Napi fél-fél óra séta elegendő mozgás a fogyáshoz?
Reggeli előtt, és délután, vagy este, amikor vége az órámnak visszasétálok. Hegyre fel és le megyek, lépcsővel megspékelve, ez kb fél óra oda, tehát oda-vissza 1 óra. Ezen kívül még van, hogy sétálok a városban, ez általában heti 1x-2x van.
A kaja nem sokból áll, ezen a héten nem ettem szénhidrátot, de most vissza akarom rakni reggeli formájában, meg néha rizs formájában.
Most vagyok 69.5 kiló, vasárnap még 73 voltam. Szeretnék 55-60 kiló közé esni karácsonyig. Így sikerülni fog? Változtassak még rajta vmit?
Hétvégén itthon vagyok, akkor nem mozgok, csak amit a hörcsögeim után rohangálok, meg kajakészítés, házimunka, ilyesmi.
Szia! Ha sétálni akarsz, akkor azt tedd úgy ,hogy legslább 60 percig tartson és ilyenkor a pulzusod legyen 120-140 között. Ha ezt minimum heti 4-szer megcsinálod, akkor lesz értelme. Egyébként nem sokat ér.
És csak arra nincs időnk, amire nem akarjuk, hogy legyen. Kelj fel korábban vagy feküdj le később. Futópadon, szobabiciklin is lehet tanulni vagy otthon DVD-re tornászni.
Ha az egekben van a pulzusod az nem jó. Ne menjen 140 fölé. A zsirégető tartományban kell tartani, hogy eredményes legyen. Ezt ki tudod számolni:
220-életkor * 0,67 és 220-életkor *0,77
Ha pl. 21 éves vagy, akkor 220-21= 199, 199*0,67= 133,33. Vagyis az alsó tartomány 133 legyen.
Szerintem, mivel nincs több 10 kilónyi felesleged, ezért édeskevés. Egyébként is inkább tempós gyaloglás, mint séta, ha már másra nem futja...
Mellékesen, én mindennap 11-12 körül fekszem és reggel fél6-6kor kelek és én is egyetemre járok. Igen, hulla fáradt vagyok én is, meg is értelek, de ettől még belesűrítem mindennap a napomba, hogy legalább fél órát tornázzak (általában DVD-re). Előfordul, hogy este 10kor állok neki... De valamit valamiért!
Szerintem legalább 2 naponta ennyit mindenki meg tud tenni, ha még én is képes vagyok rá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!