Párom holnap ebédre lecsót kért, én mit egyek hozzá, hogy ne hizlaljon?
Hm, mi tk-t még nem próbáltunk meg sütni (amikor csak egy része volt tk liszt, már az nem ízlett, maradtunk a nyomokban tk fehérnél), viszont amikor elhagytam a glutént, a párom pedig brutálisan lecsökkentette, akkor sütött krumplis-magos kenyereket, csak a harmada volt normál liszt (a mag lenmag, szezám, ilyesmi volt). A gép itt már néha feladta a dagasztást, ízre pedig a remek és a szerintem ehetetlen, de a páromnak elmegy közt vibrált (merthogy egy picit azért kóstoltam az életmódváltásom legelején). De 1/3 liszttel, valljuk be, kihívás, valamennyire még megkelt, de tk-t könnyebb lehet sütni, csak az íz nem tuti, hogy elsőre bejön. Egy erőteljes ízű ételhez enni azért alacsonyabb szint is megfelel.
De nekem még a fehér kenyereim sem voltak mindig jók a legelején (főleg mert a gépben sütöttem, de aztán megvilágosodtam), kell némi rutin :) S még gyakorlottan sem lesz mindig ugyanolyan, közel sem. Misztikus dolog a kenyérsütés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!