Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aki szálkásít, leírná egy...

Nikozia12 kérdése:

Aki szálkásít, leírná egy napi étkezését? 23/L

Figyelt kérdés

[link] én most ezt a diétát követem, plusz járok súlyzós edzésre és kardiózom is. 58 kiló vagyok és 172 centi.

ez így jó lesz? (brokkoli helyett is paradicsomot eszem)

2013. jún. 12. 19:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen de a változatosság nem árt, nem csak az ízek miatt hanem rengeteg kisebb mikrotápanyag van ami a különböző zöldségekben különböző arányban található meg. Csak tudni kell mit mivel lehet helyettesíteni, variáld a zöldségeket, jégsaláta paprika karfiol, zöldbab borsó stb.

A csirkemellet is érdemes néha tonhalra, más tengeri halra vagy akár marhára cserélni ha van rá pénz. Időnként tojással is ki lehet váltani a csirke + lenmagolaj kombót. Abban is másfajta zsírok, vitaminok vannak.

A fehérjét edzés után kell inni (gondolom nem mondtam újat) és nem akarlak összezavarni de én bele tennék egy kis zabpelyhet is. Mégiscsak súlyzós edzésről van szó ami zabálja az izmokból a szénhidrátot, és ez nem ketogén diéta hogy hetente egyszer visszatöltsd őket. De szerintem neked az 1200 kalória reális. A fehérje fontos és tudom hogy eretnekség ilyet mondani de csökkenthetnéd annyival amennyi szénhidrátot beviszel és bevihetnél még legalább 30gramm szénhidrátot zabpehelyből (akár reggel rántottába belesütve akár edzés után turmixba) és akkor már sokat tettél azért hogy ne dőlj ki hipoglikémia miatt és hogy jobban regenerálódjanak az izmaid és ne eddzd túl magad.

napi 60 gramm szénhidrát az még mindíg kellően kevés, sokan kétszerannyival is eredményesen szálkásítanak.

2013. jún. 12. 20:01
 2/8 anonim ***** válasza:

Egy az egybe próbáld kiváltani az étkezéseket, de nem mindig megy főleg ha zabot is eszel

konkrétan:

1. étkezés 25g fehérje 11g zsír

helyette

3tojásból rántotta zabpehellyel zöldséggel

~ 20g fehérje 30g szénhidrát 15g zsír

cserébe a következő étkezéshez elég 5 gramm lenmagolaj 10helyett.

merj hozzányúlni az étrendhez a változatosság miatt, ez igényel egy kis utánna nézést hogy ugyanazokat a tápanyagokat hogy tudod más kajákból bevinni.

2013. jún. 12. 20:22
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szép, nagyon hasznos volt. Igen sajnos így is alacsony a cukrom. Meló alatt (12 óra talpalás) azért szoktam csodásan szédülni. Ha elszámoltam magam és reggelre nem volt hús akkor zabpelyhet ettem fehérjével, és úgy az edzést is jól bírtam. Nekem már az is nagy segítség lenne ha a zöldségeket variálhatnám mert ki tudok ám akadni 1-1 nehezebb napon h. én már pedig ezt nem bírom tovább :D ( lányból vagyok no :) )de így egy kicsit megnyugodtam. Még egyszer köszönöm.

Azt szeretném még kérdezni h. ha munka közben lemegy a cukrom..olyankor hajlamos vagyok elájuldozni, megehetek egy almát vagy valamit?

2013. jún. 12. 21:08
 4/8 anonim ***** válasza:

1. builder.hu-n zab, kenyér meg egyéb hülyeségmentes étrend? No mi történt? D:

2. Kérdező, ha nagyon leesik a vércukorszinted, az sok jót nem jelent. Mondjuk a cukorbetegség előtt vagy fél lépéssel, és nem tudja megfelelően szabályozni a szervezeted a vércukrodat. 12 óra koplalás után sem kellene szédülni.

Folytasd ezt az étrendet (a lényeg a zöldség - hús), menj el vércukor vizsgálatra ÉS INZULINREZISZTENCIA (!!!) tesztre!

Almát ehetsz, igen ha szédülsz. De ne gondold, hogy természetes ez a vércukor leesés, ez liszt-cukorevéshez szokott embereknél áll fenn. Nem jó ehhez szokni, senkinek sem jó ha az anyagcsere szabályozási problémákba ütközik (a cukorbetegség is anyagcserezavar).

2013. jún. 12. 21:28
 5/8 A kérdező kommentje:

Több mint egy éve nem eszem sem lisztet sem cukrot. nagyon ritkán fordul elő h. leesik a cukrom. Olyankor ha huzamosabb ideig nagyon alacsony í ch- bevitelem.

Csináltattam egy vércukor terhelést. az éhgyomri cukrom volt 4,7 és 75 g glükózum után volt 4,1 mmol/l. Doki annyit mondott h. figyeljek a ch bevitelemre.

2013. jún. 12. 21:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Persze, ha szédülsz egyél valamit. A diétázás amúgy is olyan hogy a tapasztalatokhoz kell igazítgatni menet közben. Remélhetőleg a zab megoldja a szédülést de a 30gramm ch zabot alsó hangon írtam, lehet hogy 2x30 gramm is kelleni fog hogy ne szédülj. Ha megnézed ugyanazon az oldalon a többi diétát általánosságban több szénhidrát van bennük, picit kevesebb fehérje és ugyanennyi vagy picit kevesebb zsír.

Az hogy mennyire reagál pontosan a tested az inzulin kibocsájtással alkati dolog is. Egyébként sok zöldséggel is be lehet vinni valamenyi szénhidrátot a hús melletti étkezésekben. Lehet 20 gramm zabból meg +2x20 gramm zöldségből, és akkor egyenletesebb. vagy ahogy tetszik, nyilván a napi rutinodhoz is igazodni kell nem mindig van idő 20percet kajálni.

2013. jún. 12. 22:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Annyival egészíteném ki, hogy edzés utáni turmixba ne zabot tegyél, az lassú felszívódású, hülyeség. Abba mehet nyugodtan dextróz, gyors felszívódásúra van szükség olyankor.
2013. jún. 13. 00:03
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyeneket írogattam amikor először ideszabadultam a bodybuilderről :D

De abból amit írtam levághatnád hogy én is sejtem milyen a zabpehely felszívódása.

Az edzés utáni anabolikus kapu körülbelül másfélszeres tápanyagfelvételt tesz lehetővé az izmoknak. Ha belegondolsz ez jelentős, de azért nem a sokszorosa, nem megy minden 100%ig automatikusan az izmokba. Az egy dolog hogy a maximális tömegnövelés érdekében ilyenkor minél gyorsabb felszívódású szénhidrátot fogyasztunk. De most egy nem izomhegy, 58 kilós lányról van szó aki diétázik. Ne hidd azt hogy a zabpehely nem fog hasznosulni csak azért mert lassabban szívódik fel. Pont hogy ilyenkor ez is jobban hasznosul. A dextróznak negatív hatása van a diétára, sokan nem is tesznek ilyenkor szénhidrátot a turmixba. Úgy tudom a fehérje felszívódását sem lassítja annyira hogy érdemes legyen aggódni rajta bárkinek is.

Sőt a tejsavó növeli a zabpehely GI-jét. Még tömegelésnél is előfordul hogy aki mondjuk hízékonyabb az inkább zabpelyhet tesz a turmixba. Nem állítom hogy a dextróz feltétlen egyből szabotálná a diétát de a zabpehely megfontoltabb lépés.

2013. jún. 13. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!