Ujra neki kezdtem a fogyokuranak de hogyn tovabb?
igen,ez attól van,de ne ijedj meg,pár hét múlva jobb lesz a közérzeted,idő kell a szervezetnek az átállásra,mint ahogy mindenre. Én ketogén diétán vagyok,annyira nem ajánlgatom, de az tuti,hogy ha elhagyod a szénhidrátot,olvadnak le a kilók,legalábbis nálam az első 10 nap -5 kg-val zárul,pedig nincs rajtam sok zsír. (persze ennek a fele víz volt)
próbálkozhatsz esetleg paleoval,az nem annyira spártai,és életmódként kéne bevezetni a diétát,nem hetekig-hónapokig.
Kell egy kis idő, a szénhidrátok komoly függőséget alakítanak ki. Fogyassz több zsírt, hátha segít valamennyit. Illetve folyadékot (víz/tea).
Kitartás.
Érdekes, érdekes de jól teszed.
Okkal idegenkedik az ember a növényi, finomított olajoktól és a különböző ipari zsírkeverékektől (margarin). Azért érdekes hogy kerülöd ezeket, mert manapság azt mondják neked (a tévében) hogy ilyen olajokat kell enned. Ezért meglepő, hogy nem akarsz margarint enni.
A sajtevéssel nem tudok egyetérteni, de maga a tejzsír igen jó anyag.
A húsokban, tojásban, halakban lévő zsírok is szintén jók. Az ember névleg húsevő (és növényevő), a tengeri és szárazföldi állatok húsa (tehát zsírja is) alapvető táplálékunk. A napraforgóolaj kevésbé..
Nem gondolom, hogy az emberi szervezet hüvelyes növények fogyasztásához alkalmazkodott volna.
A szója keleti növény, keleten az éhezés miatt ették. Edd, ha nincs jobb.
Fogyásban nem fog jobban hátráltatni mint egy olajos mag, de az biztos hogy inkább olajos magvakat nassolnék mint szójababot. Az olajos magvakban legfeljebb fitátok vannak, de ez talán a szójában is. Viszont proteáz gátlók, lektinek nincsenek az olajos magvakban, ösztrogén hatású hormonszerű növényi anyagok se.. inkább szotyi, kesu vagy dió. Már ami engem illet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!