Fogyás fogyókúra nélkül?
Hát ha nem hiszed akkor próbáld ki.. Napi rohadt sok fogyós kérdés van, mindenki orrba-szájba fut állandó kényszerességgel, mintha mégsem az állandó mozgás lenne a fogyás kulcsa.
Szélsőségek meg mindig vannak, nem lehet mindig sarkítani. Mindig van aki szerencsés és már kis mozgással is fogy (aztán később, évek múlva is meg kell nézni..) vagy extrém sok mozgás mellett más lehet a helyzet. De az átlag, heti 2-3 napot edző ember ha nem figyel oda mit eszik akkor hájasodik, pocakot növeszt. Ha nem, akkor is egészségügyi vonatkozása lesz az evés kérdésnek..
Nem láttam még értelmes fogyókúrát, szép fogyást csak értelmes táplálkozás mellett láttam, leginkább testedzéssel együtt. Fogyókúrákkal kapcsolatban csak visszahízást, 'anorexiás' kinézetű csontvázakat és telibesz.art zoknikat láttam. De ki mit nevez fogyókúrának. :)
Elvileg intenzív sporttal fogyhatsz. A gyakorlat kicsit más. Pl. futással nagyjából: km x testtömeg kcal-t égetsz. Tehát ha 70 kg vagy és futsz 5 km-et akkor durván 350 kcal-át égetsz. Ha hetente 5-ször futsz (5*350 = 1750 Kcal), és nem eszel többet mint futás nélkül, akkor nagyjából 20 deka zsírt adsz le ezzel hetente. Ez elég sok futás, elég kevés zsír, és ha ennyit futsz nagy valószínűséggel többet is eszel.
Ehhez jön, hogy aki egy étrenden hízik az kalória pluszban van és nem egyensúlyban. Ennyi futással talán egyensúlyba kerülhet, de fogyni nem fog tőle. Sportolni kell a fogyáshoz, de elsősorban nem a zsírégetés miatt.
Pedig egy adag tészta a normálisan emésztődő és jó húsételekből egy zsírépítő alapanyagot csinál, mert felemeli a vércukor/inzulinszintedet (a tészta).
Innentől lehet egészséges a hús, az oliva (de a szalonna is az amúgy), a tésztaevéssel már egy tömegnövelő kosztot kapsz. Testépítők nem véletlenül eszik a húst rizzsel/tésztával: gyors szénhidrátokkal.
De sok sikert, egyébként sokféleképpen lehet eredményt elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!