Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ajánlanátok mozgást, mert...

Ajánlanátok mozgást, mert totál nem értem?

Figyelt kérdés

van 40 kg súlyfeleslegem (igen), és elkezdtem a próbálkozásokat. irodában dolgozom, napi 10 órát ülök, a busz háztól házig visz, szóval semmi mozgás nem volt az életemben. most lett egy nagyon jó futópadom, de 2 kocogós alkalom után elkezdett fájni a térdem, meg a sípcsontom.

most 6-os, és 7-es emelkedőn napi 1 órát gyorsgyalogolok (rövid lábakkal 5-6-os sebesség), a pulzusom általában 140 feletti még így is, de van, hogy 155, pedig nem futok:( utolsó 5-10 percben az emelkedőt maximumra állítom, szóval taposni kell rendesen.

itt azt írjátok, a séta mit sem ér, de a pulzusom így is egekben. ekkora súlynál ez jó? mellesleg izzadok, mint a kacsa.

nem szeretnék infarktust kapni a padon, de azt sem akarom, hogy ne érjen semmit, de ha gyorsítok, már szúr a mellkasom. mi a ti tanácsotok?

2013. aug. 22. 15:47
1 2
 11/18 poiu ***** válasza:

Mozgás: könnyed séta, amennyi belefér. (Gyorsabb, mint a BKV.) Nem a zsírégetés, hanem az inzulinrezisztencia miatt. Én unnám futópadon, ki szoktam menni a városba...

Intervallum edzés: 20 mp kifulladásig, 40 perc pihi, ismételd meg ezt 3-szor, 3-4-szer egy héten elég.

Súlyzó? Naná!

Futás? Semmiképpen. Infarktust nem kapcs, de a térded szétcseszheted.

Ülés? 30-40 percnél többet nem szabad megzsakítás nélkül ülni. Sétálj, bármi, 5 percig félóránként.

2013. aug. 22. 17:56
 12/18 A kérdező kommentje:

köszi! :) legfőképpen a két karom aggaszt, nem akarom, hogy lógjon rajta a bőr. plusz a mellemen se lenne jó.. ha elkezdek súlyzózni már most a legelején, akkor féken tarthatom a bőr nyúlását? hasamon, combomon, fenekemen mindig szépen visszament, de a karom nem akart.. lötyi maradt.

próbáltam már gyalogolni munkahelyre, de leizzadtam 4 megálló után, és nem túl jó izzadtan kezdeni ott bent, főleg, hogy inget kell hordani. így marad a futópad egy ideig. legalább csak amíg nem izzadok ennyire (tényleg nagyon, pedig fújom az arcomba a ventit).

bár most ráálltam az 5 liter csapvízre naponta, érdekes, hogy 2 napig kellett csak erőltetni, 3. napon meg már kívántam.

2013. aug. 23. 22:40
 13/18 poiu ***** válasza:
"mindig szépen visszament": ajjaj, te jojózol?
2013. aug. 24. 07:17
 14/18 A kérdező kommentje:
sokáig jojóztam, mert tiniként hülye diétákkal, koplalással fogytam, majd változtattam, és tartottam is 2-3 évig úgy, hogy nem volt benne nehézség (+-4 kg). aztán hirtelen elveszítettem apát, és visszamenekültem a kajába, nem kicsit. szóval ez félig jojó, félig depi eredménye, de tény, hogy ennyi még soha életemben nem voltam.
2013. aug. 24. 10:57
 15/18 anonim ***** válasza:
Esetleg ha van rá keret, vegyél xbox kinectet, mi azzal tudtunk csak rászokni a rendszeres mozgásra, ezt sosem unjuk meg. Hosszú távon olcsóbb is, mint eljárni, bérleteket venni. Nagyon jó hozzá a Your Shape Fitness evolved 2012, a Sport 1-2 és néhány táncjáték (Dance Central 2) Szóval 4 dvd-vel évekre megvan a szórakozás és mozgás egyben.
2013. aug. 24. 12:00
 16/18 A kérdező kommentje:
na, köszi :) mástól is hallottam már, tényleg ilyen jó? meglátom majd. most igazából sokat spórolok a kaján, így lehet, hogy tudok rá gyűjteni :D
2013. aug. 24. 12:04
 17/18 poiu ***** válasza:
Ha túlevős vagy, akkor a palot ajánlom. A mozgás fontos, de 40 kg túlsúllyal nehéz olyan intenzíven mozogni, hogy komolyan fogyasszon.
2013. aug. 25. 08:57
 18/18 A kérdező kommentje:
értem. :) nem baj, ezt a napi 50-60 perc gyorsgyaloglást meghagyom, legalább hozzászokik fokozatosan a testem. ma is lenyomtam, és még mindig nehéznek találtam. gondolom egy jóideig így lesz... 4,5 km-t teszek meg így naponta, változatos sebességgel, az emelkedő pedig 3-as 4-es szintél sosem alacsonyabb, de azt is váltogatom, 10 percre felviszem mondjuk 6-osra, majd le 4-re, vissza 6-ra, és így tovább.
2013. aug. 25. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!