Ajánlanátok mozgást, mert totál nem értem?
van 40 kg súlyfeleslegem (igen), és elkezdtem a próbálkozásokat. irodában dolgozom, napi 10 órát ülök, a busz háztól házig visz, szóval semmi mozgás nem volt az életemben. most lett egy nagyon jó futópadom, de 2 kocogós alkalom után elkezdett fájni a térdem, meg a sípcsontom.
most 6-os, és 7-es emelkedőn napi 1 órát gyorsgyalogolok (rövid lábakkal 5-6-os sebesség), a pulzusom általában 140 feletti még így is, de van, hogy 155, pedig nem futok:( utolsó 5-10 percben az emelkedőt maximumra állítom, szóval taposni kell rendesen.
itt azt írjátok, a séta mit sem ér, de a pulzusom így is egekben. ekkora súlynál ez jó? mellesleg izzadok, mint a kacsa.
nem szeretnék infarktust kapni a padon, de azt sem akarom, hogy ne érjen semmit, de ha gyorsítok, már szúr a mellkasom. mi a ti tanácsotok?
Mozgás: könnyed séta, amennyi belefér. (Gyorsabb, mint a BKV.) Nem a zsírégetés, hanem az inzulinrezisztencia miatt. Én unnám futópadon, ki szoktam menni a városba...
Intervallum edzés: 20 mp kifulladásig, 40 perc pihi, ismételd meg ezt 3-szor, 3-4-szer egy héten elég.
Súlyzó? Naná!
Futás? Semmiképpen. Infarktust nem kapcs, de a térded szétcseszheted.
Ülés? 30-40 percnél többet nem szabad megzsakítás nélkül ülni. Sétálj, bármi, 5 percig félóránként.
köszi! :) legfőképpen a két karom aggaszt, nem akarom, hogy lógjon rajta a bőr. plusz a mellemen se lenne jó.. ha elkezdek súlyzózni már most a legelején, akkor féken tarthatom a bőr nyúlását? hasamon, combomon, fenekemen mindig szépen visszament, de a karom nem akart.. lötyi maradt.
próbáltam már gyalogolni munkahelyre, de leizzadtam 4 megálló után, és nem túl jó izzadtan kezdeni ott bent, főleg, hogy inget kell hordani. így marad a futópad egy ideig. legalább csak amíg nem izzadok ennyire (tényleg nagyon, pedig fújom az arcomba a ventit).
bár most ráálltam az 5 liter csapvízre naponta, érdekes, hogy 2 napig kellett csak erőltetni, 3. napon meg már kívántam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!