Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyit egyek, hogy a gyomrom...

Mennyit egyek, hogy a gyomrom szűkebb legyen?

Figyelt kérdés
Mindig is vékony voltam, keveset ettem,(nem direkt csináltam nem bírtam sokat enni emiatt minden évben egyszer vashiányom volt. Tavaly ősszel elkezdtem szédülni, az orvosok azt mondták egyek rendesen. Elkezdtem enni, és sikerült híznom, de megint keveset akarok enni, de félek, hogy megint szédülni fogok. Régebben egyik ősszel is híztam, de utána megint kevesebbet kezdtem enni, akkor nem szédültem, csak akkor, amikor megint vashiányom lett. A zöldségeket egyáltalán nem szeretem, kivéve a hagymát, uborkát, krumpli. A lecsót azért megeszem néha. A gyümölcsöket jobban megeszem, de idén nem is kívánom őket. Ettem pár szem cseresznyét, meg epret ennyi, pedig minden van itthon, falun lakunk. 20/L
2013. júl. 9. 16:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Lehet fogyni.

Ha 20 évesen már inzulinrezisztenciád van, akkor vagy speciálisan az IR gyógyításának megfelelően kell enni (2 út, modern dietetika ami nem gyógyít, vagy racionálisabb ilyen paleós fokozatos szénhidrátcsökkentős, ezzel foglalkoznak orvosok, google-ban kb. az 1. találat az inzulinrezisztenciamásképp.hu oldal) vagy szimplán csak kibírod szénhidrátevés nélkül 2-3 hétig szédelegve, mert az nem természetes hogy ha már nem eszel kiflit akkor nem vagy jól. Ez már kemény függésnek számít.

Sok zsírt kell adni, az erőt ad aztán a szervezeted visszaszokik hogy maga állítsa be a vércukorszintedet.

2 út, leírtam: vagy magadnak összeszorított fogakkal: no cukor, hús van zsír van saláta van jóllakásig,

vagy fokozatosan csökkented a 'kifli' mennyiséget, utána lehet nézni ennek a weblapon és orvos segítségét kérni.

Lehet trükközni: valakik szerint a reggeli elhagyása segít csökkenteni az inzulinrezisztenciát (azt a hormonális/testi beteg állapotot, amikor cukorevés nélkül már rosszul vagy, evés után pedig nagyon nehezen áll helyre a vércukorszinted és könnyen kialakul belőle a cukorbetegség) tehát a több órás böjt, a napi 2-3 étkezés jó, a ketogén táplálkozás jó.

Más nézetek szerint pont fontos a reggeli, ez csökkenti az inzulinrezisztenciát. Nem tudok igazságot tenni, ki kell próbálni. Én először a reggeli elhagyást próbálnám ki. Kivéve ha rosszul vagyok, akkor szalonnáznék jóllakásig, zöldséggel kísérve. Így nem ennék cukrot, szépen lassan visszaszokna a szervezetem arra hogy nem is lesz többé cukor, majd ő gyárt amennyi kell.

2013. júl. 9. 22:34
 12/13 A kérdező kommentje:
Semmi baj a cukorszintemmel ,csak nagyon- nagyon keveset ettem, azért ment le, 44-45kg voltam. 2,1 volt akkor. Azóta normális, egyszer történt ilyen, hogy nagyon lement. Akkor a háziorvos adott beutalót, a kórházban mikor nézték akkor már normális volt, azt mondták, egyek rendesen.
2013. júl. 9. 22:41
 13/13 A kérdező kommentje:
Nem mindig eszek kiflit, megvagyok nélküle is. Valamikor kiflivel eszek uborkát annyi. Reggeli nélkül lennék rosszul.
2013. júl. 9. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!