Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a férjemet,...

Hogyan vegyem rá a férjemet, hogy diétázzon velem?! Egyszerűen nem tudom meggyőzni, azt mondja jól érzi magát a bőrében, pedig engem is gátol ezzel, mert nehezebb, ha nem partner a dologban.

Figyelt kérdés

Volt már, hogy rá tudtam venni korábban, de pár hétig tartott a lelkesedés, és ahogy ő visszatért a péksütikhez, én sem bírtam sokáig. Nekem kb 15 kg súlyfeleslegem van, a férjemnek kb 25, de szerintem még többet is fogyhatna...

Igazából életmódot szeretnék váltani, mert 1,5 éves a kislányom és nem szeretném, hogy a mi rossz szokásainkat tanulná meg. Mióta a mi ételünket eszi ő is, azóta szinte csak zöldséges, sovány husis kajákat főzök, sok főzeléket, tehát vele most még nincsen baj, szereti is ezeket, meg a gyümölcsöt, egészségesen etetem, és én is ezt eszem (férjem ha meg is eszi, akkor hogy véletlenül se legyen kalóriavesztesége, egyik hozzá kenyeret mondjuk), de mi azért eszünk nem túl egészséges kajákat is mellette, és félek, ha nagyobb lesz, és öntudatra ébred, akkor az egészséges kaja már nem kell neki, ha megtapasztalja az egészségtelent, mert gondolom kunyerál majd belőle, stb. Szóval egyrészt száműzni szeretném a rossz szokásokat, meg fogyni az egészségünk érdekében...bár ez a kettő együtt jár valamilyen szinten.

De eddig hiába minden, nem akar, nincs meg a motivációja és a kitartása...

2013. júl. 27. 13:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Kössetek kompromisszumot, az nem megoldás, hogy főzelék, sovány hús. Néha "bűnőzetek" pl. péksütit, édességet.

Attól még nem lesz veszve az egész.

2013. júl. 27. 14:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Nézd, ha neki jó felesleggel élni, akkor sok mindent nem tehetsz, nyilván már megtetted, amit tudtál, megpróbáltad meggyőzni s igyekszel egészséges ételeket főzni. Ha az ő döntése, prioritása más, akkor ez van. Ha nem motivált, nem várhatod el, hogy kitartson. Attól még Te fogyhatsz, elhiszem, hogy nehezebb, de nem lehetetlen, ha komolyan gondolod.

Az nagyon jó, hogy a kislányodat nem akarod kitenni annak, hogy pici korától gyorskajákat, édességeket, bolti vackokat egyen és ízetlennek találja az ízfokozótlan gyümölcsöt is... :) Úgyis ki fogja próbálni a rosszabb cuccokat is, ez elkerülhetetlen, de ha megszokja s megszereti otthon a jót, akkor remélhetőleg nem áll át a kevésbé megfelelőre, főleg, ha ahogy nő, tudást is szerez a különböző ételekről.

A férjeddel kapcsolatban azt tudom elképzelni, hogy belejössz és olyan jókat főzöl az ízlésének megfelelően, de kifejezetten egészségesen, hogy elcsábítod a sok kenyértől, tésztától, akármitől s az fokozatosan lecsökken az étrendjében... Így nem kell motiváció, akarat, észrevétlenül történnek a dolgok. Ez is olyan, hogy próbálkozol s vagy összejön, vagy nem, remek módszert garanciával nem tudok.

Az én párom eleve úgy indult, hogy hanyagolni akarja a glutént, mert az neki nem jó (ipari mennyiségű kenyeret evett, s mindenhez. nincs étel? nem gond, eszik kenyeret. van? eszi azt, plusz kenyeret, s ha nem elég, akkor még egy kis kenyeret. na ezt hirtelen huszadára vitte le, majd az is elmaradt), sok tejtermék elhagyása sem zaklatta fel (a sajt maradt, na azt nem bírta volna), de ennyi, a kenyér helyett ipari mennyiségű rizst eszik, néha krumplit, edzeni soha nem jutott még eszébe (amúgyis utálna izmos lenni) és egész boldog az icipici hasával (mivel kevés izma van, nagy erőfeszítés lenne fogyás után tartani a teljes karcsúságot). Viszont tudok úgy főzni, hogy még rizst se egyen, s pár hónap után már foglalkozik a gondolattal, hogy kipróbálja az én gyakorlataimat, sőt képes volt kb. 20 bicepszgyakorlatra is az új súlyzómmal (minden hónapban azért nem tenne meg ennyit, az világos számomra, viszont biciklizik és gyalogol). Csak azt akarom ezzel írni, hogy könnyen lehet, hogy a férjedre hat a jó példád, ha kicsit és sokára is - persze az is lehet, hogy nem. A kislányodnál sokkal jobbak az esélyek ;) De ha egészségesen főzöl, a férjed is sokkal jobban fog táplálkozni, mint a nagy átlag. Ha tényleg minimum 25 kiló a feleslege, akkor már gondolhatna az egészségére, az esztétika egy dolog, de az elhízás komolyabb következményekkel is jár.

2013. júl. 27. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!