Milyen diétás étel készíthető csirkemellből?
Sózod, ízlés szerint fűszerezed, majd:
- pároló-edényben főz fölött puhára párolod
- teflonban pici zsíron/olajon födő alatt párolod
- sós vízben megfőzöd, majd utána fűszerezed
- sós vízben megfőzöd, majd kevés zsíron/olajon hirtelen átsütöd
Persze, ha pl. lisztbe-forgatva natúr-szeletet sütsz belőle, és valamilyen mártással (gomba, sajt, akármi) meglocsolva, rizs-körettel, hasonlóval eszed, sokkal ízletesebb, de ekkor már nem igazán nevezhető diétás ételnek.
Igazából a diétás alapanyagokat bárhogy össze lehet kutyulni, Builder gasztro-ba láttam még csirke maffint is.
De amúgy pörkölt, fasírt, rántás, bármi amiben a rossz hozzávalókat ki tudod váltani valami egészségessel, pl zabliszt, lenmag, és annyit enni belőle hogy ne lépd túl az ajánlott szénhidrát bevitelt. Szóval nem lehet állandóan ezeket enni ,de még ezek is elkészíthetőek diétásan.
Jézusom! Ha a fentieket megcsinálod, egyszerűbb eleve a kukába dobni, akkor legalább nem kell mosogatni...
Ehetetlen lesz!
A csirkemellet kevés olajon süsd meg serpenyőben, grillen vagy tepsiben, ízlés szerint fűszerezve, egyél hozzá párolt zöldséget vagy salátát (öntetnek kefírt vagy joghurtot használj, szintén fűszerezve).
A párolt mellnek semmi íze nem lesz, rosszabb lesz, még annyi sem, mintha húslevesből szedted volna ki. Egyszer még elmegy, másodszor legyűröd, harmadszor inkább nem eszel semmit.
Az egy dolog, hogy fogyni szeretnél, az meg egy másik, hogy itt abnormális és szélsőséges tanácsokat fogsz kapni.
Majd ő kipróbálja melyik jön be neki. :)
Azon kívül hogy az elkészített kaja tápértéke megfelelő legyen, felesleges bármilyen más korlátot felállítani.
Kedves 4-es tudsz olvasni????
Az 1-es hozzászólása azzal kezdődik:
"sózod, ízlés szerint fűszerezed"...
A többi hozzászóló szintén írta, hogy ő mivel, hogy ízesíti, senki egyetlen kommentben sem írt olyat, hogy csak önmagában, mindenféle só, és fűszer hozzáadása nélkül eszi!
Ha mást nem tudsz, csak hülyeségeket írni, inkább halgass!
Bármit csinálhatsz vele, csak ne cukrozd, lisztezd, tejezd. A hús jó étel.
Ha mellé tésztát vagy kenyeret eszel, akkor megkapjuk az átlag magyar hús-tej-gabonaevő elhízós kosztot, ezt okos dolog kerülni.
Köszönöm a válaszokat! :)
Végül a saláta mellett döntöttem.
A csirkemellet megszórtam ételízesítővel (delikát), bazsalikommal és tárkonnyal. (Nem mindenki szereti ezt a két fűszert együtt, de nekem mostanában nagy kedvencem, így gondoltam kipróbálom.) Kevés olajon megpirítottam, serpenyőben, fedő alatt pároltam, nagyjból 10-15 perc alatt kész is volt. Közben felvágtam egy fél fej zöld salátát, egy paradicsomot, felkockáztam egy szelet sajtot, majd a hús után megmaradt forró serpenyőben megpuhítottam egy fej felkarikázott lila hagymát. Nem sütöttem meg, csak átmelegítettem. Veszt az erejéből, én igy jobban szeretem. + főztem egy tojást amit felkockáztam és beletettem. Az egészet összeforgattam egy tálban, az íz kedvéért tettem 1 ek almaecetet, és 3 ek vizet rá. Ezzel is összeforgattam, így nem lett olyan "száraz".
Nem tudom, hogy ez mennyire van a diéta határain belül, de szerintem még mindig jobb' mint egy tányér körömpörkölt egy jó nagy szelet fehér kenyérrel... (Pedig bíz finom az is :) )....
Nekem nagyon ízlett, máskor is megfogom csinálni. Az egészhez nem kell több 15-20 percnél. Aki gondolja próbálja ki! Merem ajánlani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!