Ajánlanátok mozgást, mert totál nem értem?
van 40 kg súlyfeleslegem (igen), és elkezdtem a próbálkozásokat. irodában dolgozom, napi 10 órát ülök, a busz háztól házig visz, szóval semmi mozgás nem volt az életemben. most lett egy nagyon jó futópadom, de 2 kocogós alkalom után elkezdett fájni a térdem, meg a sípcsontom.
most 6-os, és 7-es emelkedőn napi 1 órát gyorsgyalogolok (rövid lábakkal 5-6-os sebesség), a pulzusom általában 140 feletti még így is, de van, hogy 155, pedig nem futok:( utolsó 5-10 percben az emelkedőt maximumra állítom, szóval taposni kell rendesen.
itt azt írjátok, a séta mit sem ér, de a pulzusom így is egekben. ekkora súlynál ez jó? mellesleg izzadok, mint a kacsa.
nem szeretnék infarktust kapni a padon, de azt sem akarom, hogy ne érjen semmit, de ha gyorsítok, már szúr a mellkasom. mi a ti tanácsotok?
Hát itt mindenki mást mond... én például sosem tanácsoltam még mást nagyobb súlyfelesleggel rendelkezőnek mint a gyaloglást. Ne erőltesd túl magad, ér valami az aerob edzés is, a testépítők is így fokozzák a zsírégetést diéta alatt.
A fokozatosság meg amúgy is kötelező. Szóval jól csinálod, ha a diétád megfelelő simán lemegy rólad a nagyja súly és akkor már érdemes lesz másban is gondolkozni, ami az izomzatodat is tónusba hozza.
értem, köszönöm a válaszod! diéta még nem tökéletes, nem nagyon számolgatom, csirkét, halat eszem főleg, tejet, meg sok vizet iszom. ma pl rizs volt a köret.
a legnagyobb kihívás nekem a rendszeres étkezés, mert eddig napközben szinte semmit nem ettem, csak cukros üdítőket ittam, este meg rengeteget ettem.
első lépésnek elhagytam a cukros dolgokat, meg a kenyeret, tésztát, zsemlét, meg a napi 2 liter kólát, amit egyedül ittam meg.
súlyzós edzést érdemes már most csinálni? még ha ritkán is?
rendben, köszönöm :) akkor gyakrabban fogom markolni a pulzusmérőt a gépen, és majd ahhoz igazítom, hogy mit fogok csinálni. mikor megláttam, hogy 160 felé közelít, nem hittem a szememnek.
de ez úgy van ugye, hogy minél többet csinálja valaki, annál jobban bírja? tehát egy idő után nem fog az egekbeszökni a pulzusom? az lenne a legfőbb cél, hogy legyen jó állóképességem, meg ne szakadjon ki a tüdőm, ha elmegyünk kirándulni.
egyébként fogytam már 30 kilót egyszer, de nagyon bután, 40 jött vissza, és semmit nem mozogtam mellette. úgyhogy most nem is ugrálok a mérlegre, hanem normálisan csinálom.
A sok zöldségre próbálj rászokni.
A súlyzós edzést én még nem sürgetném, szerintem nagy feleslegből anélkül is szépen lehet fogyni - és túl gyorsan nem érdemes a bőr miatt. Szóval gondolj rá úgy mint egy hatékony fegyverre amit akkor vetsz be ha már nagyobb szükség van rá. De igazából ha motivációt ad és szeretnéd, el is kezdheted. Komoly stressz a szervezetnek és az ízületeknek, és a megfelelő agy-izom kapcsolat elsajátításához is idő kell hogy aztán hatékonyan tudj edzeni. Kezdőknek két hónapig átmozgató jellegű teljes testes edzést szoktak ajánlani (minden izomra egy egy gyakorlat, heti háromszor). Szóval ahogy érzed, mindenképpen segíti a fogyást de ehhez el kell jutni egy szintre, szerintem ha akkor kezded amikor lement 10 kiló és akkor váltasz keményebb osztott edzésre amikor lement 20 kiló az egy jó opció. Nincs kőbe vésve, van aki az utolsó kilóknál kezdi, van aki egyből. Fokozatosan csinálva biztonságos.
A beépített pulzusmérők általában elég megbízhatatlanok, meg nem kell ezt kidekázni, de egyébként egyet értek a másik hozzászólóval hogy kb az az intenzitás megfelelő.
Az állóképesség az gyorsan javul, 2-3 hét után érezhetően jobban megy. :)
Aikido-zz.
Egyébként a zöldség és húsevésnek van értelme.
Tejes, lisztes, cukros ételeknek csak élvezeti értéke van, egyébként a mindennapjainkat nehezítik csak meg, hosszú távon.
köszönöm az eddigi válaszokat, akkor a súlyzót majd meglátom :)
ennek a sportnak meg utánanézek.
a tejtermékekkel mi a baj? pl a sajtok elvileg jók, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!