Örök életembe élhetek salátán?
Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani, de ugye az alapszabály, hogy nem mindenkinek jön be ugyanaz a módszer.
Én a fokozatos módszert alkalmaztam magamon. Nem rögtön másnap hagytam el mindent, amit eddig ettem, hanem szép lassan elvontam magamtól ezeket. Pl.: a családom nagyon kenyér függő, így először kevesebb kenyeret ettem, majd teljes kiőrlésű rozskenyeret, majd ebből egyre kevesebbet amíg aztán abonettet, majd végül teljesen elhagytam. Ma már egyáltalán nem eszek ilyen ,,kiegészítőket" étel mellé, külön se. A fokozatosság miatt nem éreztem a hiányát az elhagyott ételeknek, mert így már nem is kívántam őket.
Ugyan így tettem a többi ,,nem túl egészséges ételekkel". Csak ennyivel, hogy odafigyeltem 9 kiló ment le tavaly, majd sportolni kezdtem mellé, ezt is fokozatosan (először napi 15 perc, majd 20, jelenleg napi 30 perc-et állítottam be, amit be tudtam iktatni a hétköznapokba.
Februártól kalóriát is számolok mellé és így még egyszerűbb kiszűrni a ,,nem kívánatos" ételeket, hogy számon tartja melyik nap mit eszik az ember. Február óta kalóriaszámolással, odafigyeléssel és cardioval még 10 kilón vagyok túl.
Elmondhatom, hogy ezzel a fokozatossággal, nem volt visszaesési problémám, hozzászokott az új életmódhoz a szervezetem. Odafigyelni viszont kell a fogyás után is, ha egészségesebb életet szeretnél, bevallom nálam ez volt a cél (sokat betegeskedtem a gyenge immunrendszerem miatt). De ha beiktatod fokozatosan az életedbe ezeket a változások alkalmazkodni fog a szervezeted és megszokja. Nem kell mindent hirtelen és azonnal végrehajtani.
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!