Szerintetek jól csinálom?
Előre szeretném leszögezni, hogy szoptatós anyuka vagyok, így drasztikus dolgokba bele se kezdek:D Jelenleg 174 cm és 74 kiló vagyok. A lányom 9 hónapos eddig le tudtak beszélni a diétáról-mozgásról, hogy "majd lemegy". Nem lényeg, meguntam a várokzást. Hozzáértők (ha vannak) véleményét várnám.
Tehát egy hete kezdtem neki, természetesen még nem vártam hatalmas változást, de csak akkor akarom folytatni, haérdemes így csinálni. Az étrendemből kiiktattam a cukrot, fehérlisztet, disznóhúst, minden "feldolgozott" kaját. Növeltem a züldség mennyiséget, minden étel mellé eszek vmi zöldet, anyagi okok miatt inkább pulykát és csirkét eszünk rizs vagy züldség körettel. Mondjuk ebben még fejlődnöm kell, nem elég szélesek az ismereteim egészséges receptek körében:D:D:D Az edzést kedden kezdem picit nehéz összeegyeztetni párom munkájával, plusz külföldön élünk nincs segítségem, de a keddet és pénteket prübálom majd betartani hogy mozogjak. Ezen kivül mindennap sétálok babakocsistul:)
Jó lenne egy kis megerősítés vagy akár építő kritika, mert eddig a családból csak azt hallom, hogy "és akkor pörköltöt se eszik szegény férjed?" Köszi előre is.
Szia!
Ugyanezek az adataim, mint neked, csak én már 3 éve nem szoptatok, amúgy 2 gyerekem van :)
Szerintem ez így tök jó, főleg kezdetnek. Ha teljesen egészséges vagy és a leírtakat be tudod tartani, akkor biztosan nem lesz gond a fogyással. Nem tudom meddig szeretnél még szoptatni, de van olyan típus (mint pl. én), akinek azonnal lecsökken a tej mennyisége és romlik a minősége, ahogy kevesebbet eszik.
Nekem az a bajom, hogy elméletben ugyan mindent tudok a fogyásról, a gyakorlatba való átültetése mégsem megy, elsősorban a család miatt, akik nem szeretik a tk. kenyeret, a cukornélküli dolgokat és a diétásan készült ételeket, ellenben imádják az édességet, én meg iszonyú gyenge vagyok, szóval ha van itthon túró rudi, akkor rohadt nehéz megállnom, hogy ne egyek :)
Írok pár finom, egészséges és diétába illeszthető dolgot:
Egyik kedvencem a sütőzacskóban sült csirke/hal. Csak bele kell dobálni a befűszerezett husit/halat egy sütőzacskóba, mellé mehet akármilyen zöldség (én a bébirépát, brokkolit és a cukkinit szeretem a legjobban), egy fej hagyma 4-be vágva, fokhagyma és kb. 25 perc alatt megsül a sütőben. Mellé egy zacskó barna gyorsrizst szoktam kifőzni (amit persze utál a család).
A másik a cukkinis csirke. Kis olajon hagymát pirítasz, rádobod a felkockázott/csíkozott csirkemellet, só-bors, majd amikor már kifehéredett, hozzádobod a felkockázott cukkinit, amit roppanósra párolsz, majd kaporral megszórod és zsírszegény tejszínnel felöntöd. Én rizstejszínnel szoktam, mert tejérzékeny a kisebbik fiam.
Ja és érdemes egy jó kerámia vagy teflon serpenyőt is beszerezni, abban bármit meg lehet sütni. Én imádom a padlizsánt felkarikázva, mellé egy kis grill sajt, vagy csak sima csirkemellet/lazacot befűszerezve, köretnek pedig saláta.
Tegnap pl. kaliforniai paprikát töltöttem meg kéksajttal és a sütőben megsütöttem, eszméletlen finom volt!
Sok sikert és kitartást! :)
Olvasd el a válaszokat:
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__47..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!