Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Eldurvult a jojózás, mit tegyek?

Eldurvult a jojózás, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már több mint fél éve vannak problémáim az étkezéssel és magammal is. Karácsony tájékán lefogytam 46 kilóra és azóta karácsonykor meghíztam és szinte mindig 50 felett vagyok. Nem is ez a lényeg, hanem az hogy azóta nem tudok normálisan enni. Napokig nem evés, ájulásig, és ezt követően napokig zabálás eleinte, majd napokig zabálás + hányás. Nem tudom mit csináljak nem tudom abbahagyni. A rögeszmémmé vált az evés és a kalóriák számlálása pl ha ki akarom ütni magam már hónapok óta rendszeresen 2-3 cataflamra iszok.

2013. jún. 26. 21:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

ne viccelődjünk már,165 cm-hez egy izmos sportos nő min 62-65 kg, nem 55...pláne nem 46 kg...izom tuti nincs rajtad a koplalás gondoskodott róla, hogy ne legyen...viszont garantálom, hogy kb ott vagy testzsírszázalékban, mint én, akinek le kéne fogynia kb 7-8 kg zsírt - a különbség annyi, hogy neked a csontvelőd helyén van, nekem meg a bőröm alatt - viszont nekem van egy egészséges csonttömegem és egy átlag feletti vázizomtömegem, ellentétben veled

tessék egyszer jót cselekedni magaddal és kérj orvosi segítséget! minél előbb!

egyáltalán menstruálsz még rendszeresen? mit fogsz csinálni a fekélyekkel a nyelőcsövedben és a gyomrodban? mit fogsz csinálni, amikor már úgy tönkremennek a csontjaid, hogy állandóan törni fognak?

2013. jún. 28. 14:05
 12/31 A kérdező kommentje:
Nem törekszem 46ra. Azzal b*sztam el az egészet hogy olyan kevésre lefogytam és a szervezetem pánikszerű zabálásrohamokkal reagált rá. Amiből azóta sem tudok kikerülni. Eleve az okát sem tudom hogy miért csinálok ilyeneket, mindig azt hiszem hogy meggyógyulok, aztán jön a következő hét és megint ugyan azt csinálom. Mostmár csak akkor érzem jól magam a bőrömben ha legalább 1-2 napja nem ettem 1 falatot sem. Máskülömben egyszerűen szarul érzem magam. De mégis vannak olyan napok hogy egyszerűen valamilyen késztetést érzek arra hogy egyek de utána a késztetés arra hogy a sok szemetet kihányjam kb épp annyira erőteljes
2013. jún. 28. 14:08
 13/31 A kérdező kommentje:
Mármint nem is azt mondom hogy színtiszta izom vagyok, nyilván. A combjaim a balettól megizmosodtak, meg a génjeim is ilyenek, anyának és apának is izmos lábuk van. A hasam is elég izmos ha az átlaghoz viszonyítom, és elég jó erőben vagyok mikor nem olyan állapotban vagyok hogy napok óta nem ettem . Karomon mondjuk nagyon kevés izom van.
2013. jún. 28. 14:11
 14/31 anonim ***** válasza:

Amit leírtál az bulimiára hajaz.

Továbbra is a pszichológussal tennél a legjobbat magadnak!

2013. jún. 28. 14:20
 15/31 anonim ***** válasza:

nézd, nem bántani akarlak, de én 159 cm vagyok, amikor 57 kg-os voltam, akkor 34-es ruhákat hordtam és full izom voltam (értsd: ugyan nem kockás hasam volt, de nagyon is látszottak a hasizmaim - meg a bordáim és a medencecsontom is - és nem tudtam egy rohadt dekát sem hízni, pedig közel napi 3500-4000 kcal-t ettem, csak nagy részét le is bringáztam - ez 15 éve volt) - most 67 kg vagyok és van bőven honnan fogyjak + újra kell építenem az izomzatom a felső testemen és a karomon, de nekem 65 kg az álomtömeg - mivel izmokat szeretnék és nem csak szimplán vékony akarok lenni...ehhez persze le kell majd adjam azt a 7-8 kg zsírt, ami rajtam van, és visszaszedni izomban, de így is az átlagnál nagyobb az izomtömegem és csak 8-9 hónapja kezdtem újra sportolni (mondjuk 5éves koromtól 23 éves koromig rendszeresen úsztam ill. bringáztam + volt futó korszakom is ill az utána lévő években túráztam, de volt 4 év teljes kihagyásom sportban + fogamzásgátló - ezeknek köszönhetően tavaly szeptember végén 82-83 kg voltam - 65 kg-osan nem leszek csontsovány, de vékony leszek - és ha te egy kicsit elvonatkoztatsz az agyadban lévő önképedtől és logikusan átgondolod, akkor rájössz, hogy nem lehetsz nagyon izmos, mivel a testedben van kb 5-6 kg vér, kéne legyen a testmagasságodhoz kb 18-20 kg csonttömeged, kell legyen kb 12-15 kg zsír rajtad és akkor még az izmaidról és a kötőszöveteidről ill a csontvelődről/agytömegedről nem beszéltünk...ha 50-55 kg vagy, akkor nem nagyon marad tömeg, amiből az izmaid kijönnének - aztán persze lehet, hogy tévedek (ha dobsz egy képet, fej kitakarásával, akkor tudunk neked mondani reális véleményt)

az első lépés, hogy rá kell jöjj, hogy beteg vagy, ennek a lépésnek a felét már megtetted azzal, hogy kiírtad ezt a kérdést ide - a másik fele az, amikor is pszichiátertől de min pszichológustól kérsz segítséget és el is jársz rendszeresen terápiára, nem szégyen segítséget kérni, nem szégyen orvoshoz járni, de fel kell ismerjed, hogy szükséged van erre!

Arról nem is beszélve, hogy gyógyszerre iszol, ami szintén egy betegség, függőség, amit szintén kezelni kell!

2013. jún. 28. 14:32
 16/31 A kérdező kommentje:
2013. jún. 28. 14:58
 17/31 A kérdező kommentje:
így nézek ki mikor nem koplalok. kb
2013. jún. 28. 14:59
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
ez a kép rólad van? nagyon gebe vagy rajta :((( egyáltalán semmi nőies alakod nincs...és nem látom, hogy izmos lenne a combod...
2013. jún. 28. 15:02
 19/31 A kérdező kommentje:
De van rajta izom. Csak a hájtól nem látszik. Amúgy én vagyok rajta.
2013. jún. 28. 15:05
 20/31 anonim ***** válasza:

nyilván van izmod, mert különben nem tudnál állni, de nincs felette semmiféle nagy háj...ami miatt úgy érzed az a testképzavarod ill az, hogy nem jó tónusú a bőröd, löttyedt, mivel a koplalás nem tett jót neked.

Tényleg keress fel egy pszichológust! Itt hiába mondja neked bárki, hogy nem jó a testképed, te úgysem fogod látni, hogy nem vagy egészséges így, ahogy vagy, amíg nincs betegségtudatod.

2013. jún. 28. 15:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!