üdv! Fehérjével és fogyással lenne kérdésem a többi
lent?
Mi az hogy nem tudod beállítani úgy az étrended? Kicsit több szénhidrátot kell enni és kész. Gondolom ki van számolva pontosan a napi fehérje és szénhidrátbeviteled. Fehérjét meg elsősorban szilárd táplálékból vidd be, edzés után kell gyorsan felszívódó, valamint még este egy lassan felszívódó, mondjuk kazein.
2013. jún. 18. 08:38
2/12 A kérdező kommentje:
De nem fogok méricskélni a kaját mert menzán élünk délben ergo meg nem is a kérdésemre válaszoltál
Eddz, egyél húst és zsírt, ha nem koplalsz akkor nem fogsz izomból fogyni.
Most az egészen más kérdés, ha valaki 80-90 kilós, évek óta dolgozik az izomtömegén és kalóriadeficittel fogy. Ott persze hogy a teste elkezd leépíteni az izomtömegből is.
De ez 'átlag' sportolóknál, komoly kalóriamegvonás nélkül nem egy jelentős dolog, főleg nem ilyen 4 kilós fogyásnál.
Kicsit egyél több húst, zöldet, zsírt, jól is fog esni és táplálni is fog. Ekkor lassulhat kicsit a fogyásod, ennyi. Nem kell túlspilázni ezt a fogyás ütemet, ha nem koplalsz akkor nem lehet baj.
2013. jún. 18. 12:08
Nem fog lemenni az izmod. A heti max 1kg szabályt nem olyan szupemeneknek találták ki, mint amilyen te vagy, hanem irodakukacoknak. Ha rendesen kajálsz, addig fogysz, amíg pont jó a szervezetednek - ennyi mozgással.
2013. jún. 18. 17:43
Akkor a kérdésre is válaszolok. Addig fogsz fogyni, amíg kevesebb kalóriát viszel be a szinten tartáshoz. Pl. ha 3000 kalória kell ahhoz hogy ne fogyj és ne is hízz, és te csak 2500-at viszel be, akkor ezzel addig fogsz fogyni, amíg a testednek (a napi aktivitást beleszámolva) már csak 2500 kalória kell a szinten tartáshoz. Ezt a te eseteben lehetetlen megmondani, azt se tudod hogy mennyi fehérjét, szénhidrátot és zsírt viszel be grammra pontosan, így ha még alacsony fehérjetartalmú ételeket eszel, akkor simán izomvesztés lehet belőle, sőt már lehet most is az van. Minimum 2,5 gramm fehérje kellene testsúly kilógrammonként, hogy ne fogyj izomból. Ezt ilyen sima menzakajából szinte lehetetlen teljesíteni.
2013. jún. 18. 21:47
Nocsak, hát akkor mi mégis eddig mit tettünk?
2,5 g/ttkg fehérje hogy ne fogyjon izomból? Merthogy? 0,3 g/ttkg körül van a fehérje vesztesége naponta, 8x ennyit kell ennie hogy ne legyen izomtömeg vesztesége? Nagyon ki van ez biztosítva.
2013. jún. 18. 21:51
Hogy miért 2,5 g/tskg? Mert a teszteknek ez lett a végeredménye. Többszörösen be van bizonyítva, hogy kb. ennyi kell.
2013. jún. 18. 21:56
Ez b@romság. Mert tesztekkel.. nagyon sok ember eszik jóval kevesebbet, és nem tűnik el az izomtömegük. Ilyeneket én is tudok írni, ennyi fehérje kell mert különben nem tudom mi lesz, tesztek bizonyítják. Ugyan már.. senki sem látott ilyen teszteket, gondolom te sem. Valahol olvastad, hallottad. És mégis vannak gyümölcsevő sportolók, szép izomzattal töredék mennyiségű fehérje bevitellel. Jó dolog a fehérje, de mint ahogyan szénhidrát beviteltől sem függünk, úgy kimondottan sok fehérjére sincs szükségünk (2,5g /ttkg bőven sok!!) ahhoz hogy egészséges izomtömeggel rendelkezzünk. Hát melyik magyar eszik ennyi fehérjét? Nagyon kevés. Pedig a sok zsír alatt a sportolókon izom is van. Ez szerintem óriási túlzás, és értelmetlen túlzás. Kevés ember tud ennyi fehérjét enni csak mert fogyni akar. Lehet így is csinálni, ez tény.
2013. jún. 18. 22:03
A 2g/kg amerikai testépítőktől jön, akik szerint 1g/1font, ami mellesleg nem egyenlő a 2g/kg. Tudományos vizsgálat kevés van, de ezek szerint a 2g/kg izomnöveléshez is sok, valahol 1.6g/kg-ot javasolnak testépítőknek.
2013. jún. 19. 08:19
10/12 A kérdező kommentje:
Tegnaphoz képest fogytam 0.5-kgt mondjuk lehet hogy azért mert nem ettem este hat után pontban hatkor vacsiztam és súlyzóztam és hasizmoztam
Kapcsolódó kérdések: