen, és nem is engeded le, csak mozgatod 15-20 centit fel-le.
Has: Háton fekve lábemelgetés. Esetleg csinálhatod azt, hogy 45 fok, és ugyanúgy, mint az előbb: emelgeted, de nem emeled fel teljesen, és nem is engeded földet érni. Csinálhatsz felüléseket, hasprést. Egy deszka elég ahhoz, hogy csinálj egy ferdepadot magadnak.
Szerintem keress egy trénert, beszéld meg vele, hogy nincs időd lejárni terembe, és némi pénzért biztosan segít otthoni edzéstervet összeállítani. 2-3 hetente keresd fel újra, és egyeztessetek. Ez egy nagyon macerás dolog, és nem olyan hatékony, mintha lenne egy személyi trénered, vagy rendszeresen terembe járnál, de legalább nem a saját fejed után mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!