Segítség! Nem tudom mit csináljak?
Diétáztam és holnaptól visszaállok a normál étrendre ( tehát mindent csak mértékkel kivéve.kenyérfélék mert azt nem eszek) és félek belegondolni hogy ha megeszek egy falat ételt amit eddig nem ettem egyből visszahízok...:S
Elterveztem hogy reggelire eszek egy kis édességet de szerintem nem merném bekapni és lenyelni..Utána még jönne az ebéd.. Nem akarok visszahízni.. Heti 6x 40 percet sportolok és szépen megis látszik és most ezzel tönkrevágnám az eredményt. Az menne hogy kalóriát számolnék de nem merek enni..
75 kgról fogytam le 53 kilóra a 175 cmhez és a hasamon maradt bőrfelesleg, emiatt is félek hogy az sem tűnik el.
Mit csináljak igy? A diétát nem tudom folytatni már anyunak nincs rá kerete .. :S
Mit ettél eddig? Mit sportoltál?
Mennyi idő alatt fogytál?
tavaly nyáron fogytam le 15 kilót , szeptembertől ettem normálisan csak számoltam a kalóriákat és nem ettem este de csak minimálisan mozogtam , megtartottam a súlyomat igyis majd áprilistól leálltam a cukorral és a lisztes dolgokkal csak rizs pufirizs csirke zöldségek gyümölcsök szerepeltek az étrendemben és már többet mozogtam, + mégfogytam 7 kilót de egy kis izmot is szedtem a lábamra a hasamból is ment le pár centi.
Édességet azért ennék mert már azt nagyon kívánom és nem enném mindennap csak holnap egy kicsit ha megtudom enni. Reggelire maradna az egészséges kaja plusz sok zöldség gyümi ebédre amit anyu főz csak kevesebb vacsira is vmi lightos és néha akkor édesség.
Hát akkor csak pár dolgot kellene rendezni nálad is (ahh, mint a legtöbbeknél..)
Ne 'csak' édességet egyél, hanem cukormentes édességet!
Vagy egyél édességet, 1 alkalomtól nem lesz bajod.
A kalóriaszámlálás nagyon gyakran vezet egyébként pszichés gondokhoz.. mert belebolondul az ember a kalóriákba. Ahelyett hogy tisztán táplálkozna, de különösebb pótcselekvések (mint a számolgatás) nélkül.
Pl. neked tök értelmetlen rizst enned. Eszel édességet, mert hiányzik - ok. De rizst minek? Az is hiányzik? Tömény keményítő, ha az alakod miatt aggódsz akkor értelmetlen rizst enni az ételekhez. Izomépítéshez edzés után, persze akkor jól jöhet, de egyébként, súlytartáskor felesleges. :)
Barátnőm kb 120 kilóról ment le 63-ra ő 174 cm.
És ő úgy oldotta meg a dolgokat, hogy pl eszik kenyérfélét, de korsnipzet vagy tönkölyből és rozsból készült cuccokat.
Továbbá felfedezett egy csomó olyan kaját amit manapság nem szoktak enni pl. hajdina, köles, tönkölybúza mint köret.
Sok zöldséget eszik és húst. Meg olykor gyümölcsöt.
Ő gyakorlatilag életmódot váltott. És igazából nem emeli meg nagyon a büdzsét mert ha vesz egy kiló hajdinát akkor annak a negyedét eszi 2 napig köretnek.
Rizst pl. eszik és tésztát meg pizzát is. De már nem hízik tőle, mert betartja a mértéket, meg amit lehet az rostban gazdagon készíti el.
Ha tésztát főz akkor durumosat eszik (és az olcsóbb mint a rendes tészta mert nincs benne tojás) és azt is kicsit keményre főzi. Paradicsomszószt rendes paradicsomból csinál és pulykadalárhúsból
Nekem őszintén szólva annyira bejöttek a kajái, hogy én is átálltam.
Egyszerűen eszméletlen milyen finomakat eszik ahhoz képest, hogy a súlyvesztés a cél.
Szóval sima keretek között is meglehet oldani szerintem ezt, meg nem kellenek extra költségek. Kicsit anyud is igazodik hozzád és kész.
Ezek a tönköly, hajdina stb. kaják nem nagy reformok valójában.. jól hangzanak, ennyi de semmivel sem jobbak mint a teszkós fehér kenyér búzából.
Kérdező, olyan óriási szerencséd van hogy csak fogyókúra mániád van. Képzeld el mi lenne ha megfáznál..!
Az ilyen problémák nem ritkák, fiatalokat elég gyakran érint manapság. De ha felismerd hogy ez nem egészen jó, akkor pszichoterápiával tökéletesen jól kezelhető!! Sokkal rosszabbul is járnak mások.. komoly testképzavar már nem ilyen könnyed dolog lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!