Tényleg igaza van anyunak és nem lehetek vékony?
A széles csípőddel ilyen magasság-súly arány mellett nem nagyon tudsz mit kezdeni, mert esetedben nem a zsír miatt, hanem a csípőcsont miatt lehet széles, túlsúlyod ugyanis egyáltalán nincs, max. nem jól oszolhat el, de ilyen magasság-súly aránynál még azt se gondolom feltűnőnek. Én 151cm magas és 44kg vagyok jelenleg és a csípőcsontom nekem is széles, de nem érzem magam túlsúlyosnak, sőt, még híznom kéne, csak nehezen megy, illetve talán most, hogy leálltam a növekedésben, könnyebb lehet végre.
A csípőcsontodon nem tudsz és ne is akarj változtatni, ha szülsz majd, ott ki kell férnie egy gyereknek :-D
Anyukád meg a mamád szisztematikusan próbálja tönkretenni az önbizalmadat. Gondolom, ez megy kicsi korod óta.
Én a helyedben belázadnék, és keményen a fejükhöz vágnám a véleményem arról, hogy hová dugják fel maguknak az önbeteljesítő jóslataikat.
Plusz esetleg hivatkozz arra, hogy nem fogyni akarsz, hanem izmosodni, azért edzel és diétázol.
Egyébként úgy vagy tökéletes, ahogy vagy.
Sztem a testmagasságodhoz a jelenlegi súlyod megfelelő!
Ne éheztesd magad,tornázz és szép formás leszel! :O)
Kérdezd meg őket, hogy miért bántanak.
Mondd meg nekik, hogy neked ez rosszul esik, hogy pont a családod az, akik így bánnak veled.
Közöld velük, hogy te jól érzed magad a bőrödben és kész.
És esetleg mondd meg nekik, hogy ha ők nem tudnak lefogyni, mert nincs hozzá akaraterejük, az nem a te hibád.
Én ezt csináltam, igaz, nekem pont azt mondogatták mindig, hogy sovány vagyok (sajnos igen, de egy dekát nem tudtam sokáig felszedni, mert minden a növekedésre ment, miután leálltam a növekedéssel, elkezdtem tudni hízni is kicsit, és most már jó), meg olyanokat mondogattak, hogy beteg leszek és meg fogok halni, hát idegesítő volt. Megmondtam nekik, megsértődtek, de aztán leálltak és békén hagytak.
Kedves kérdező!
Egyáltalán nincs igaza azon családtagjaidnak akik azt állítják, hogy nem lehetsz vékony. Az előbb beírtam egy BMI kalkulátorba a magasságod és a súlyod. A BMI index mutatja meg, hogy valaki túlsúlyos, normál, vagy sovány. A 168cm/55kg a sovány kategóriába tartozik, nem javasolnék fogyókúrás célból diétát, inkább az egészséges táplálkozást ajánlanám. A testedzést nyugodtan folytathatod, akár erősítő-alakformáló gyakorlatokat is végezhetsz, hiszen Te sovány vagy, max egy kis formálásra van szükséged.
Az egyetlen lényeg, ami a legfontosabb, hogy TE hogy érzed magad? Azt írod, hogy te pont jónak látod magad, csak formásodnod, izmosodnod kell és ez jó dolog!
Az önbizalmadat pedig legnagyobb sajnálatomra a saját anyukád és mamád töri le, pedig ennek pont nem így kellene lennie, mert nekik kéne a legnagyobb támaszodnak lenniük.
Tudom, hogy nehéz, de próbáld figyelmen kívül hagyni azt amit mondanak és csakis a saját véleményeddel és érzéseddel foglalkozz, ne engedd, hogy bárki befolyásoljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!