Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egy ideje nagy odafigyeléssel...

Egy ideje nagy odafigyeléssel MEGISZOM NAPONTA 18 POHÁR SZÉNSAVMENTES ÁSVÁNYVIZET, VAGY SIMA CSAPVIZET. Sokan, sokfélét mondanak. Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok! Sok a napi 18 pohár víz? (18*2dl)

Figyelt kérdés
Azt mondják, napi 10-12 pohár vizet érdemes inni! Nőknek körülbelül kilenc, a férfiaknak tizenhárom pohárnyi folyadékot ajánlott. Terhes nőknek naponta minimum 3 litert.
2011. aug. 9. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez akkor 3,6 liter. Elég sok, de még határeset, ha emellett melegben vagy, sportolsz, mozogsz izzadsz, akkor jó. Mondjuk szerintem egy nőnek 3 liternél többet felesleges inni, nekem a legnagyobb melegben se megy e két másfeles víznél több, és az már a vesét is feleslegesen terheli.
2011. aug. 9. 12:49
 2/6 anonim válasza:
Szóval 3.6 liter folyadék egy kicsit soknak tűnik, ha mellette az étkezés normális! Persze nagyon függ a körülményektől, időjárástól, folyadékháztartástól.
2011. aug. 9. 12:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Úristen, hogy bírsz ennyit meginni?? Tudatosan iszod, vagy azért, mert szomjas vagy?

Én eddig azt hittem, sokat iszom, nemrég figyeltem, mennyit is, és rájöttem, hogy max. 3 db 0,5 literes üveg vizet iszom, azaz 1,5 litert. Pedig azt hittem, simán megiszok naponta 2 litert. :D

Szerintem tól sok, amennyit iszol, csökkentsd le 12 pohárra, mert ez a mennyiség szervezetedet is terheli!

2011. aug. 9. 13:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Víz terheli a szervezetet lol. 3,5 liter víz egyátalán nem sok, igyad nyugodtan. Ez a nőknek meg férfiaknak mennyit egy baromság. Testsúlytól függ persze, 20 kilónként 1 liter, kb így számolhatsz. De ilyenkor nyáron simán túl lehet lépni, minden megerőltetés nélkül.
2011. aug. 9. 15:44
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!!!

Tudatosan iszom. Ha csak akkor innék, mikor szomjas vagyok, alig fogyna el 0,5-1 liter. Van, hogy lefekvéskor jövök rá, hogy az összes folyadék, amit sikerül magamhoz vennem; reggeli kávé, 2 dl valami a reggelihez, leves, 2 deci valami az ebédhez, 2 deci valami a vacsorához. Jobb esetben.

Most, mikor felkelek éhgyomorra megiszom 4 dl vizet, aztán minden órában minimum 2 decilitert. Aztán számolom a poharakat. Régebben hordtam magammal a vízzel teli flakont, hátha eszembe jut inni... most itt van az asztalomon két flakon és egy pohár. Töltögetem, töltögetem, iszom, iszom.

2011. aug. 9. 18:07
 6/6 anonim válasza:

Én lazán megiszok egy nap 5-6 liter vizet télen. Nyáron 10et. Az asszonyt mindig felmérgelem vele, hogy megfürdök leülök az ágyba és egy húzásra lebugyborékolok 1-1,2 liter vizet, majd éjszaka a 2 liter maradéka is elfogy. De nem megyek ki budira egyszer sem éjjel.

Azon mosolyogtam, hogy volt egy hír, hogy valami amerikai nő hazaérve nyáron nagyon szomjas volt megivott másfél liter löttyöt majd belehalt mert az ionjai nagyon felhígultak. Bénaaa!

okt. 17. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!