Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy ne hízzak...

Lehetséges, hogy ne hízzak vissza?

Figyelt kérdés

Körűlbelűl 1 hónapja koplalok,napi egyszer kétszer étkeztem,szénhidrát,kenyér,cukor,nasik nem voltak.Igazából mindent ettem (csak amik fent vannak nem) csak sosem jól lakásig és keveset.

Az lenne a jó ha tudnátok monndani olyan étrendet ami megakadályozza,hogy vissz

a jöjjenek a fölös kilók + egy edzésterv pl.:

Futás,fekvőtámasz,felülés használna?

80 kg voltam 74 lettem

167 cm

14/F

És legalább 68-69 szeretnék lenni normális fogyással.

2013. aug. 11. 23:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez most olyan, mintha összenyomtál volna egy rugót, és azt kérdeznéd hogyan maradhatna úgy anélkül hogy tovább tartanád. Sehogy. Kimerítetted a szervezeted ami vissza fog töltődni amint van miből. Ha hosszú ideig nincs miből akkor meg kialakul valami hiánybetegség és majd az orvosok visszahizlalnak hogy túléld. Nem a kilók számítanak, zsírt veszteni úgy lehet ha megadod a szükséges tápanyagokat a testednek hogy ne akarjon raktározni, és csak azokat a tápanyagokat vonod meg amik a zsírt pótolnák.

Úgy lettél kitalálva hogy túlélj egy ínséges időszakot, ezt a szervezet úgy éri el hogy koplaláskor próbál raktározni és kevesebb energiát használni. Úgy tud kevesebb energiát használni hogy leépíti az izmokat. Szóval nehogy azt hidd hogy te most 6 kiló zsírt leadtál. Víztelenedtél ,kimerültek az izmaid és a beleid, és talán leadtál egy kiló zsírt is.

Sportolás meg egészséges fehérjedús táplálkozás az egyetlen mód a fogyásra.

Annyit tehetsz hogy lassan engeded ki a rugót, azaz fokozatosan minden nap egy picit többet eszel, és nem hirtelen sokat. Így talán nem hízol még többet vissza mert sikerül kikerülnöd a raktározó üzemmódból. Az lenne a normális ha vissza szednél pár kilót, nem zsírt hanem amit elvesztettél, vizet meg izmot. Az izmok égetik a kalóriát tehát minél kevésbé vagy izmos annál könnyebben hízol, és minél izmosabb vagy annál könnyebben fogysz. De ehhez hús kell meg edzés. A húshoz meg sok zöldség és víz hogy rendesen megemészd. Nem csak ezt lehet enni, de ilyesmiből kell sokat, naponta többször. Csirkemell, soványtúró, nyelvhal, tonhal, tojás, olajos magvak, hüvelyesek, meg a végtelenféle zöldség.

2013. aug. 12. 02:20
 2/7 A kérdező kommentje:

Az elmúlt két napban rendesem ettem (hal,zöltségek) de nem hízram eddig egy dkgot sem.

Esetleg lehetséges nincs annyira összeszűkűlve a gyomrom,hogy ezt bírja? Vagy később jönnek vissza a kilók,és mellesleg mióta fogytam jóval több fekvőtámasz megy,lehet,hogy nagyon ki volt már tágúlva a gyomrom és nagyon vizes volt a szervezetem?

2013. aug. 12. 07:39
 3/7 anonim ***** válasza:

Zöldségeket, halat, húst, tojást kell enni. Hogy koplalás után hízni fogsz-e, azt csak te fogod tudni.

Futás értelmetlen, fekvőtámasz jó, felülés mellett kéne hátizom erősítést is csinálni, lábat guggolásokkal, kitörésekkel erősíteni. Csináld a fegyencedzés programot, vagy menj el küzdősportolni, ott megmozgatnak.

2013. aug. 12. 08:02
 4/7 A kérdező kommentje:
A fegyenc edzéssel a fogyás,sírégetés vagy csak erőnlét fejlesztés?
2013. aug. 12. 09:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Erőnlét fejlesztés.

A fogyás, zsírégetés nem edzés jellemzők, hanem természetes biokémiai folyamatai a szervezetednek. Azaz edzéstől függetlenek - persze hogy könnyebb fogyni ha edz az ember, hormonálisan is jó hatással van, aktiválja a szervezetet.. de nem az edzés zsírégető.

2013. aug. 12. 09:27
 6/7 A kérdező kommentje:
És ha zsír égetést szeretnék akkor a futás,biciklizés este,délután meg a fegyenc edzésből azok a gyakorlatok amiket meg tudok csinálni + egészséges étkezés?
2013. aug. 12. 10:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem, csak egészséges étkezés. Mindegy mit edzel.

(erről vannak dogmák, sokan nem így gondolják de hát szívük joga).

Ha futsz, akkor leizzadsz és próbára teszed a térdedet, bokádat. Ha fegyencedzel, akkor legalább erősödsz!

De én azért szeretem a Taichit, Qigongot és a Jógát, mert ezekkel a mozgáson túl fejlődni is lehet (és persze erősíteni ezek mellett is ajánlott).

2013. aug. 12. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!