Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha nem tudok mozogni akkor is...

Ha nem tudok mozogni akkor is fogyhatok?

Figyelt kérdés
160cm vagyok és 73kg mozogni soha az életben nem fogok tudni, viszont szeretnék valahogy fogyni pár kilót, hogy még se legyen annyira megterhelő a gerincemnek...elhagytam a kenyeret tésztát, krumplit édességet.. ezt már több mint egy éve de nem is érzem hogy szükségem lenne valamelyikre is cukrot fogyasztok de csak a teámba kávémba...próbáltam a koplalásos módszert le ment 4kiló viszont azóta ha eszem egyből hízok... a kalória bevitelem 1000max 1200 kalória de már koplalni nem merek 600kalóriás étrenddel mert félek, hogy a duplájára hízom.../
2013. júl. 26. 22:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Minden mozgásforma ki van zárva? Gyógytorna estleg? :)
2013. júl. 26. 23:10
 2/8 anonim ***** válasza:
igen, akkor is tudsz fogyni.
2013. júl. 26. 23:54
 3/8 anonim válasza:
63%
Először is amit írni fogok sokan azt hiszik majd, hogy hülyeség de hidd el beválik ha komolyan veszed az egészet. Ha azt a kifejezést mondod, hogy "fogyni szeretnék" már rég elrontottad az egészet.Te nem fogyni szeretnél hanem csinos lenni, vékonyabb...stb. Sokan azt gondolják hogy ha nem esznek azzal minden rendbe jöhet. Az biztos, ha kórházba akarsz kerülni. De a lényeg, hogy magadban kell eldönteni a dolgokat. Amit te eldöntesz azt mond ki hangosan vagy akár magadban is átgondolhatod(Pl.: 'szeretnék csinos lenni'...és persze ezt el is kell képzeld, hogy te igenis csinos vagy és szép....ha mondogatod magadban hogy te igenis szép vagy és csinos és nem a fogyáson jár az eszed akkor igenis az leszel ha komolyan gondolod). A fogyás azt jelenti, hogy fogyni akarsz, ami azt hogy még több fogyást vonzol magadhoz...szóval ne azt mond hogy fogyni akarsz, hanem azt hogy csinos vagy....esetleg keress egy képet és rakd ki a falra, hogy így szeretnék kinézni és már ilyen is vagyok. Remélem tudtam segíteni.
2013. júl. 27. 00:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát ez nekem fura, hogy még hízol is...

Egyszer láttam egy filmet fogyókúra témában, ott is az egyik hölgy mondta, hogy csak ennyi meg annyi kalóriát fogyaszt mégis hízik... aztán kamerával figyelték egy napját meg le kellett írni mindent amit evett, és kiderült, hogy legalább a kétszeresét fogyasztotta..

Én sem tudok mozogni, illetve annyit, hogy kevesebbet szállok buszra, 1-2 megállót inkább gyaloglok. Inkább az étkezésemen változtattam, nem sanyargatom magam, de figyelek arra, mit eszem. 1 év alatt szép lassan lecsúszott rólam 12 kiló.

Esetleg írd le egy hétig, hogy mikor mit eszel és mennyit. De ne hagyd ki az üdítőket, akkor sem ha light (azok kifejezetten egészségtelenek), se egy darab cukorkát amit menet közben kaptál be. Aztán itt is tudnak segíteni, vagy ha komolyabb tanács kellene, akkor keress dietetikust. De még egy ülőmunkát végző, nem sportoló embernél (én az vagyok) egy 1000-1200 kalóriás bevitel mellett fogynod kellene.

2013. júl. 27. 00:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmi furcsa nincs ebben, minden harmadik kérdésnél szóba kerül a koplalás és leírjuk. Ha keveset eszel, akkor lassul az anyagcseréd, mert a tested érzékeli hogy ínséges időszak van és próbál életben maradni minél hosszabb ideig. Ez azt jelenti hogy leépíti az energiaigényes dolgokat, és mindent próbál elraktározni. Energia igényes dolgok például az immunrendszer vagy az izomzat fenntartása. Ha valaki nem mozog akkor semmi olyan hatás nem éri ami miatt fokozódna az anyagcsere (más szóval a sejtek aktivitása) és megint több energiát használna.

