Mondanátok nekem húsmentes diétás ételeket ebédre?
ételmentes ételeket ne mondjunk?
TOJÁSSALÁTA
ZÖLDSÉGES RIZSES RÁNTOTTA (forrás: Evilkonyha)
Hozzávalók:
tojás
mexikói zöldségkeverék
főtt rizs
só
olíva olaj
Elkészítés:
1. A tojásokat felverjük.
2. Hozzákeverjük a zöldséget és a rizst.
3. Megsózzuk.
4. Teflon serpenyőben az olajon megsütjük.
Más kritérium? A rizs belefér? Most ez kinek diétás, kinek nem, alapvetően nem az. Nekem beleférne, mert olcsó és én úgyis 'lemozgom' (egyelőre) ha szénhidrátot eszem.
De amúgy zöldségeket kellene sütni, főzni, párolni. Vagy pl. csirkemelle helyett /~1400.-/ vehetnél májat vagy szívet /~400.-/ így 3x annyi állati táplálékot ehetnél, tehát növényi táplálékból nem kellene kukoricához, rizshez nyúlni. Bár egyébként sem kell, mert tökből, pattiszonból, salátából, hagymából, egyéb zöldségekből olcsón ki lehet hozni sok kaját, hús vagy keményítőben gazdag köret (krumpli, rizs..) nélkül. Vega recepteket nézz.. vagy vega paleo recepteket, ha számít az is hogy súlykontroll biztosan meglegyen.
Köszönöm a tippeket.Már kitaláltam párat:lesz cukkinis lecsó, gombapörkölt rizzsel, tepsiben sült zöldségek tojással leütve, de még nézelődöm.
Sajnos a belsőségeket nem szeretem, csirekcombot, pulykacombot szoktam venni mert az elég olcsó, mellét is néha.Halat is szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!