Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha elértem azt a súlyt amit...

Ha elértem azt a súlyt amit szeretnék akkor a kalória megnövelésével hízni fogok?

Figyelt kérdés
eddig kb 1300 kalóriát ettem egy nap, és minden nap mozogtam 1 órát (futás, ugrálókötél, videókról) sokat fogytam és azthiszem már nem szeretnék nagyon, maximum egy kicsit. Ha mondjuk a mozgást folytatnám de a napi 1300-at megnövelném először 1500ra, aztán 1800-2000re akkor híznék ?
2013. aug. 15. 15:10
 1/6 anonim ***** válasza:

nah akkor

mondjuk az átlag napi kaloria felhasználásod legyen 2000 kalória

ha a 2000-nél kevesebbet eszel fogyni fogsz (nyilván a bevitel mértékétől függöen többet vagy kevesebbet)

ha közel két ezret akkor sulyt tartasz, ha lényegesen többet akkor hizol. (igaz ez a szénhidrát-zsír felhasználás/fogyasztsra is)

2013. aug. 15. 15:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Egy doki azt mondta, hogy a rendszeresen bevitt +300-500 kalória okoz hízást. Azaz számold ki mennyi kalóriára van szükséged egy nap (neten van sok ilyen kalkulátor) a mozgáshoz, magassághoz, életkorodhoz mérten, és annyit vigyél be minden nap, akkor tartani fogod a súlyodat.
2013. aug. 15. 15:24
 3/6 anonim ***** válasza:
A fokozatos visszavezetés jó ötlet, de életed végéig kalóriát számolni szerintem nem, úgyhogy egyszerűen csak minőségileg kell jól kajálni. Egészséges táplálkozással meg mozgással kizárt hogy valaki elhízzon.
2013. aug. 15. 15:29
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

Az elsőnek akkor lenne igaza, ha nem koplaltál volna 1300 kalórián, csak mondjuk 1800 lett volna. Így viszont gratulálunk, ön nyert egy jojó-effektust.

A második pedig valami nagyon félreértett, mert ha valaki csak +50 vagy 100 kalóriával eszik többet naponta, mint kellene, az is hízni fog, csak nem olyan gyorsan. Az évi 1-2 kg hízás is hízás, 10 év alatt ezt pont 10-20 kiló lesz.

A harmadiknak pedig csak annyit, hogy egészséges ételektől is el lehet hízni, ha valaki többet eszik, mint kellene.

2013. aug. 15. 15:40
 5/6 anonim ***** válasza:
A test tudja mennyi tápanyagra van szüksége. Csak ehhez minőségileg megfelelően kell enni.
2013. aug. 15. 15:53
 6/6 A kérdező kommentje:
nem hirtelen kezdtem el 1300 kalóriát enni, hanem fokozatosan csökkentettem. és mellette mindig sportoltam és ezentúl is fogok. És fokozatosan növelem a kalóriát is. Így is lesz jojó effektus ? :o
2013. aug. 15. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!