Hogyan hízhatnék? 171cm/45kg
Átlagos testalkatú lány voltam, talán kissé vékony... 171cm és 57 kg. Elég stresszelős vagyok, tavaly érettségi idő alatt fogytam 6 kg-t, nyáron semmi se ment vissza. Mióta egyetemista lettem, a helyzet csak rosszabb lett, főleg vizsgaidőszakokban... volt mikor 3 napig egy falatot se tudtam enni a gyomorgörcstől. Most 45 kg vagyok, nagyon nagyon vékony! :(
Ha egyszer lefogyok, nem tudok visszahízni. Próbáltam sokat enni, de akkor meg kikészült a gyomrom és egész nap a wc-n kellett ülnöm, mert ment a hasam...
Nem tudom, mivel hízhatnék... elmentünk orvoshoz is, hogy nincs-e allergiám/betegségem, ami kiválthatja ezt a rossz emésztést, de negatív lett az eredmény...
Egyszerűen nem tudok hízni... teljesen el vagyok keseredve, tükörbe se merek nézni.
Valakinek van valami jól bevált étrendje, ami egyben hizlal és egyben nem is túl nehéz ételekből áll?
Köszönöm előre is a segítséget!
És azt még hozzátenném, hogy nyárra beiratkoztam egy tanfolyamra, ahol mindenféle pszichológus fog előadást tartani az idegeskedés és a szorongás legyőzéséről..
bár ettől még hízni nem fogok... :D
20/L
reggelizni nem szoktam, ebédre pedig normális kaját.. krumpli levest és túrós tésztát. azóta meg ettem kis csokit meg kekszet, de ma még valamit magamba nyomok.
Naponta annyit mozgok, hogy biciklivel járok legtöbbször suliba meg vissza, de ha hidegebb van, akkor marad a tömegközlekedés. oda-vissza 15-15 perc.
amúgy nem nagyon szoktam mást sportolni, néha hétvégén is megyünk biciklizni.
március környékén elkezdtem futni járni, de rájöttem, hogy ez nem nekem való sport, szóval két hét után abbahagytam. sokan mondták már, hogy sportoljak, mert attól izmosabb leszek, ergo nem ilyen gebe
oké, megfogadom a tanácsaidat. gyümölcsöt azért nem nagyon szoktam enni, mert gyorsítja az anyagcserét, nem?
Reggelente egyáltalán nem vagyok éhes. :/ Napközben pedig hamar jól lakom, szívem szerint nekem ebédre elég lenne egy tál leves is. :) csokit, kekszet (és egyéb egészségtelen kaját) meg pont azért eszem, mert sok benne a kalória meg a szénhidrát
Kezd azzal, hogy eszel napi 5x keveset. Erőltesd a reggelit, ha mást nem egyél egy kis kekszet. (Én a gxőri édes jó reggelt kekszből először nem bírtam megenni, csak 1 dbot, teával.) Nem az a lényeg, hogy egyszerre nagyobb adagot eszel, hanem mindig keveset, azt elbírja a gyomrod. És ne csokit egyél, hanem egészséges dolgokat, egyél meg mondjuk 2 előadás között egy almát (fél almát).
A mozgás is meghozza az étvágyat, járj el az egyetemi aerobik órákra, az ingyen van, sokféle időpont is van. Jobb az, ha egy kis izmot szedsz fel, mint ha zsírt. Plusz gondolom állóképességed sincs, gyenge lehetsz nagyon. Ha mozogsz utána ráadásul éhes is leszel.
Vagy reggelire megpróbálhatod a gabonapelyheket. Úgy adagolod, ahogy akarod, az elején tudsz keveset enni. Nem tányérba, hanem egy kisebb csészébe önts csak tejet (ha érzékeny a gyomrod, akkor laktózmenteset vegyél, nem kell neked az még, hogy a tejtől is menjen a hasad).
Egy idő után éhes leszel reggel, hidd el. Megszokja a szervezeted, hogy olyankor is kap kaját.
banánt imádom, szóval azzal nem lesz gond. :)
meg a suliban is ma volt az utolsó vizsgám, szóval már nyugi van + időm is lesz, mint a tenger, úgyhogy majd pár barátnőmet ráveszem, hogy járjunk el biciklis túrákra.
amúgy köszönöm a tanácsaitokat, remélem beválik.
ha valakinek van még ötlete, akkor szívesen várom :)
reggelizni is majd megpróbálok, tényleg.. a győri édest amúgy én is szeretem, azt szoktam általában nassolni, ha éhes vagyok.
igen, a tejet se nagyon bírom, főleg ha magában iszom, de ha mellé eszem pl. kenyeret is, akkor nem lesz semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!