Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyit fogyhat valaki azzal,...

Mennyit fogyhat valaki azzal, ha 1 hétig csak 900-1000 kalóriát eszik?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsiságból kérdezem. Tudom, hogy a heti 0,5-1 kg fogyás a reális, ha valaki annál többet fogy, akkor izomból fog stb. De mégis, max mennyit lehet fogyni ennyi kalóriával?
2013. júl. 5. 01:36
 1/5 anonim ***** válasza:
1kg
2013. júl. 5. 05:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Én folyamatosan 800-1000 kalóriát eszem, de nem fogyok semmit...

Szóval egyéni.

2013. júl. 5. 06:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is egyéni, méghozzá nagyon.

Ha 1000 kilokalóriát mondjuk kenyérrel eszik meg valaki, ugyan éhenhalni nem fog, de nagyon lepusztul a szervezet. Nagyon kevés tápanyaghoz és vitaminhoz jutna, csak keményítőt kapna a szervezete. Így még a hájtömeg sem nagyon tudna csökkenni, csak az izomtömeggel arányosan. Persze beállhat egy egyensúly ahol több izom már nem épül le, mert szükség van rá.. persze több háj sem mert az étkezések utáni magas inzulinszint visszatölti. Lelassul az anyagcsere alkalmazkodásképpen.

Ha a minőséget növeljük, akkor viszont eljuthatunk egy alacsony kalóriatartalmú de tápláló étrendig, amivel nem szenved hiányt a szervezet, elvileg. Legfeljebb kalóriából, a fogyás beindításához sokszor használnak időszakosan nagyobb kalóriamegvonást, elindul 1-2 kiló fogyás (vagy több, nyilván nem mind zsír). Csak kérdés hogy ez miért éri meg bárkinek is. 1000 kcal sok zöldséggel egyébként nem biztos hogy éhezés.

2013. júl. 5. 07:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Semennyit. 1 hét alatt nem lehet lefogyni, lemegy 1 kg, utána feljön 3. Hosszú távon meg annyira kevés az 1000 kcal, hogy belebetegszel, nem tartható.

Igen, a heti fél, 1 kg normális, DE az 1 kg csak nagy túlsúlyból, ha 30-40 kg felesleged van. Egyébként fél kg. Ha többet fogysz, az azt jelenti, hogy drasztikus a módszer, vagyis hosszú távon nem vállalható, tehát később többet kell ennek, vagyis ugyanúgy meghízol, mint mostanra.

Egyél 15-20%-kal kevesebbet, mint eddig, mozogj heti 2 órával többet, mint eddig, és az működik. Ha eddig nem sportoltál semmit, akkor heti 3 óra legyen.

2013. júl. 5. 08:00
 5/5 anonim ***** válasza:
egyénfüggő,az én szervezetem fogyna 2-3kg-ot és ha nem eszek többet ,mint a súlytartásom akkor megtartom,más lehet hízna utána 1100kalórián is...
2013. júl. 5. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!