15 évesen már elég sok súlyfölösleget szedtem össze, mit csináljak?
Így utólag nem kell rajta meglepődnöm, anyám-apám túlsúlyos, a rajtuk lévő feleslegek összege van viszont rajtam. 185 cm vagyok, viszont 120 kg, és ugyan odafigyelek arra amit amikor eszek meg többet mozgok, de ez édeskevés.
Valamit muszáj tennem, mert kínszenvedés ez az élet.
Szia!
Tudom milyen érzés, én is ilyen voltam.
A szüleid nem tudnak segíteni? Vagy próbáld őket rávenni hogy fogyjanak Veled!:)
Sokkal egyszerűbb lenne, közösen sokkal jobb:)
A mozgást próbáld meg rendszeressé tenni, kezd kevéssel és egyre jobban fogod bírni:)
Valamint igyál meg minden nap minimum 2liter vizet!
Sok sikert:)
Olvass majd cselekedj!
A kövérség NEM örökölhető.
A szüleidtől "csak" a rossz étkezési szokásokat és a mozgás utálatát "örökölhetted" (=tanulhattad el).
Ezeken kell változtatnod, ha változni akarsz.
Soha az életben ne emelj a szádhoz búzát vagy keményítőben gazdag növényt (rizs, kukorica, zab, rozs..)
Tényleg el lehet menni hormonvizsgálatra, de szigorúan rá kellene állni a lowcarb-high fat táplálkozásra, azaz sok hús-zsírfogyasztás mellett zöldségeket egyél. Nem is bonyolult, ugye?
Tejtermékek, cukros kaják felejtősek, most legyen pár év pihi, aztán majd ha rendbe jöttél esetleg lazítasz kicsit. Addig legfeljebb liszt és cukormentes sütemények, édességek jöjjenek szóba.
Hasznosnak és hitelesnek tűnik a #5 válasz, melynek a következő pontjai megerősíthetem:
1 nincs (nem szabad) gyors fogyás
2 fontos az elhatározottság (mentális elkötelezettség)
3 napi 45-50 perc intenziv aerob mozgás Én úszással, kerékpározással kezdeném (az ízületek miatt) majd ha a testsúlyod 90-95 kg-ra csökkent kezdenék a futáshoz. Fontos, hogy bármit is csinálj, érd el az izzadási intenzitást, hogy ezzel is segítsd és gyorsítsd szervezeted méregtelenítését!
4 tudatosan csökkentd a szénhidrát-bevitelt (ne egyél kenyeret (csak minimális teljes kiőrlésűt), édességeket. Ezeken kívül SZINTE mindent (húst, gyümölcsöt, nyers zöldséget) ehetsz, de csak módjával.
A fentiek szigorú betartásával gyakorlatilag az életmódod változik és havonta "kényelmesen" leadhatsz 3-4 kg-ot.
Többet fogyni nem érdemes, mert idő kell az étrend tartós változtatásához.
Ez annak idején nekem is jó kifogás volt, hogy "örököltem" a hízásra hajlamosító géneket, mert mindkét ősöm elhízott.
A valóság azonban tényleg az, hogy csak a rossz szokásokat lehet örökölni. Ma már 25 kiló fogyás után másképp látom. Inkább örülök, hogy jó géneket örököltem, mert az izomzatomat kevesebb munkával tudom fejleszteni, mint mások, legalábbis én így gondolom. Amúgy ketogén paleóval fogytam, illetve néha ketogén, néha nem, attól függ milyen kedvem volt.
Nem azt mondom, hogy örököltem. A rossz szokást átvettem, igaz a szüleim szemében én vagyok a hibás, hogy átvettem a rosszat. Mintha készakarva direkt csináltam.
Az a baj, hogy innentől kezdve hiába fogyok mondjuk egy keveset, sokkal nagyobb a veszély, hogy 2x annyit visszahízzak. Soha többet nem élhetek normális életet, ha visszahízás nélkül akarok lefogyni, akkor életem végéig szenvedni fogok érte, mert már ilyen fiatalon eljutottam ide.
Jobban örülnék ha a 3 betűs betegség megtalálna, nem érdekel mennyit és milyen intenzitással kellene szenvednem vele, de biztos nem annyit, mint ezzel a kövérséggel. Mert ez se jobb.. cukorbetegség, magas vérnyomás, térdízület szétmegy, stb. és ennek is az lehet a vége, vagy pedig mozogni sem fogok tudni. És akkor még az esetleges megvakulásról nem is beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!