Szóval a mozgás fontos, mozogni mindig lehet valamit, gyalogolni vagy gyógytornázni minimum kötelező ha más nem megy. Mozgás nélkül patthelyzetben vagy, szinte nincs amivel visszaállítsd a tested hogy több energiát használjon.

De az étrenden is sok múlik. Magas fehérje bevitellel biztosíthatod a sejtjeid építőanyagát, de üzemanyagot nem adsz nekik (minimális szénhidrátot fogyassz) így tudnak regenerálódni, de üzemanyagért a zsírraktárhoz kell fordulniuk. Persze, ha komolyan gondolod akkor annyit tudni kell miben menyi fehérje és szénhidrát van.

Nem csak a fehérje nagyon fontos (sovány hús, sovány túró, sovány sajtok, tojás, tengeri halak) hanem a telítetlen zsír is (olajos magvak, lenmag olaj, tengeri halak). A telítetlen zsírok azoknak az enzimeknek és hormonoknak az építőanyagaként szolgálnak, amik a sejt építő - bontó folyamatokat és a zsír felhasználást szabályozzák. Ahhoz hogy a komplett anyagcsere minél megfelelőbben működjön, kell még sok víz, rengeteg zöldség, sőt esetleg plusz multivitamin. Telített zsírból és szénhidrátból is kell valamennyi, telített zsír van elég a fehérje forrásokban, szénhidrát a hüvelyesekben és gabonákban ,gyümölcsökben. Utóbbi kettőt nagyon mértékkel, mert a többlet zsír és szénhidrát viszont hizlal. Szénhidrátból a rostokban gazdag lassú felszívódásúakat kell keresni.

A súlyingadozás megkerülhetetlen, a testünk 70%-a víz. Az izomzatunk több kilóval könnyebb amikor ki van merülve de amint van rá lehetőség a test visszatölti az izmok cukorraktárait. A bennünk lévő bélsár menyisége és a menstruációs ciklus szintén súlyingadozást okoz. Tehát hosszútávon kell gondolkozni és a testünk összetételét figyelni, ami egészséges táplálkozással és mozgással pozitív irányba fog mozdulni.

A pozitív gondolkodás fontos, és a nevetés is. Szerintem a 3as (00:19) ebben próbált segíteni. Vagy ha komolyan gondolta ahhoz csak gratulálni tudok. Az emberi egyszerűség egyik tipikus példája a mágikusan könnyű megoldásokat keresni ahelyett amit nem értünk. Sajnos amire kereslet van arra kínálat is. A filozófia ami a szubjektív látókörünket használja ki, hogy minden a mi akaratunktól függ, elég népszerű manapság.

Visszakanyarodva, ha kalóriát tudsz nagyjából számolni akkor tápanyagokat is: 100 gramm fehérje, 100 gramm szénhidrát és 35 gramm zsírra térj át elsőre. Ez 1100 kalóriát tesz ki, de a fentebb leírt alapanyagokból összerakva megteszel amit tudsz az egészségedért és az anyagcseréd visszaállításáért Fokozatosan bevezetett heti 5-6x sétával és/vagy úszással együtt, ami hetente lehet egyre hosszabb amíg el nem éred az 1 órát.

2013. júl. 27. 02:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Bocsi ,rengeteget írtam de mégsem eleget: 2 hét alatt a fehérjét felviheted 140 grammig, a szénhidrátot csökkentheted akár 50 grammig a zsírt pedig duplázhatod.

Ez a fokozatosság hivatott kiküszöbölni a jojót. Így 2 héttel később már 1400 kalóriát fogsz bevinni, ami már jobban megfelel hogy a jobb alak és egészség irányába haladj.

2013. júl. 27. 02:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet fogyni csak éppen nem egészséges. Én pl. mikor kórházban voltam altatásban és csak szondán kaptam kaját. Folyadék halmazállapotban természetesen, akkor még jó, hogy fogytam vagy 20 kilót egy hónap alatt. Na, de az más kérdés, hogy ez qrvára nem egészséges. Úgyhogy mozogj szépen, vagy táplálkozz egészségesen. Az is segíthet a fogyásban. Bár az otthoni torna nem megterhelő, nem kell maratonokat futni.
2013. júl. 27. 05:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem írtad le miért nem tudsz mozogni, tolószékes vagy vagy nagyon elfoglalt, így nem tudtam valami konkrét tanácsokat adni. De annyi biztos hogy tudsz mozogni csak akarni kell.
2013. júl. 27. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!