Így le tudok fogyni a nyár végére?
Kérdező! Esküszöm,mintha magamat olvastam volna,mikor írtad,hogy nincsenek barátaid.:)) Minden évben elráncigáltak a megszokott sulimból,és most le vagyok tojva,mert egy éve járok csak ide,és nem ismerek sulin kívül senkit.Na,lényegre térve..
A torna jó,viszont javasolnám a lendületes sétákat,vagy lassabb kocogást,hetente 3-5×egy órát. Nem kell kifáradni,kifulladni,csak érezd,hogy aktívan mozogsz. Ekkor kezdi a tested inkább a zsírokat használni.
Az étrenden múlik sajnos nagy része,én javasolnám,hogy a szénhidrátot(kenyér,cukor,más liszttel készült ételek,krumpli,rizs,stb...) csökkentsd,amennyire csak tudod,a fehérjét viszont növeld az étrendedben(sovány húsok,tojás,hal,túró) Az lenne kellemes,ha 5-8-szor ennél kicsi(ökölnyi) adagokat,és nyugodtan egyél 5 után is! Butaság,hogy nem ehetsz!:) Csak akkor már főleg fehérjét. Ráérsz az utolsó étkezést lefekvés előtt 2-3 órával befejezni. Így is elég sok le fog menni(18 kilót azért ne nagyon remélj,olyan 6-8 körül biztosan),de sokkal többet is elérhetsz,ha pontosan kiszámolod,mennyi a szükségleted kalóriában,és aszerint méred grammra,hogy miből mennyit eszel.(kis információ: például ha alig pár gramm szénhidrátot fogyasztasz,elérhetsz egy olyan állapotot(ketózis),amivel az eddigiek alapján a leghatékonyabban érhetsz el fogyást zsírból),ez persze bonyolult,meg utána is kell nézni részletesen,de ha már mindenképp szeretnél megmozgatni minden követ úgymond,gondoltam,megemlítem. Egyébként meg keress rá úgy,hogy szálkásító étrend vagy szálkásító diéta,az az igazi fogyókúra szerintem,amivel jó eredményeket érhetsz el ennyi idő alatt is. (ennek a válfaja az Atkins,a Dukan,és azt hiszem,a paleo is)-nézz körbe fórumokon,ki mennyit ért el velük,vagy milyen egy étrend,melyik a legszimpatikusabb,aztán csapj bele!:)
Sok sikert!
Én vagyok a "primitív" hozzászóló, a vak vezet világtalant és az utolsó előtti is egyben :D
A legelső kommentet azért írtam mert a saját gyarlóságomból indultam ki én ugyanis tinédzser koromban a genetikámnak köszönhetően vaskos izomzatot tudtam kiépíteni és akkor még a szüleim tartottak el és nincs miért tagadnom azt, hogy azért foglalkoztam annyit a külsőmmel, hogy megalázzam azokat akik engem is kigúnyoltak a külsőm és a nem létező "menőségem" miatt.A felszínes férgek belőlem is egy felszínes f.aszt csináltak így a nyár végére című kérdésből ezt a konklúziót vontam le.Ha nem így van megkövetlek, de ha így is van nincs ezzel semmi gond.Szóval elértem egy komolyabb izomzatot úgy, hogy precízen kimértem a tápanyagbevitelemet és sajnos-mint mondtam kitartottak,és olyan anyagi helyzetben voltunk, hogy az én külön étrendem nem okozott gondot ráadásul én is kerestem pénzt, hogy hozzájáruljak ennek finanszírozásához a családi vállalkozásban való besegítéssel- a családi vállalkozás csődjével abba kellett hagynom a sportot nekem is.Bízva abban, hogy ez időleges úgy próbáltam az izomzatom fenntartani, hogy magasan tartottam a kalóriabevitelemet, olcsó és hulladék ételeket ettem aminek elhízás lett a vége bár az izomzatom egy része megmaradt.Saját keresetem még ekkor sem volt és elegem lett a hájas külsőmből.Utólag jobban jártam volna ha hagyom elveszni amit felépítettem.Szóval elkezdtem "diétázni" úgy ahogy itt pár nagyon értelmes tanácsadó neked ajánlotta mellőzve minden rációt.Nem figyeltem az esszenciális tápanyagok mennyiségére, összevissza ettem igaz kevesebbet, mozogtam futottam és tudod mi lett a vége?Alig fogytam hájból és eltűnt a fizikai erőm, a vállaim eltűntek, az izmaim leolvadtak rólam és tényleg vékonyabbnak néztem ki de a lényeg, hogy a súlycsökkenés a test alakját meghatározó szövetek eltűnésével következett be.Undorítóan néztem ki.Tudom, hogy most azt mondod:dehát én nem is gyúrok, dehát nekem nem is kell azt ennem amit te,dehát én nő vagyok,stb.Részben igazad is van de te is emberből vagy.Neked tényleg nem kellene annyit enned mint nekem.Viszont egy effektív diétát pontosan kimért mennyiségekkel lehet lefolytatni,kizárólag!Ha jól látom neked is hasonló problémák hiúsítják meg ezen törekvéseidet amik az én testem elcsúnyulásával jártak.Konkrétan nincs saját kereseted és a szüleid nem engedhetik meg maguknak, hogy te külön étrenden legyél.Sajnos így ki is van zárva annak a lehetősége, hogy a lehető legjobb diétával égess zsírt.De ez nem jelenti azt, hogy ebbe bele kell nyugodnod.Sportolj,mozogj épeszű határokon belül.Nyilván nem fogsz maratonozni és keményen súlyzozni ilyen ócska étrend mellett.Én azt tudom neked tanácsolni, hogy a lehetőségeidhez mérten igyekezz a legjobb ételeket enni, nem naponta háromszor ahogy a sok ostoba tanácsolja, hanem ötször-hatszor minden 3 órában és mivel nincs lehetőséged súlyzós edzésre inkább kardiózz azaz a pulzusod 130 fölött legyen.De ajánlok egy netről ingyenesen letölthető könyvet, ami nem szentírás de hatalmas igazságokat ír le, a te problémádat konkrétan kiszemelve.Nyugi nem unalmas tudományos ökörség.A neve Sárga Kapszula.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!